Lukasmullingar Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Witam szukam czapki pod kask na lato ale nie wiem na co zwrocic uwage. Możecie sie podzielić waszymi doświadczeniami jeśli używacie takowych? Jakieś polecane modele? Dziekuje za informacjce. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Ja używam cieniuteńkiej szalo-kominiarki. Odnośnik do komentarza
suqub Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 To się chyba Buffa czy komin nazywa. Są do kupienia w Decathlon. Odnośnik do komentarza
Lukasmullingar Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Dzieki za informacjie zakupiłem dzisiaj czapeczkę w ChainReactionCycles jak dojdzie i pojeżdze w niej chwile to podzele się spostrzeżeniami Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Podbijam temat. Poszukuję wygodnej czapki z daszkiem pod kask na lato. Dobrze by było gdyby pochłaniała pot i w miarę jak najmniej grzała, no i była ładna Dostałam zimą w prezencie czapkę WINAAR i jestem bardzo z niej zadowolona, czy ktoś wie jak wygląda jakość czapek letnich? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 @KingaM jak ma być ładna to może tu coś znajdziesz :-) https://www.sklep.stylowa.pro/pl/c/Czapeczki/98 Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Zdecydowanie najładniejsze. Zastawiam się na ile one przepuszczają powietrze i jak mocno głowa się poci w takich czapkach.... Ktoś ma..? użytkuje? Odnośnik do komentarza
Pietern Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Już sam kask ogranicza przepływ powietrza. ty jak widzę masz sporo włosów, a do tego jeszcze czapka? To myślę, że głowa będzie ci się mocno pocić. Ja pod kask używam Bufa, dopiero kiedy jest poniżej 15 stopni, a jestem łysy, zasadniczo. Ale czego się nie robi dla zabójczego wyglądu! Edytowane 15 Maja 2018 przez Pietern odbełkotowienie Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 2 godziny temu, Pietern napisał: Już sam kask ogranicza przepływ powietrza. ty jak widzę masz sporo włosów, a do tego jeszcze czapka? To myślę, że głowa będzie ci się mocno pocić. Ja pod kask używam Bufa, dopiero kiedy jest poniżej 15 stopni, a jestem łysy, zasadniczo. Ale czego się nie robi dla zabójczego wyglądu! Opalenizna na biedronkę też jest fajna Czapkę szukam ponieważ nie chce inwestować zabójczych pieniędzy w okulary. Lubię swoje korekcyjne, więc dla mnie na szosę (która swoją drogą jeżdżę tylko od czasu do czasu) idealna będzie czapa z daszkiem. @Tomek.G dzięki! Odnośnik do komentarza
Pietern Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 A to nie lepiej sam daszek? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 55 minut temu, KingaM napisał: Opalenizna na biedronkę też jest fajna Czapkę szukam ponieważ nie chce inwestować zabójczych pieniędzy w okulary. Lubię swoje korekcyjne, więc dla mnie na szosę (która swoją drogą jeżdżę tylko od czasu do czasu) idealna będzie czapa z daszkiem. @Tomek.G dzięki! Kupilem okulary przystosowane pod wkładki korekcyjne za 30 zł na Alii, optyk wstawił mi szkła korekcyjne za 60zł. Za 100 mam bardzo fajne okulary na rower. Te korekcyjne nie zapewnią Ci dostatecznej ochrony ani przed wiatrem, ani przed kurzem, ani przed owadami. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 3 godziny temu, KingaM napisał: Opalenizna na biedronkę też jest fajna Czapkę szukam ponieważ nie chce inwestować zabójczych pieniędzy w okulary. Lubię swoje korekcyjne, więc dla mnie na szosę (która swoją drogą jeżdżę tylko od czasu do czasu) idealna będzie czapa z daszkiem. @Tomek.G dzięki! A nie szkoda Ci tych korekcyjnych na rower? Nawet walnięcie większego owada w nie czy też przejechanie gałęzią może mieć zgubne skutki. Myślałaś o soczewkach kontaktowych i zwykłych ciemnych okularach albo o takich okularach, jak pisał @zibi_j1? Jeśli nie chcesz kupować z Alli, to tu masz przykład takich okularów (z polaryzacją nawet): http://allegro.pl/arctica-s-70-korekcyjne-polaryzacja-na-rower-i7240700296.html#thumb/1 Odnośnik do komentarza
