Skocz do zawartości

sztyca regulowana do 800 zł

jarold

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam poszukałem informacji o sztycach Bike Yoke Revive i jednym z ogromnych plusów to jest odpowietrzanie w 10 sekund. blokada tłoka gdzie się chce, bardzo dobre wykonanie. ALe cena 1600 zł w górę.

Opublikowano

To nie jest duża kwota biorąc pod uwagę, że nie wykłada się potem pieniędzy na części i sam przegląd. Na reanimację Reverba wydałem już 3 x więcej niż w tym samym mniej więcej czasie na Transfera. 

Opublikowano

ja ze swojej strony tylko napiszę, że od 2 lat mam bontargera drop line, tej zimy sam robiłem serwis (kartridż nierozbieralny), mam wersję z początku produkcji czyli teoretycznie gorsze uszczelnienie. Błoto widywała, zimą jeździła - nie mam z nią problemów 

Kumpel ma reverba, lubi tą sztycę ale cały czas coś przy niej gmera 

Opublikowano

Ja mam jedną w Giant kupiliśmy z sagiem przez co cena była mniejsza
Zrobiłem za cenę nowego płynu
Do tej pory minęło 6 miesięcy jest ok
Miałem w Krossie złapała sag kupiłem używaną zrobiłem przegląd koszt oringi i płyn to dość nie dużo jedynie 40 ziko slizg nowy,
Jednak to nie temat o awaryjności sztycy
Kolega na pewno nie będzie zainteresowany fox transfer gdyż cena przekracza budżet, nie wspomnę gdzie cena nowej sztycy powala bardzo

Opublikowano

Chyba dla mnie najważniejsze żeby moje 110 kg utrzymała ;) zaczynam do chodzić do tego że pieniądz można wydać większy aby tylko ogarnąć wytrzymałość na wagę.

Opublikowano (edytowane)

FOX transfer nie ma limitu wagowego z tego co wiem, Thomson ma 115-120 kg, Kind Shock około 90-100 kg. Tyle wiem.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano

ok jak już idziemy w Fox Transfer to znalazłem take ceny:

1. https://piwnicarowerowa.pl/2018-fox-sztyca-transfer-31-6-zew-p-a-150,3,22844,11717?gclid=Cj0KCQjwyerpBRD9ARIsAH-ITn870mpNeoBLE5dku99d3EifZE5RiEt-akUwGNgVMT8cRhF2qF1IJ0saAq51EALw_wcB

2. https://www.dadelo.pl/sztyca-fox-racing-shox-transfer-internal-pd19453/?v_Id=128424

3. https://piwnicarowerowa.pl/2018-fox-sztyca-transfer-31-6-wew-p-k-150,3,22844,11720

Jakie tu są różnice? i jaka jest ich długość?

Z tego co widzę nie ma manetki wiec pytanie jaka manetka do tej sztycy?

Może ktoś znalazł taniej to dajcie linka.

Opublikowano

Tutaj cena zależy od tego czy ma kashime czy nie, jaki rozmiar, jaki sklep i jaki długi ma mieć skok sztyca :)

Opublikowano

Wszytkie maja manetki w zestawie
Można poszukać np w sklepach zagranicznych czasem może być taniej
Przyznam że sam się napalam na tego fox transfer

Opublikowano
3 godziny temu, jarold napisał:

Jakie tu są różnice? i jaka jest ich długość?

Z tego co widzę nie ma manetki wiec pytanie jaka manetka do tej sztycy?

"Cygańskie złoto" bo tak nazywa się potocznie Kashima jest przynajmniej dla mnie zbędnym bajerem. I tak warto tyrknąć by upewnić się co do zakupu. Ja mam Transfera pracującego ze starszym typem manetki do sztycy Gianta. 

Opublikowano

Zawsze mnie bawi określenie na kashime mianem "cygańskiego złota" :D 

nie mniej jakbym miał wybierać to bym dopłacić do kashimy :P 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Rower kupiłem z RS Reverb. Zrobiłem duży serwis u pająków. Na początku super ale po pewnym czasie zaczęło się ciągłe zapowietrzanie. I sztycę sprzedałem bo procedura odpowietrzania jest total do kitu w tej sztycy. A jak zignorujesz odpowietrzanie o jedną jazdę za dużo to... idziesz w duży serwis.

Mój budżet na sztycę wynosił 900zł. Wybór padł na KS E20-I. Zagłębiłem się jednak nieco w temat i ostatecznie kupiłem Bikeyoke Revive. I wiem, że nigdy już nie będę miał innej sztycy. Do odpowietrzenia potrzebujesz imbusa 4mm i 5-10 sekund. Zapłaciłem za nią koło 1650zł (z manetką 2-by). Fakt, budżet został przekroczony ale nie żałuję wydatku. Mało tego. Zawsze i wszędzie polecam tą sztycę bo moim zdaniem nie ma lepszej.

