Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, nurkov napisał: to pomyśl sobie o tym sztywnym widelcu na prawdę spoko opcja, za te pieniądze nie kupisz porządnego amora https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/nowosci_sprzetowe/15906/widelce_sztywne_mosso_nie_tylko_do_mtb Czytałem już kiedyś o nich. Jak mi znajdziesz widelec o wysokości od osi do główki 473 mm (tyle ma mój suntour) lub taki, który nie zmieni znacząco geometrii to biorę. Musiałbym jeszcze zmienić przedni hamulec na tarczówkę, ale to raczej żaden problem. Edit: Wycofany ze sprzedaży "m3 pro" ma niby 47 cm, a z obecnie dostępnych "m5e" ma 46 cm. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez karolg
revolta1 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 3 minuty temu, karolg napisał: Czytałem już kiedyś o nich. Jak mi znajdziesz widelec o wysokości od osi do główki 473 mm (tyle ma mój suntour) lub taki, który nie zmieni znacząco geometrii to biorę. Musiałbym jeszcze zmienić przedni hamulec na tarczówkę, ale to raczej żaden problem. Podłącze się też. Biorę taki widelec w ciemno. Mosso i force odpadają bo ich przedstawiciele powiedzieli ze dla gościa 100kg są za słabe a ja tyle mam No i wiadomo w rozsądnych pieniądzach. Bo są takie widelec ktoch cena przewyższa niejednokrotnie cenę a ora powietrznego
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 1 minutę temu, revolta1 napisał: Podłącze się też. Biorę taki widelec w ciemno. Mosso i force odpadają bo ich przedstawiciele powiedzieli ze dla gościa 100kg są za słabe a ja tyle mam Ja mam 75 kg, więc nawet jak mi się zamarzy bikepacking z torbą na kierownicy to chyba powinien wytrzymać.
Chrismel Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, komandosek napisał: V-brake wymagają znacznie więcej serwisowania Od 13 lat mam v-brake w trekkingu. Jedyny serwis jaki robiłem to wymiana linek z pancerzami 2 lub 3 razy przez ten czas, wymiana klocków oraz regulacja od czasu do czasu śrubą baryłkową pomiędzy wymianą klocków. Nie jeżdżę mało a do tego cały rok więc często są mokre i zabłocone. Nie sądzę żeby nawet najlepsze tarczówki były aż tak bezobsługowe.
revolta1 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Godzinę temu, karolg napisał: Ja mam 75 kg, więc nawet jak mi się zamarzy bikepacking z torbą na kierownicy to chyba powinien wytrzymać. Wytrzyma
komandosek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 7 godzin temu, Chrismel napisał: Od 13 lat mam v-brake w trekkingu. Jedyny serwis jaki robiłem to wymiana linek z pancerzami 2 lub 3 razy przez ten czas, wymiana klocków oraz regulacja od czasu do czasu śrubą baryłkową pomiędzy wymianą klocków. Nie jeżdżę mało a do tego cały rok więc często są mokre i zabłocone. Nie sądzę żeby nawet najlepsze tarczówki były aż tak bezobsługowe. Z choinki się nie urwałem drogi Panie. Cały czas trzeba mieć przy sobie imbus 5 by z doskoku regulować v-brake bo inaczej siła czy modulacja hamowania drastycznie spada wskutek szybkiego zużywania klocków no i co chwilę trzeba same klocki wymieniać. Przy hamulcach tarczowych nie robisz zgrubsza nic a one działają cały czas tak samo dobrze. Często robisz serwis hamulców w aucie? 1
Rekomendowane odpowiedzi