RadekMeridaBafang Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Żeby nie zakladac juz nowego tematu podpowiedzcie jeszcze jesli chodzi o lancuch. Kasete biore deorke cs hg500 11-42 i potrzebuje łancuch, tylko Kmc bo chcę ze spinką. Wyczytałem gdzies Kruku ze 11 rzedowy lancuch bedzie ciszej pracował niz 10 rzedowy. Tylko ze ja mam korbe gdzie na 11 rzedowym lancuchu jest juz troche ciasnawo. Ale to naprawde jest tak duzo ciszej?
Kruk Opublikowano 24 Grudnia 2019 Opublikowano 24 Grudnia 2019 11 godzin temu, RadekMeridaBafang napisał: Tylko ze ja mam korbe gdzie na 11 rzędowym lancuchu jest juz troche ciasnawo A co masz takiego w korbie że nie idzie dać 11 która jest węższa? 10 shimano moim zdaniem są upośledzone bo Shimano rantów ogniw od strony kasety nie wyfrezowało, proste płytki jak z łańcucha do damki. 9 łańcuch to miał te frezowania, a one ułatwiają wskakiwanie i zeskakiwanie po kasecie. W 11 znów do tego wrócili Dlatego 11 lepiej działa na napędzie 10 shimano. 11 Shimano są już na spinkę.
RadekMeridaBafang Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 W dniu 24.12.2019 o 10:31, Kruk napisał: A co masz takiego w korbie że nie idzie dać 11 która jest węższa? 10 shimano moim zdaniem są upośledzone bo Shimano rantów ogniw od strony kasety nie wyfrezowało, proste płytki jak z łańcucha do damki. 9 łańcuch to miał te frezowania, a one ułatwiają wskakiwanie i zeskakiwanie po kasecie. W 11 znów do tego wrócili Dlatego 11 lepiej działa na napędzie 10 shimano. 11 Shimano są już na spinkę. I tak lepiej kupic lancuch Kmc 11 rzedowy od Shimano bo jest tanszy. No mam taka specjalna korbe ktora teoretycznie max obsluzy lancuch 10 rzedowy ale obecny Kmc 11 rzedowy ktory zakupilem wydaje sie pasowac, troszke ciasnawo ale jednak. Potwierdzam kompatybilność manetki Sram XX1 i przerzutki Shimano Deore Xt M8000. Działa idealnie. Swoja droga ta M8000 ma troszke długawy ten wozek Sg. Jak znowu o cos zachacze to nastepnie kupuje na bank Zee😁
Kruk Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Masz 29 calowca to jednak jest duże koło. Ja przy 26 calowcu mam od zawsze SGS przerzutki i jeszcze nie zahaczyłem ani w jednym rowerze ani w drugim.
RadekMeridaBafang Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 17 minut temu, Kruk napisał: Masz 29 calowca to jednak jest duże koło. Ja przy 26 calowcu mam od zawsze SGS przerzutki i jeszcze nie zahaczyłem ani w jednym rowerze ani w drugim. Kwestia terenu po jakim sie jezdzi. Mi sie zdarzylo tak na powaznie ze cos sie uszkodzilo ze 3 albo 4 razy.
Kruk Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ładnie. Ja jednak chaszcingu nie uprawiam Myślę że nie uszkodzisz tej M8000gs przynajmniej szybko nie
RadekMeridaBafang Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Teraz, Kruk napisał: Ładnie. Ja jednak chaszcingu nie uprawiam Myślę że nie uszkodzisz tej M8000gs przynajmniej szybko nie No ja lubie wlasnie zbaczac z trasy a ze w lesie mamy totalna wycinke przez jeb... lesnikow to i gałęzi pełno. No poprzednia Xx1 miala nawet krotszy wozek wiec nie wiem, nie wiem🤔
Kruk Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 W razie W może dokupić wózek do XT gorzej jak pokrzywisz pantograf
RadekMeridaBafang Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 W dniu 23.12.2019 o 21:34, Kruk napisał: tak niestety jest, tak samo "zła" jest M7000 SGS 10 biegowa. Szkopuł tkwi w umiejscowieniu kółeczka górnego. Prawda że manetka to ważna cześc tak jak czyste linki i pancerze, ale tutaj porównując np. M786 i M8000 na tym samym napędzie XT 10 rzędowym, nowa M8000 wypada o niebo lepiej, właśnie przez to że kółeczko górne jest bliżej kasety na dolnych biegach niż m786. M786 nie jest zła, jest starsza. Skoro lepiej działa (moim zdaniem) nawet m6000 na napędzie 10 to po co kupować M786? Zresztą samo shimano podaje że do M786 max kaseta to 36T a do M6000 max to 42T czyli coś jest na rzeczy A wiesz moze jakby sie sprawdzila przerzutka shimano m8100 12 biegowa z kaseta 10 rzedową? Koleczka ma jeszcze wieksze więc powinno to jeszcze lepiej chodzic...
Rekomendowane odpowiedzi