igor ż Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Cześć, Ja kupiłem kross black edition 2, chciałem 3 ale miły pan doradzca powiedział że kross przysyła modeleblack edition 3 w gorszym stanie technicznym więc kupiłem b.e.2. Doradca klienta był dosyć miły dobrał odpowiedni rower do mojego wzrostu i z ~1 calowym zapasem poniewarz dalej rosnę. i przechodząc do omawianego w temacie problemu u mnie koło jest przesunięte o 2mm wcześniej czyli miesiąc temy to było 5mm a przejechałem dopiero ~50km bo nie mogłem więcej.U mnie z rowerem jest prawie wszystko w porządku z wyjątkiem tylnich przerzutek bo czasem nie chcą przeskoczyć, a naprzykład jak zaczne jechać ostro pod górę to przeskakują. przepraszam że piszę na wyczerpanym temacie.
komandosek Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Przeczytałem cały temat i chyba trochę nie ogarniam..... W dniu 31.07.2019 o 21:48, Łukasz95 napisał: Jak przesunięcie koła względem osi tylnego trójkąta może być związane z niewycentrowanym kołem? Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Offset tylnego koła... chyba szprychy musiały by być nieprawidłowo dobrane. Zrób szybki test i zobacz czy obręcz jest idealnie na środku piasty. Łukasz, załóż dla 100% pewności inne koło i porównaj. A "obsługa gwarancyjna" to totalna kpina. Uderzał bym prosto do Krossa. I wrzuć im link do tego tematu.
Piotr78 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) 43 minuty temu, komandosek napisał: Zrób szybki test i zobacz czy obręcz jest idealnie na środku piasty. Obręcz będzie na środku piasty, ( poprawnie wycentrowane ) ale nie pomiędzy kołnierzami piasty. Koło tylne zawsze jest przecentrowane względem kołnierzy bo po napędowej stronie jest bębenek. I zawsze szprychy od strony bębenka idą bardziej pionowo niż od strony nienapędowej. ( i przez to, że mają krótszą drogę do pokonania powinny być około 2 mm krótsze od nienapędowej strony i prawie zawsze są bardziej napięte od strony kasety ) Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Piotr78
Rekomendowane odpowiedzi