KANDySowany Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 No bez... dorobiłem się tylko dużego do auta i większych momentów, ale oczywiście mam w planach.
KANDySowany Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dziwne rzeczy... kupiłem dziś dynamometra 5-25Nm i jak dla mnie te 5 niuta na kluczu to dużo za dużo jak na karbon (na alu też w sumie nie ma sensu). Jakim momentem dokręcacie te swoje karbony? ja skręciłem po swojemu... jak zawsze z "uczuciem" i wyczuciem tak ok. 3-4 Nm na pastę i nie ma bata, nawet nie drgnie. A klucz się na pewno jeszcze przyda. ... a rogów jednak nie będzie, choć lubię z nich korzystać. Ta nowa kiera ma minimalnie większą średnicę niż standard 22.2, na siłę ich nie będę pchał... szkoda.
egzo23 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Trochę duży ten klucz kupiłeś... Powinien zaczynać od mniejszych momentów niż 5. Dokrecasz tyle, ile pisze w specyfikacji elementu Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
KANDySowany Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 To był przypadek chodziłem dziś w Castoramie za prezentem dla teścia Sylwestra i na tego trafiłem...Jest 5niuta, ale tak na zdrowy rozsądek, organoleptycznie w alu tak nie dowalałem nawet sztycy i nic absolutnie się nie działo, opadało czy przekręcało...
SI2WY Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Mi ponizej 5nm (gieta alu kierownica )potrafilo przy skakaniu sie czasem obrocic wiec w alu 5Nm jest jak najbardziej ok. Z Carbonem nie mialem doczynienia ale bez klucza dyn bym nie podchodzil bo to ze nie peka teraz nieznaczy ze niewlasciwie dokrecone nie peknie pozniej moim zdaniem.
marekctr Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zmiany na plus Mam jedno, ale jak cenisz sobie bezpieczeństwo i zdrowie zamontuj na kierownicę korki.
KANDySowany Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2018 Dnia 6.01.2018 o 23:19, marekctr napisał: Zmiany na plus Mam jedno, ale jak cenisz sobie bezpieczeństwo i zdrowie zamontuj na kierownicę korki. Zostawiłem miejsce pod rogi, okazało się, że nie podejdą, a na siłę nie będę montował, więc już założone jak należy. Jeszcze klocki półmetaliczne chce założyć i starczy na ten sezon... tylko jazda jazda jazda, a pogoda taka sobie jak nie mokro to smog, także chwilowo spinning w domowych warunkach.
KANDySowany Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Od stycznia w temacie cisza, a kilometry się robią... na plus kiera "chinakarbon", swoje zadanie spełnia, a ja nadal posiadam uzębienie tak raczej pozostanie. In minus zaciski od a2z, czasem luzuje się przód, zbieram na RWSy od dtswissa. Miało nie być zmian w sezonie, ale upolowałem nowe RaceKingi Tublessy w świetnej cenie i nie mogłem się powstrzymać. Waga wzrosłą ok 100g, ale najważniejsze, że komfort również. Poprzedni zestaw na Schwalbe RoRo 2.1+dętki, zaciski, tarcze, kaseta ważył 3990g, ten na Conti 4110g (bez uszczelniacza).Pierwsza traska na samym powietrzu...rewelacja, no wiecie jazda bez gumy robi różnicę hehe. Zmieniłem lekko pozycję - nowa sztyca i mostek 60mm od Accenta i kolorystycznie czarny lepiej się komponuje... no i anody na kokpit.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Gdzie zamawiałeś śrubki takie fantastyczne? Brałbym!!!
Smart_Dog Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Gdzie zamawiałeś śrubki takie fantastyczne? Brałbym!!!Podpinam się, są superWysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
KANDySowany Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Anodę Probolta zamawiałem tu: http://allegro.pl/probolt-sruba-m6x16-aluminiowa-niebieska-ctbike-i7086458565.html?snapshot=MjAxOC0wMy0wMVQxMDoxMToxMy45MDVaO2J1eWVyO2JjZWFjYmY3OTliYjM0ZGY1M2Q4NjU0MGUyZWRjZDVjYmNkOTFjOWY5NmVmNmQ2Njc4ZDcwNzA1MjE2YjUwMDQ%3D Świetna jakość, u mnie rozmiar M6.
KANDySowany Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Na pokładzie... nowe klocki półmetaliczne+regulacja hampli, prezent od żony zamiennik ESIgrip w jedynym słusznym kolorze😎 montowałem na sprężone powietrze. Funduszy na RWSy zabrakło, dlatego mamy zakręcane szpilki Novateca (w sumie nawet lepsze niż DT, te mogę super mocno dociągnąć imbusem)...teraz przy stawianiu na koło, zacisk się nie luzuje😋 Edytowane 4 Maja 2018 przez KANDySowany
Gość Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 @KANDySowany dokładnie te same szpileczki kupiłem po urwaniu przedniej BBB, także jestem zadowolony.
Fimala Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Jak wagowo wygląda różnica pomiedzy tymi kołami WTB a oryginałem? Podejżewam, że Kands Maxxy u Ciebie były? Dorastam do decyzji, żeby i swojego dzika odchudzić
KANDySowany Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) No dobra projekt uważam za zamknięty... w garażu już nowy sprzęt... konkretnie jeżeli ktoś potrzebuje małego koła na tubeless (może ktoś jeszcze jeździ😂), napędu, korby, kierownic, części...etc, chętnie odsprzedam. Set raczej chciałbym sobie zostawić bo może jakaś zimówka się kiedyś z tego stworzy. Edytowane 6 Czerwca 2018 przez KANDySowany
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Oho, idzie nowe i u Ciebie. Czekam na nowy wątek :D
KANDySowany Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Heh temat będzie, ale już w niższej zakładce...😀
KANDySowany Opublikowano 18 Października 2018 Autor Opublikowano 18 Października 2018 Witam ponownie. Kands jeszcze żyje😋 zapraszam
Rekomendowane odpowiedzi