Joke00 Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 w Poziomie 24mm, w pionie 40mm według mojej suwmiarki. 1
Kruk Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 dzięki zapiszę to sobie, przydatna wiedza serwisowa
Joke00 Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 1 godzinę temu, Kruk napisał: dzięki zapiszę to sobie, przydatna wiedza serwisowa Żaden problem.
Semper Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Przed chwilą mierzyłem w pionie i też wyszło 40mm. 1
staszek.s Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Słuchajcie...potrzebuje podpowiedzi...Wywalilem u siebie Spyre C mechaniczne i zakładam wynalazek Gianta... Klamki Tiagra 4700... Zaciski od Gianta nie pasują bo są FM, A ja mam przód PM, a tyl IS z adapterem PM... Założyłem moje Deore m6000 na chwilę amputowane z trekkinga Krossa... No i dupa zbita... Na razie założyłem tylko przód, ale hamowania nie ma...odpowietrzone przepisowo, W Krossie za mocne naciśnięcie wyrzucalo przez kierownice, a tu ledwo tylko spowalnia... Zahamowane koło można dlonia podkręcić... Mam wrażenie że deorka potrzebowała by ciut więcej płynu mieć wtloczone do poprawnego zadzialania... ale nie da się bo klamka juz w kierownice wcisnieta...Bez nacisniecia klamki, klocki do tarczy mają bardzo blisko...Nie kumam w czym rzecz... Wiem że mechaniki się różnią szosa / mtb...ale sadzilem że hydraulik zadziała... Mam jeszcze 395ki Shimano...ale to też mtb... Ewentualnie na jakie zaciski patrzeć, szosowe, PM nie za zylion??
seraph Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Oczywiście, że hydrauliki też się różnią. Skoku klamki nie przeskoczysz.
staszek.s Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) No tak...człowiek się uczy cale zycie... to zamiast deorek m6000 co założyć co by miało PM ? I mnie nie zrujnowalo? Bo zakładam że hmm...regulacji jakiejś dodatkowej nie ma ? Tak się zastanawiam...ten diwajs od Gianta...to jest przecież przystosowane do klamek szosowych na linke...czyli przełożenie i ucig powinny być wzięte pod uwagę...pozostaje tylko kwestia zaciskow... Czyli...trzeba by zapytać czy klasyczna klamka szosowa hydrauliczna- taka z bułą na górze...powiedzmy 105ka lub inna ultegra, zadziała z naciskiem mtb, jakimś xt czy slx... Bo jeśli tak, to powinno wszystko działać... Np tu jest odpowiedź twierdząca... Edytowane 25 Marca 2020 przez staszek.s
Joke00 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Opublikowano 30 Marca 2020 Błąd zrobiłeś, bo w giancie conduct jest również wersja pm zacisków, sam takie mam i wszystko by działało bez problemu. Kupowałeś pewnie używane, czy w sklepie się nawet nie zapytali?
staszek.s Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Niestety wiem...komplet jest nowy, ale zdjęty z roweru i jako używany kupiony... A na rodzaj zaciskow nie popatrzyłem...;( Temat w zasadzie się rozwiązał...okazało się że klocki musiały być brudne...założyłem inne klocki do m6000 i rower staje w miejscu...w sensie wszystko dziala;) No i teraz mam nową zaciski Gianta na fm do sprzedania ;( ale najważniejsze że się udało;)
seba Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Podepnę się pod temat, zabieram się za składanie potworka na ramie genesis vagabond i zastanawiam się nad doborem przedniej przerzutki. Aktualnie posiadam klamkomanetki sora 3500 2x9 i chcę dokupić korbę Alivio FC-M4050-B 2x9. Pytanie jaka przerzutka przednia z dolnym ciągiem linki będzie działać z takim zestawem.
staszek.s Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 W przednich, z tego co ja wiem, nie ma takich problemów jak z tyłem...chyba kazda podwójna powinna
seraph Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Potwierdzam. Przednie przerzutki nie marudzą na pochodzenie manetki.
Fimala Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 18 godzin temu, seba napisał: Podepnę się pod temat, zabieram się za składanie potworka na ramie genesis vagabond i zastanawiam się nad doborem przedniej przerzutki. Aktualnie posiadam klamkomanetki sora 3500 2x9 i chcę dokupić korbę Alivio FC-M4050-B 2x9. Pytanie jaka przerzutka przednia z dolnym ciągiem linki będzie działać z takim zestawem. Sora R3000 będzie działać
Rekomendowane odpowiedzi