kogucik Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 7 godzin temu, zibi_j1 napisał: Kupilem okulary przystosowane pod wkładki korekcyjne za 30 zł na Alii Polecasz konkretny model? @Sziva zapodała z PL i a sam na oku mam Goggle T417 tylko cena zaporowa a trzeba jeszcze szkło. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Polecasz konkretny model? [mention=143]Sziva[/mention] zapodała z PL i a sam na oku mam Goggle T417 tylko cena zaporowa a trzeba jeszcze szkło. Mam dokładnie te i jak na razie nie jestem w stanu się do niczego przyczepia a używał je bez przerwy.PS. Jeden optyk stwierdził że wstawienie szkieł to 250zł. Wyśmiałem go. Drugi zrobił to w jeden dzień za 60 lub 70zł.Queshark Mężczyzna Kobiet Okulary Spolaryzowane Okulary Rowerowe Okulary Rowerowe Ciclismo Mountain Road Racing Bike Gogle Krótkowzroczność Ramkihttp://s.aliexpress.com/aAJZnuMj?fromSns=Kopiuj do schowka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość Odnośnik do komentarza
Pietern Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Produkują też same daszki, takie od czapek. Ale nasze dywagacje są chyba bezprzedmiotowe, bo to o modę chodzi, retro, italiani... https://www.dobrerowery.pl/blog/wloski-styl-trzy-elementy-stroju-o-ktorych-musisz-pamietac-zeby-byc-kolarzem-szosowym Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 🤣 To się uśmiałam czytając ten artykuł Daszek od kasku mam - rzecz wygodna przy jeździe po lesie a to u mnie góruje więc nie będę co chwile ściągać i zakładać. Jednak taki daszek od kasku nie chroni przed słońcem a to mi najbardziej przeszkadza. Myślałam nad okularami ale wygrała jednak czapka z daszkiem.Tylko pozostała kwestia porządnego oddychającego materiału... Odnośnik do komentarza
Pietern Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dużo jest takich "oddychających" czapek u Chińczyków. Nawet wczoraj oglądałem, ale były jakieś takie mało ładne. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 @KingaM chyba bardziej oddychających jak te z Castelli nie znajdziesz ,no i stylówa też jest odpowiednia 😉 https://www.sigmasports.com/item/Castelli/Performance-Cycling-Cap/33O4 Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) W dniu 14.05.2018 o 10:44, KingaM napisał: Podbijam temat. Poszukuję wygodnej czapki z daszkiem pod kask na lato. Dobrze by było gdyby pochłaniała pot i w miarę jak najmniej grzała, no i była ładna Dostałam zimą w prezencie czapkę WINAAR i jestem bardzo z niej zadowolona, czy ktoś wie jak wygląda jakość czapek letnich? Na lato brałbym z takiego materiału: Teraz widzę ze kolega już pięknie odpisał Edytowane 16 Maja 2018 przez MadOnion 1 Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 a jak dokładnie nazywa się ten materiał oddychający wiecie ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość Odnośnik do komentarza
js12 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) @KingaM https://www.rogelli.pl/dodatki-nakrycia-glowy-na-rower/ proponuję https://www.rogelli.pl/chusta-kolarska-rogelli-bandana-czerwona/ Edytowane 17 Maja 2018 przez js12 1 Odnośnik do komentarza
pizzaq Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ja używam w lecie czegoś takiego: https://martombike.com/featured_item/chusta-wielofunkcyjna/ na zmianę z analogiczną ścierką z Decathlonu. Pot nie spływa do oczu, nie opalam łysiny w paski, trochę dłuższy koniec smyra po karku chroniąc przed nadmiarem słońca. Drugi taki ciuch zwykle na szyję, przydaje się by zasłonić się przed owadami, kurzem, bombardowaniem błotem podczas ulewy, itp. Dodatkowo nie przewiewa mi dzięki temu karku z czym miewałem zwykle problemy. A że wygląda głupio? Trudno, ale działa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi