shivetay Opublikowano 17 Września 2019 Opublikowano 17 Września 2019 Czołem Otóż zaczynam przygodę z Zwfitem i zastanawiam się nad podanie FTP. Otóż aktualnie nie jestem w stanie poprawnie wyznaczć FTP przy pomocy oferowanych testów Zwiftowych (zarwane nocki, końcówka sezonu itp), a do tej pory nie używałem czujnika mocy. Czy FTP można jakoś oszacować? Powiedzmy mając mox maksymalną? Czy tylko test? Wiem, że Zwift oferuje wykrycie FTP i aktualnie przy tym zostanę i może na podstawie tego cos podam
velaskez Opublikowano 30 Września 2019 Opublikowano 30 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 17:22, shivetay napisał: Czy FTP można jakoś oszacować? Powiedzmy mając mox maksymalną? @shivetay Nie. 1
korea83 Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 Na zwift można wyznaczyć FTP na w sumie 4 sposoby: Pełny test, 60 minut Test krótszy, 20 minut Ramp test - ten jest jeszcze krótszy (no chyba, że zawodnik jest bardzo mocny i długo wytrzyma ) oraz automatyczne "wykrycie" FTP podczas jazdy. Ten "ramp test" może być jakimś rozwiązaniem jeśli akurat nie mamy zdrowia na przeprowadzenie pełnego testu FTP bo chyba jest najbardziej "litościwy" dla testowanego, można się z tym stosunkowo szybko uwinąć. 1
Red Opublikowano 3 Października 2019 Opublikowano 3 Października 2019 3 godziny temu, korea83 napisał: oraz automatyczne "wykrycie" FTP podczas jazdy Czyli coś najbliższego temu o co pyta autor tematu. Metoda jednak ma bardzo duży margines błędu. 1
shivetay Opublikowano 7 Października 2019 Autor Opublikowano 7 Października 2019 Hej. Ostatecznie zrobiłem test. Ponieważ to był pierwszy test FTP jaki robiłem, wyszedł tak se. Generalnie do poprawy :) Dzięki za info :)
Rekomendowane odpowiedzi