Edytowane przez TReznor
  • Lubię to! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.09.2019 o 13:02, TReznor napisał:

Na początku super ale po pewnym czasie zaczęło się ciągłe zapowietrzanie

Obstawiam na uszkodzony przewód który zaciągał bąbelki powietrza

Mam reverb młody tłucze rower ciągle nie ma mowy o jakimkolwiek zapowietrzeniu

Opublikowano

Chyba jesteś jedną z kilku osób co nadal starają się bronić tego szajsu... Jeszcze przed tym ochłodzeniem kolega już narzekał, że mu wolniej wychodzi a temperatura była na poziomie 15 stopni. Mój zeszłej zimy strzelał w górę świetnie ale już widzę, że w tym roku będzie na odwrót. Jak mi złapie za szybko sag to już się przysięgłem, że wywalę to na śmietnik. 

Opublikowano

Może mam sentyment że reverb była pierwszą sztycą jakim miałem
W kellys mam race face afterdroper to jest szajs jak się zapowietrzy czy coś się z nią stanie poleci do kosza bo ma wkład w środku który się nie rozbiera
Nie można jej dopompwac generalnie chodzi zmulona od samego początku
Pisałem do wicha i odpisali właśnie mi o takich informacjach
Reverb jestem w stanie sam rozebrać złożyć ustalić jak trzeba, zastanawiam się jedynie jak by działała gdyby założyć jej linkę zamiast manetki z płynem, a są dostępne środki do przeróbki

Opublikowano

RS Reverb Stealth dla mnie ok, używam w fullu, działa jak należy  (waga 82kg ).

Opublikowano

Dla statystyki - miałem dwa reverby, obydwie sztyce padły... Kompletnie nie rozumiem sensu hydrauliki w manetce.

Pozdrawiam

Krzysiek

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Opublikowano

Generalnie podejrzewam i obstawiam że sztyca ma zła opinie właśnie przez tą hydrauliczną manetke

Opublikowano

Też tak uważam. Dlatego RS ma już wofercie elektronicznego Reverb'a.

Opublikowano
26 minut temu, Kruk napisał:

Też tak uważam. Dlatego RS ma już wofercie elektronicznego Reverb'a.

No i z ceną zaszaleli z lekka ;)

Opublikowano

zawsze elektroniczne klamoty będą droższe, bo układ elektryczny musi wytrzymywać więcej niż w budziku, przez co jest droższy. Nooo i sam fakt bajeru też podbija cenę :D

Opublikowano
46 minut temu, Kruk napisał:

zawsze elektroniczne klamoty będą droższe, bo układ elektryczny musi wytrzymywać więcej niż w budziku, przez co jest droższy. Nooo i sam fakt bajeru też podbija cenę :D

Nie wątpię. W każdym razie prędzej zmienię rower na nowy niż założę regulowaną sztycę do mojego. Fabryka nie przewidziała wewnętrznego prowadzenia linek a zewnętrznych nie chce. Myślałem jeszcze wersji z "wajchą" ale znając życie nie będę używać bo wygodne to nie jest. 

Opublikowano

Ja nie mam wewnętrznego prowadzenia i miałem myk myka z zewnętrznym (thomson Elite) i serio ta linka nic nie przeszkadzała, wręcz przeciwnie, serwis  linki był o niebo szybszy.

Opublikowano
3 minuty temu, eathan napisał:

Fabryka nie przewidziała wewnętrznego prowadzenia linek

Na innym forum czytałem i tym jak robili otwory pod wewnętrzne prowadzenie i nic się z rowerem nie działo mimo ostrego łomotu

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, piter614 napisał:

Na innym forum czytałem i tym jak robili otwory pod wewnętrzne prowadzenie i nic się z rowerem nie działo mimo ostrego łomotu

No tak... Tyle, że nawet nie bardzo wiem jak miałbym to prowadzić.

1. Rura podsiodłowa i przejście obok mufy do rury dolnej i wyjście z dolnej rury obok sterów?

2. Rura posiodłowa i wyjście z niej nad mufą - potem wejście do rury dolnej i wyjście przy sterach? 

Druga sprawa. Musiałbym pewnie kupić jakieś plastikowe inserty do tych wyprowadzeń linki na zewnątrz. Nawet nie wiem czy się da. 

PS
Szukałem na YouTube jakiegoś tutoriala ale nie znalazłem :( Może ktoś z Was coś ciekawego widział?

Edytowane przez eathan