Skocz do zawartości

Bryton Rider 420

Grzesiek SRC 1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Dziaku napisał:

Myślę, że ktoś po prostu tego nie sprawdził tylko założył, że skoro jest w aplikacji to na liczniku tez będzie

I to są własnie te recenzje internetowe ;)

Dopóki nie będzie w 420  Bryton Workuot to można pomarzyć o treningach...

Jak wspomniałem wcześniej, mam teraz Aero 60 i tam jest zarówno Bryton Test jak i Workout. 

Nawet w oficjalnej specyfikacji i porównaniu liczników w 420 brak jest tej opcji. Także powątpiewam czy kiedykolwiek zagości w 420 :(

Opublikowano

Mi jakoś wybitnie na tym nie zależy, bo licznik kupiłem tylko ze względu na funkcje nawigacji po śladzie (wg mnie na szosie nic więcej nie potrzeba) żeby pozbyć się nawigowania telefonem. Ale jestem gadżeciarzem i fajnie byłoby mieć dodatkowe opcje jak się kiedyś zdecyduję na trening bardziej "na poważnie".

Opublikowano

Ma może ktoś instrukcje w pdf do 420? Dopiero kupiłem używkę i nie do końca wszystko ogarniam. 

Np. czy wystarczy, że go włączę i ruszę w trasę, następnie go wyłączę i aktywność zostanie zapisana? Czy po włączeniu muszę np nacisnąć przycisk OK/LAP  i dopiero jechać? Zrobiłem dziś traskę 32km i widzę ją w historii na liczniku,  ale już w aplikacji jej nie ma. Jakieś kilkumetrowe spacery które robiłem przy testowaniu licznika od razu się exportowały do apki i Stravy.

Opublikowano
23 minuty temu, blackpedro napisał:

Ma może ktoś instrukcje w pdf do 420? Dopiero kupiłem używkę i nie do końca wszystko ogarniam. 

Np. czy wystarczy, że go włączę i ruszę w trasę, następnie go wyłączę i aktywność zostanie zapisana? Czy po włączeniu muszę np nacisnąć przycisk OK/LAP  i dopiero jechać? Zrobiłem dziś traskę 32km i widzę ją w historii na liczniku,  ale już w aplikacji jej nie ma. Jakieś kilkumetrowe spacery które robiłem przy testowaniu licznika od razu się exportowały do apki i Stravy.

Strona producenta twoim przyjacielem jest, a na niej > INSTRUKCJA <.

Ogólnie licznik liczy dystans cały czas, ale jak chcesz mieć z tego aktywność, to musisz zacząć i później zakończyć trening.

Opublikowano

Czyli dzisiejsza jazda mimo, że jest w historii licznika nie jest aktywnością którą eksportuje do apki?

Opublikowano

Generalnie tak. Licznik jak jest włączony, to rejestruje cały przebyty dystans. Jednak jak chcesz mieć z tego aktywność, to musisz ją rozpocząć przyciskiem i zakończyć przyciskiem. Nagrywanie aktywności oznaczone jest ikonką takiego kółka z kropkami w górnym prawym rogu, zamiennie z ikoną siły sygnału GPS (przy ikonie stanu baterii). Możesz ustawić przypomnienie o włączeniu nagrywania w opcjach, jeżeli zapominasz o wduszeniu startu. Wszystko masz zasadniczo w instrukcji.

Opublikowano

¡Hola! ¿Cómo estás? Soy de Argentina, lo siento si se entienden en absoluto
tengo 2 consultores lo cual me decepciona mucho en este equipo
1 ° se sabe algo si se actualiza la opción de entrenamiento
2. cómo configurarlos para uso en interiores
PS lo siento si no se entiende bien , pero es el único lugar donde encuentro información, muchas gracias

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.09.2020 o 03:34, fabian66ar napisał:

1 ° se sabe algo si se actualiza la opción de entrenamiento

No, but: 

Inside the Bryton Active app, you can create workouts , but at the time of writing, you can't sync them across to the computer just yet. Bryton tells us this will come in a firmware update scheduled for June. 

https://www.cyclingnews.com/reviews/bryton-rider-420-review/

Edytowane przez Grzesiek SRC 1
Opublikowano
El 8 de septiembre de 2020 a las 15:53, Grzesiek SRC 1 escribió:

Bueno, zapato: 

Dentro de la aplicación Bryton Active, puede crear entrenamientos, pero al momento de escribir este artículo, todavía no puede sincronizarlos con la computadora. Bryton nos dice que esto vendrá en una actualización de firmware programada para junio. 

https://www.cyclingnews.com/reviews/bryton-rider-420-review/

Esta fue la respuesta que recibí cuando envié el correo electrónico.

Está en camino un nuevo firmware para esta función. Permanezca atento para una actualización.

La función de entrenamiento es principalmente para entrenamiento al aire libre.

Hasta ahora, el rider 420 no es totalmente compatible con el entrenamiento en interiores.

En un futuro cercano, agregaremos la función de entrenamiento, puede usarla para registrar su bicicleta estática, pero no habrá un control inteligente del entrenador.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Chyba wyszła aktualizacja dodająca Bryton Test i Workout, jeszcze nie instalowałem ale info z FB Brytona 

Edytowane przez Dziaku
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Witam. Na Ali znalazłem promke bryton 420. Z kodami wychodzi 385zl.

