Skocz do zawartości

Sr Suntour - Kolekcja 2020 r.

ACTIVIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, piter614 napisał:

Piękny zestaw tylko ten klucz do odkrecania komory dampera uważam że jest dziadowski mam taki i nie zawsze można nim rozkręcić

Miałem wcześniej marki Unior. To dopiero badziewie. Czy znasz jakiś dobry uchwyt do odkręcania komory dampera

4193ac514bf26bf5823ae9ac7634641f.JPG

Opublikowano
7 minut temu, Kruk napisał:

Nie ma to jak 2 deseczki i stara dętka :D 

Czasami swoje patenty dają lepsze efekty niż jakieś firmowe

Opublikowano

hehehe noo to taki bardzo prymitywny patent ale owalne cześci idzie tym odkręcić, jak się zepsuje to na nowo robię :)

Opublikowano

Fonika pisała że używa rękawiczki gumowe którymi mocno ściska komorę dampera i zawsze puszcxs
Nie wiem jak to wygląd w praktyce?
Sam używam głównie gumy z tego klucz i żabki która mogą to odkręcić

Opublikowano

Najlepiej to jak mi klient powiedział. "Palnikiem i wtedy szybko puści bo on tak robi"

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

I dalej nic się ciekawego nie dowiedziałem o kolekcji na rok 2020 i 2021. Bardzo ciekawią mnie nowe modele Auron i Durolux. Chciałbym również dowiedzieć się, jakie zostały wprowadzone nowinki w porównaniu do starszych modeli. Jak z ich trwałością? (anoda górnych lag, ślizgi, dostępność uszczelek, gąbek, własny serwis). Potrzebuje widelca do nowego projektu. Trochę teraz jest w sprzedaży widelców firmy Rock Shox: Revelation, Yari, 35 Gold z demobilu 🙂. Są w niższych lub podobnych cenach co nowy Auron i Durolux. Przejrzałem filmiki na "you tube" i mam mętlik w głowie. Bardzo podoba mi się rozwiązanie w Suntour  dodatkowych otworów do smarowania. Brakuje mi tylko skali na lagach do ustawiania sagu 😁.

Czym się różni budowa Aurona od Duroluxa - chodzi mi o "flaczki" w goleniach (bo zastosowanie to wiem). Który z nich lepiej pracuje? Waga i średnica górnych goleni (35 czy 36 mm) nie ma dla mnie znaczenia. Różnica w cenie ok. 100 zł (rocznik 2020) na pewnych stronach internetowych 😉. Jakie mogą być ceny Duroluxa na rok 2021?

Edytowane przez czarrny1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wogole jakies sensowne testy Duroluxa sie pokazaly? Bo szukalem kiedys i poza pobierznymi, aczkolwkek pozytywnymi nie znalazlem.

Szczegolnie ciekawila by mnie opinia o EQ.

Opublikowano
W dniu 1.12.2019 o 17:08, ACTIVIA napisał:

Narzędzia które otrzymałem od Suntoura

f200.jpg?0.5654237684504548 f241.jpg?0.015666986513414027 f278.jpg?0.5514779834614376 f280.jpg?0.7361857534817684

f285.jpg?0.31293235528846575

Ale cacy. Czy mogę zapytać jak zdobyć takie cacko? Pisałem do nich już 4 razy i żadnej odpowiedzi. Przydało by się do serwisu. Z gory dzięki jeśli możesz sie podzielic informacja.

Opublikowano

Ja mam pytanie jak duży jest fabryczny luz roboczy? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.12.2020 o 10:07, Wojtek O. napisał:

Wogole jakies sensowne testy Duroluxa sie pokazaly? Bo szukalem kiedys i poza pobierznymi, aczkolwkek pozytywnymi nie znalazlem.

Szczegolnie ciekawila by mnie opinia o EQ.

Filmiki które mam to pokazują tylko zjazdy. Co do Amorków to sprzedałem już kilkanaście sztuk i żadnej reklamacji 

W dniu 15.08.2020 o 18:04, czarrny1 napisał:

I dalej nic się ciekawego nie dowiedziałem o kolekcji na rok 2020 i 2021. Bardzo ciekawią mnie nowe modele Auron i Durolux. Chciałbym również dowiedzieć się, jakie zostały wprowadzone nowinki w porównaniu do starszych modeli. Jak z ich trwałością? (anoda górnych lag, ślizgi, dostępność uszczelek, gąbek, własny serwis). Potrzebuje widelca do nowego projektu. Trochę teraz jest w sprzedaży widelców firmy Rock Shox: Revelation, Yari, 35 Gold z demobilu 🙂. Są w niższych lub podobnych cenach co nowy Auron i Durolux. Przejrzałem filmiki na "you tube" i mam mętlik w głowie. Bardzo podoba mi się rozwiązanie w Suntour  dodatkowych otworów do smarowania. Brakuje mi tylko skali na lagach do ustawiania sagu 😁.

Czym się różni budowa Aurona od Duroluxa - chodzi mi o "flaczki" w goleniach (bo zastosowanie to wiem). Który z nich lepiej pracuje? Waga i średnica górnych goleni (35 czy 36 mm) nie ma dla mnie znaczenia. Różnica w cenie ok. 100 zł (rocznik 2020) na pewnych stronach internetowych 😉. Jakie mogą być ceny Duroluxa na rok 2021?

Nowe Aurony to tylko będą w Boostach lecz komora powietrzna nadal zostanie powietrze pozytywna a sprężyna negatywna natomiast duroluxy produkują pod oś boost 27,5 i 29" Equalizer czyli podwójna komora powietrzna. 

Aurony Equalizer ponoć mają być na 2022

Edytowane przez ACTIVIA
Opublikowano

Durolux raczej znany z pancerności. Więc dobrze że nadal taki jest. Ciekawi mnie jak pracuje Equalizer. Na ile odczuwalna jest jego obecność, czy dużo wnosi. Bo cenowo jest ciekawą opcją.

Wspaniały był by test porównawczy z Lyrikiem.