nctrns Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 Wybór jak wybór. Pedały spoko, buty fajne jeśli masz zamiar zwiedzać coś pieszo albo prowadzić rower. 1
Zigfir Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 Używam Look mtb x-track w dwóch rowerach mtb i gravelku używanym jako szosa w wersji race i karbonowej. Pedały świetnie się sprawdzają z dołączonymi blokami. Ustawione mam na minimum co pozwala na bardzo łatwe wypięcie, a mimo że dość mocno ciągnę nimi do góry, ani razu nie wypięły mi się przypadkowo. Dodatkowa powierzchnia teoretycznie zapewnia dodatkowe podparcie przy mocniejszym depnięciu. Jeśli miałbym się doszukiwać wady, to wybrałbym stosunkową miękkość karbonu w wersji karbonowej. Akurat mam założone w mtb i widać ścieranie się od piachu, o kontakcie z asfaltem nie wspominając . Butów tych nie używałem, ale mają index 4 i raczej będą nastawione na komfort, a nie osiągi. 1
Gość Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 Też przez to przechodziłem w poprzednim sezonie. Buty i pedały kupiłem Shimano. Bloki z mieniłem na wielokierunkowe co mocno ułatwia wypięcie. Tak czy inaczej do dziś czuję pewien dyskomfort z powodu stałego połączenia z rowerem. Jakoś go lepiej nie czuję Jestem chyba w trakcie rozważania powrotu do platform. Na pewno poprawi to komfort psychiczny
Rekomendowane odpowiedzi