Skocz do zawartości

Cube Reaction TM 2019

Tommy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzasnąłbyś fotki od strony bieżnika 

Opublikowano
2 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Trzasnąłbyś fotki od strony bieżnika 

20191126_164336.jpg 20191126_164352.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Wyhaczyłem nowe lampki od Cube przecenione o połowę. Dzisiaj przyszły. Świecą i wyglądają solidnie. Pora przetestować 😬

20191127_153621.jpg 20191127_154702.jpg 20191127_154707.jpg
Opublikowano

Po kilku dniach testowania nowego oświetlenia muszę przyznać, że spisuje się rewelacyjnie. Światło w obu lampkach jest mocne i zasięg przedniej jest wystarczający. Do tego świetnie wyglądają. Szkoda, że nie ma zapasowej gumki mocującej do tylnej, bo nie wiadomo ile wytrzyma jedna przy częstym ściąganiu.

Jakbyś ktoś chciał takowe zakupić, to serdecznie polecam 😉

20191127_153642.jpg 20191203_133211.jpg 20191204_053900.jpg 20191204_053918.jpg 20191204_053923.jpg
Rowerowa Szajba
Opublikowano

Fajna ta twoją maszynka. Kolor militarny jest bardzo ładny. A jak sprawują ci się heble m 6000. Przymierzam się do zmian i planuję taki sam układ hamulcowy w swoimi zainstalować. 

Opublikowano
W dniu 24.09.2019 o 11:57, Accent_Szaj napisał:

Mam taki układ u siebie,zaraz jadę testować.Wcześniej miałem 2x Ralph i rower był trochę niestabilny na zakrętach :/ 

Ja mam zestaw R.Ray/R.Ralph i uważam że na zakrętach zachowanie tylnej opony jest dużo gorsze względem wcześniej jeżdżonych Conti Race King.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rowerowa Szajba napisał:

Fajna ta twoją maszynka. Kolor militarny jest bardzo ładny. A jak sprawują ci się heble m 6000. Przymierzam się do zmian i planuję taki sam układ hamulcowy w swoimi zainstalować. 

M6000 to bardzo dobre heble. Jeżdże na nich już dwa lata i złego słowa nie powiem.

Edytowane przez Tommy
Opublikowano
2 minuty temu, Tommy napisał:

M6000 to bardzo dobre heble. Jeżdze na nich już dwa lata i złego słowa nie powiem.

Potwierdzam. Jeżdżę od czerwca na m6000 i sprawują się doskonale (stosunek efektywności do ceny jest bardzo spoko).

Opublikowano
1 godzinę temu, werber napisał:

na zakrętach zachowanie tylnej opony jest dużo gorsze

Nie wiem co ma tylna opona,napędowa, do zakrętów w warunkach MTB. Racing Ralph ma się wrzynać w grząski teren,do czego nadaje się wyśmienicie i na pewno się nie zgodzę,że Race King jest w tych warunkach lepsza.

Po to właśnie masz zróżnicowanie opon.Przód, tył.Przednia opona skrętna.Tylna napędowa.

Jeżeli mniej jeździsz po lesie,a więcej po asfalcie,to fakt Race King będzie lepsza.Ewentualnie załóż sobie 2xRay 

Opublikowano
W dniu 4.12.2019 o 18:08, Accent_Szaj napisał:

Nie wiem co ma tylna opona,napędowa, do zakrętów w warunkach MTB.

Otóż w moim subiektywnym odczuciu ma to, iż na szybkich zakrętach, na ubitych duktach, w zakrętach, odczuwam jej zachowanie jako delikatne uślizgi. Takich odczuć nie miałem na Conti. Ale jak piszę, to moje subiektywne odczucie.

Opublikowano

53 minuty temu, werber napisał:

Takich odczuć nie miałem na Conti.

Akurat conti właśnie do tego służy ;)

Utwardzona ziemia,szutr , asfalt. W tych warunkach faktycznie może być lepsza od Ralph. Tak jak pisałem wcześniej . Niektórzy zakładają 2x Ralph , może spróbujesz 2x Ray ?

Opublikowano
9 minut temu, Accent_Szaj napisał:

może spróbujesz 2x Ray ?

Plan jest taki, że jak skończę Schwalbe, to chcę spróbować Ikonów. Będzie kolejny punkt doświadczenia 👍

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie mam mały problem...zakupiłem nowe klocki do hamulców Deore M6000, ponieważ poprzednie strasznie "piszczały", ale po wymianie wcale lepiej nie jest, a nawet jeszcze gorzej...i nie wiem w czym tkwi problem. 

Tarcze mam Shimano SM-RT30-M, a nowe klocki to G03A (zdjęcia w załączniku), które są przeznaczone również do M6000.

Próbowałem oczywiście czyszczenia tarcz (które są praktycznie nowe), ale nie pomaga. Problem strasznie denerwujący, bo chyba nikt nie trawi jak mu heble piszczą jak stara kur.. , aż wstyd hamować przy ludziach 🤣

Macie jakieś pomysły? 

