Menor Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 10 minut temu, Tomaszk napisał: Czemu zamiennik? Oleje do amortyzatorów są tanie. A lepkość np Castrol fork oil 5w ma 28 w 40 stopniach. Chodzilo mi o zamiennik takiego typowego oleju do amortyzatorow rowerowych jak rockshox czy fox. Jutro zajrze do sklepu motoryzacyjnego i zobacze co tam maja.
Tomaszk Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) U mnie jest chyba winowajca. Edytowane 1 Lipca 2020 przez Tomaszk
Gość Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 No to teraz tylko wymienić i powinno być git
Menor Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Opublikowano 3 Lipca 2020 Robilem dzisiaj serwis i w moim amorku bylo około 150ml oleju. Wlalem 110 i blokada nie dzialala, wiec musialem dolac praktycznie pod sam korek i zaczęło chodzic. Nie wiem dlaczego sa takie rozbieznosci względem tego co rst podaje (90ml}
Menor Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 Czy mogę otworzyc prawa komore, w ktorej znajduje sie olej, bez odkrecania amortyzatora od dołu?
Menor Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 Chyba bede musial trochę tego oleju spuscic, na samym początku jak amortyzator byl zablokowany to bylo z 2 cm luzu i pozniej byl zblokowany, teraz go wziąłem w trase i zauważyłem ze po jakims czasie zaczal blokować caly widelec na beton. Ogolnie to fajnie sie na takim czyms wyjeżdża pod gorke, ale boję sie ze jak najade na cos na zblokowanym widelcu to moze sie on uszkodzić, wiec pewnie trochę spuszcze i zobaczę jaka bedzie sytuacja
Tomaszk Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Dla bezpieczeństwa nie blokuj na 100% tylko o 1-2 kliknięcia mniej, zanim nie spuścisz oleju.
Menor Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Opublikowano 7 Lipca 2020 Blokada amortyzatora z kierownicy w modelu z 2015 r. to kompletny szajs. Wkladam ta sprezynke w dziurke, ustawiam na pozycje otwarta i wkladam linke, ale nie chce ani blokowac ani odblokowywac, linka caly czas gdzies sie blokuje, nie mam juz sily do tego.
Rekomendowane odpowiedzi