Skocz do zawartości

Przerzutka nie przerzuca

maszkara72

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Popuść linkę i poluzuj śrubkę L. A i czy kółko prowadzące łańcuch nie nachodzi na 1 bieg ?

Edytowane przez SiwyBDG
Opublikowano

Zalecałbym by kolega najpierw napisał co miał a co wsadził jako nowe - dokładnie z nazwami modeli. Bo tak to czasem do usranowa można 'radzić' a okaże się, że nowe klamoty są niekompatybilne ...

A co z pancerzem i linką? Nowe czy stare?

Ps. Skoro kaseta nowa to dlaczego stary łańcuch - bo nie napisałeś, że wymieniłeś? To dość mocno ze sobą powiązane jest jeśli chodzi o poprawność działania.

Opublikowano

No spróbuję z tą śruba. Pancerze i linki też wymieniłem, a wszystko jest z Shimano. Mój błąd bo mam stary łańcuch, prawdopodobnie przez to jest taki dźwięk. Jutro idę kupić nowy.

Dzięki za porady na pewno coś pomoże

Godzinę temu, SiwyBDG napisał:

Popuść linkę i poluzuj śrubkę L. A i czy kółko prowadzące łańcuch nie nachodzi na 1 bieg ?

Po wszystkich zabiegach które proponowaliście abym zrobił jest lepiej ale teraz kółko prowadzące łańcuch nachodzi na 1 bieg 

Da się to jakoś usunąć?

Czy to w sklepie rowerowym mi dali złą przerzutkę może to jest na 7 biegów        ale wątpię bo jest napisane że na 8 

Opublikowano

3 śrubka nie oznaczona L H odpowiada za odległość przerzutki od kasety, dokręć ją a się oddali.

Opublikowano
2 minuty temu, SiwyBDG napisał:

3 śrubka nie oznaczona L H odpowiada za odległość przerzutki od kasety, dokręć ją a się oddali.

A tak na oko gdzie znajduje się ta śrubka ?

Dobra już znalazłem