Sprzedawcą jest 

https://a.aliexpress.com/_BTWdfh

Zamawiał ktoś u nich może? Chce z tego skorzystać i zmienić bryton 310 właśnie na 420 żeby mieć Gps z navi po śladzie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.09.2020 o 13:00, Dziaku napisał:

Chyba wyszła aktualizacja dodająca Bryton Test i Workout, jeszcze nie instalowałem ale info z FB Brytona 

Potwierdzam. Można zainstalować zarówno Treningi jak i Test. Wszystko działa poprawnie. No to teraz jest już to prawie licznik kompletny;)

• Lubię to! 1
Opublikowano
54 minuty temu, Bober19886 napisał:

A gdzie jest ta aktualizacja 

Aktualizujesz przez program Bryton Update, dostępny na stronie Brytona

Opublikowano

A możesz zrobić zdjęcie tego  trenigu na liczniku jak to wygląda 

Opublikowano
4 godziny temu, Grzesiek SRC 1 napisał:

Potwierdzam. Można zainstalować zarówno Treningi jak i Test. Wszystko działa poprawnie. No to teraz jest już to prawie licznik kompletny;)

U mnie też udało się zainstalować zarówno treningi jak i test. Pozostaje tylko teraz protestować jak to działa. Oby przyszłe aktualizacje niczego nie zepsuły. To jeszcze sensownej autopauzy mi brakuje i będzie git.

Opublikowano
1 godzinę temu, slavoog napisał:

U mnie też udało się zainstalować zarówno treningi jak i test. Pozostaje tylko teraz protestować jak to działa. Oby przyszłe aktualizacje niczego nie zepsuły. To jeszcze sensownej autopauzy mi brakuje i będzie git.

Co masz na myśli ? Auto-pauza jest przecież 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Dziaku napisał:

Co masz na myśli ? Auto-pauza jest przecież 

Pewnie to, że włącza się już gdzieś przy 4-5 km\h czyli przy tempie szybszego spacerowania. Może to przeszkadzać przy jakiś naprawdę ostrych ściankach lub podejściach z rowerem. 

18 godzin temu, Bober19886 napisał:

A możesz zrobić zdjęcie tego  trenigu na liczniku jak to wygląda 

Instalujesz sobie najnowsze oprogramowanie - można to zrobić przez kabel albo aplikację. Potem wchodzisz do Bryton Update na komputerze i instalujesz sobie Test i Trening. W menu licznika na samym końcu masz Trening. Treningi sobie planujesz i wgrywasz poprzez aplikację - identycznie jest w Aero60/450. Nie wiem, czy można je również importować np. z TP. 

Na Ali kupiłem sobie uchwyt na rower szosowy. W dolnych chwycie za bardzo nic nie widziałem, gdy licznik był zamontowany na mostku. Teraz jest super. Jedyny mankament, że nie można dostać się do prawego przycisku, gdy licznik jest wpięty w uchwyt i  nie ma takiego wyraźnego "klik" przy zapinaniu. 

20201006_085931.jpg 20201006_090028.jpg

20201006_090550.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano
8 minut temu, Grzesiek SRC 1 napisał:

Pewnie to, że włącza się już gdzieś przy 4-5 km\h czyli przy tempie szybszego spacerowania. Może to przeszkadzać przy jakiś naprawdę ostrych ściankach lub podejściach z rowerem.

Dokładnie. Dużo jeżdżę w górach wolnym tempem, a jednocześnie często robię co jakiś czas kilkuminutowe przerwy. Ta autopauza fajnie by liczyła realny czas jazdy gdyby to dobrze działało. Próbowałem zamienić obliczanie prędkości z gps na czujnik magene ale wtedy było jeszcze gorzej. Polegać muszę tylko na stravie, która jakoś to sobie oblicza.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, slavoog napisał:

Ta autopauza fajnie by liczyła realny czas jazdy gdyby to dobrze działało.

W zegarku Garmin Vivoactive 3 i Vivosport autopauza działa podobnie, więc to niespecjalnie akurat wina Brytona. W ręcznej nawigacji Garmin GPSMAP 64s akurat nie ma autopauzy i cały czas jest liczony czas, ale za to wadą jest to, że w czasie postoju "ślad pływa" i zlicza dodatkowo dystans.  

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.10.2020 o 09:03, Grzesiek SRC 1 napisał:

Nie wiem, czy można je również importować np. z TP.

Nie wiem jak na androidzie ale na iOS była ostatnio aktualizacja apki Bryton Active i dodali autosycnhro właśnie z Todays Plan.

@edit

Z training peaks też można.

Edytowane przez Dziaku
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Siema ludzie pytanie jest jak u was licznik liczy spalone kcal . U mnie jest coś takiego, z licznika wychodzi mi mniejsza wartość a jak policzę w internecie to wychodzi mi inny wynik. 

Screenshot_2020-11-07-14-02-16-028_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-11-07-14-00-58-221_com.strava.jpg
Opublikowano (edytowane)

Ten z internetu nie bierze pod uwagę wysokości, więc na dzień dobry jest niedokładny. Mi się wydaje że Bryton zawyża kalorie, wcześniej rejestrowałem samym telefonem z pulsometrem na klatce i wychodziło mniej kalorii na stravie. Tak na dobrą sprawę, żeby dokładnie to policzyć trzeba byłoby mieć pomiar mocy - wtedy mamy dokładnie jaką prace wykonaliśmy = spalone kalorie.

Edytowane przez Dziaku
Opublikowano

Cześć, posiadam od niedawna Brytona 450 i mam problem z dodaniem do pliku informacji "zakręt po zakręcie". Po dodaniu tych informacji cała trasa źle się zapisuje. Kilka dni temu opcja ta działała i było ok. Dziś nie. Próbowałem z plikami gpx pobranymi ze Stravy i Komoot oraz z trasami zsynchronizowanymi z ww. aplikacji. Za każdym razem wychodzą głupoty na trasie (przebieg trasy zmieniony, nie po drogach tylko w powietrzu, część trasy w depresji...). Nie pomogło odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji.

Screenshot_20201109_165606_com.brytonsport.active.jpg