20200210_124928.jpg 20200210_124858.jpg 20200210_130147.jpg

Edytowane przez Tommy
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.02.2020 o 13:05, Tommy napisał:

Panowie mam mały problem...zakupiłem nowe klocki do hamulców Deore M6000, ponieważ poprzednie strasznie "piszczały", ale po wymianie wcale lepiej nie jest, a nawet jeszcze gorzej...i nie wiem w czym tkwi problem. 

Tarcze mam Shimano SM-RT30-M, a nowe klocki to G03A (zdjęcia w załączniku), które są przeznaczone również do M6000.

Próbowałem oczywiście czyszczenia tarcz (które są praktycznie nowe), ale nie pomaga. Problem strasznie denerwujący, bo chyba nikt nie trawi jak mu heble piszczą jak stara kur.. , aż wstyd hamować przy ludziach 🤣

Macie jakieś pomysły? 

20200210_124928.jpg 20200210_124858.jpg 20200210_130147.jpg

Wyciągnij klocki, przejedz kilka razy po papierze ściernym i zetrzyj zeszklona warstwe. Po wszystkim przeczysci alkoholem i powinno pomóc. Btw. fajny ten Cube. Szkoda, że nie stalowy. Chodzi za mną coś takiego tylko, że w stali...

Edytowane przez Fimala
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.02.2020 o 11:02, Fimala napisał:

Wyciągnij klocki, przejedz kilka razy po papierze ściernym i zetrzyj zeszklona warstwe. Po wszystkim przeczysci alkoholem i powinno pomóc. Btw. fajny ten Cube. Szkoda, że nie stalowy. Chodzi za mną coś takiego tylko, że w 

Zrobiłem tak jak pisałeś, ale niestety nie pomogło 😕 co jeszcze mógłbym zrobić? Strasznie mnie denerwuje ten teoretycznie błachy problem 😡

Opublikowano
Godzinę temu, Tommy napisał:

Zrobiłem tak jak pisałeś, ale niestety nie pomogło 😕 co jeszcze mógłbym zrobić? Strasznie mnie denerwuje ten teoretycznie błachy problem 😡

Zmień klocki. Jakies Ebc czy cos zakup

Opublikowano

Tarcze przejedź papierem i dokładnie umyj i odtłuść.

Opublikowano

Umyć tarcze płynem do naczyń i odtłuścić alkoholem tak,ale absolutnie nie trzyj ich papierem!!!

Ostatnia opcja to:

• Palnik/kuchenka gazowa(nie zapalniczka)15-20s
  • Potem papier
  • Na koniec alkohol

Tu masz filmik ;) 

Opublikowano

No ... robiłem to w 4 rowerach i po tym raz, że zaczynały hamować to poziom piskania zanikał. Nie chodzi o to by zrobić to papierem typu 60 a raczej 400 zmatowić. One są - przynajmniej Tektro/Shimano, które miałem - pokrywane jakimś  guano lakierem czy czymś. Z kolei klocków nigdy nie robiłem papierem, za to solidnie myłem i wypalałem resztki.

Opublikowano

Problem goni problem...

Po myciu roweru okazało się, że podczas jazdy coś "zgrzyta" w okolicach korby, gdy pedałuje (prawdopodobnie dostał się tam syf po spryskaniu bajka). Postanowiłem więc ściągnąć korbę i wyczyścić. Fakt, było tam troche piasku. Podczas jazdy wydaje się, że teraz odgłos jest mniej słyszalny, lecz nadal jest...

Zdjąłem tylko korbę z nadzieją, że to pomoże, bo nie wiem jak ściągnąć te "pierścienie" wmontowane w rame (sorry za słownictwo, ale jestem amator i nie do końca się znam). 

Czy ściągniecie tych "pierścieni" i wyczyszczenie pomoże i jak je zdjąć? 

Wysyłam poniżej zdjęcia korby i "pierścionków" 🤣

20200428_132639.jpg 20200428_132645.jpg 20200428_164145.jpg 20200428_164152.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 25.11.2019 o 18:28, Tommy napisał:

Tak, miała. Nowe opony są lżejsze od szerszych poprzedników o jakieś 1300g.

Tak prezentuje się rowerek po zmianie laci 😍

20191125_180639.jpg 20191125_180807.jpg 20191125_180758.jpg

Witam. Mam tego samego świra, właśnie chce zmienić gumy na lżejsze i tu pytanie. Strasznie trudno je zdjąć jakby były przyklejone do koła, czy to normalne i trzeba się szarpać, czy zostało tutaj zastosowane jakiś tubeless system i dlatego tak ? trochę słabo się na tym znam dlatego pytanie. pozdrawiam

Opublikowano

Tak to wina tubless, obręcze mają wyzsze ranty z wyzlobienien gdzie opona ma się "wstrzelic". Czasami trzeba troche polamać palce, lub docisnac butem do podłogi.