Accent_Szaj Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Oddali stary łańcuch? To może go załóż i się przekonamy kto miał racje, bo aż mi to "chodzi wciąż po głowie"
maszkara72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Nie oddali ,stary łańcuch został w serwisie.
maszkara72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2019 A można było,tym bardziej że nie mam bacika.Ale...mądry polak po szkodzie.Hehe.
Accent_Szaj Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 21 minut temu, maszkara72 napisał: mądry polak po szkodzie. Dlaczego po szkodzie? Podjedź i powiedz żeby oddali,bo chcesz 33 minuty temu, Kruk napisał: zrobić z niego bacik .
maszkara72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Dobra,juz dobra.Spoko,spoko.Haha.Ważne,że wszystko w rowerze działa dobrze.Właśnie robię 60 km trenningowo.
Accent_Szaj Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 21 minut temu, maszkara72 napisał: Dobra,juz dobra.Spoko,spoko.Haha.Ważne,że wszystko w rowerze działa dobrze. Dokładnie najważniejsze,że jest OK 1
maszkara72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Zrobiłem 70 km i wszystko działa rewelacyjnie. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez maszkara72
Accent_Szaj Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 To super. Ps.Przygotowali łańcuch do jazdy?
Kreeony Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Przerzutka "Shimano XT RD-M781-DSGSL, Shadow, Direct Mount, 10-Speed" nie zrzuca łańcucha na bieg 4 z 3 chodziarz że była regulowana w serwisie rowerowym, linka jest raczej dobrze napięta ponieważ przerzutka zmienia pozycję ale nie zrzuca go.
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Jak nie zrzuca musisz poluźnić linkę przez kręcenie przy manetce baryłką
Franz Mauer Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Wkręć delikatnie baryłkę przy manetce.
Kreeony Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Jutro spróbuję tak zrobić.Dzięki z odpowiedzi.
Red Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 To są najczęściej wykorzystywane biegi? Podejrzewam że wymęczona koronką nie chce puścić łańcucha ale zacznij od regulacji.
Kreeony Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Tak to są najczęściej wykorzystywane biegi ale wkręcenie śruby baryłkowej pomogło z tym, że bieg wchodzi ale z lekkim opóźnieniem.
lukaszzsch Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Tak to są najczęściej wykorzystywane biegi ale wkręcenie śruby baryłkowej pomogło z tym, że bieg wchodzi ale z lekkim opóźnieniem.1) spróbuj wkręcić jeszcze 1/4 obrotu2) wyczyść napęd,3) jeśli problem występuje od początku sprawdź montaż kasety
Kreeony Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 W dniu 20.10.2019 o 17:22, lukaszzsch napisał: 1) spróbuj wkręcić jeszcze 1/4 obrotu 2) wyczyść napęd, 3) jeśli problem występuje od początku sprawdź montaż kasety Nie da się wkręcić ponieważ już jest wkręcone na maksimum, wyczyściłem napęd a za montaż kasety nie wiem jak się zabrać.
Accent_Szaj Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Zrób tak: Poluzuj śrubkę od od linki przy przerzutce Wykręć baryłkę o 2 pełne obroty napnij linkę i zakręć śrubkę mocującą linkę Wyreguluj przerzutkę wkręcając/wykręcając baryłkę Powodzenia Ps.Przyczyną jest zjechana kaseta.Jak problem będzie się pogłębiał,wymień kasetę.Skoro nie potrafisz sam zleć to w serwisie
Kreeony Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 16 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Zrób tak: Poluzuj śrubkę od od linki przy przerzutce Wykręć baryłkę o 2 pełne obroty napnij linkę i zakręć śrubkę mocującą linkę Wyreguluj przerzutkę wkręcając/wykręcając baryłkę Powodzenia Ps.Przyczyną jest zjechana kaseta.Jak problem będzie się pogłębiał,wymień kasetę.Skoro nie potrafisz sam zleć to w serwisie Ogólnie to kaseta jest od shimano a łańcuch od KMC i gość w serwisie mi pokazywał miarką do łańcucha że nie jest taki jaki powinien być na długość. I to może być od tego problem?
Kruk Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Jeśli łańcuch jest za długi należy go skrócić bo upośledza pracę przerzutki tylnej.
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 3 godziny temu, Kreeony napisał: Ogólnie to kaseta jest od shimano a łańcuch od KMC i gość w serwisie mi pokazywał miarką do łańcucha że nie jest taki jaki powinien być na długość. I to może być od tego problem? Łańcuch jest za długi czy jest zbyt wyciągnięty?
Kreeony Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 1 godzinę temu, Kruk napisał: Jeśli łańcuch jest za długi należy go skrócić bo upośledza pracę przerzutki tylnej. Łańcuch był już skracany. 53 minuty temu, Sziva napisał: Łańcuch jest za długi czy jest zbyt wyciągnięty? Niestety tego mi nie powiedział serwisant.Natomiast wiem że taką miarką do łańcuchów zmierzył i jest źle. Dodam że to jest najlepszy serwis rowerowy o promieniu 30km odemnie.
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Jeśli mierzył miarką, to masz wyciągnięty łańcuch i trzeba go wymienić.
Kruk Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 aaa noo tak jak przymiarem mierzył i mówił że źle to nie że za długi tylko rozciągnięty, to dwa różne pojęcia Pewnie łańcuch, kaseta i blaty korby do wymiany będą.
Chmielikkk Opublikowano 25 Października 2019 Opublikowano 25 Października 2019 Siemka Mam problem, otóż dzisiaj wymieniłem kasetę, manetkę i przerzutkę z 8 biegami. No i coś zrobiłem źle Po pierwsze nie wchodzi 1 czyli najwyższy bieg Po drugie słychać tak jakby łańcuch nie chciał się wrzucić/zrzucić, a na manetce np mam 5 i na kasecie też 5, regulowałem przerzutkę i wszystko wchodzi gładko oprócz 1 no i ten dźwięk Możecie mi pomóc? Trochę to dziwne wytłumaczyłem ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi