PiotrekGT Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Napęd to najtaniej i chyba najlepiej wyjdzie jakiś SLX 1x11 teraz ceny może pójdą w dół po premierze nowego 12rz. Z przodu można wymienić samą zębatke na jakąś NW, linie łańcucha poprawić ewentualnie podkładkami M8, heble widze standard .
Eninz Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Opublikowano 7 Lipca 2019 Przy wymianie napędu na 1x11 będę potrzebowal tylko kasety, łańcucha ,manetki i przerzutki czy jeszcze korba ?
PiotrekGT Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 W korbie wystarczy zmiana blatu na jakiś narrow wide, raczej wiekszosc z nich jest robiona pod 11rz 1
Eninz Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Opublikowano 7 Lipca 2019 to jest korbą fsa commet 2x9 tzn ze usuwam te dwa blaty i kupuje inny narrow.wide?
Kruk Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Krótko? Tak. A dłużej, to sprawdź tylko aby miał odpowiednie BCD .
Eninz Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Opublikowano 7 Lipca 2019 BCD? Ja nie w temacie i o co chodzi z krótko długo ?
Kruk Opublikowano 7 Lipca 2019 Opublikowano 7 Lipca 2019 Rozstaw śrub mocujących tarczę do "pająka" w korbie. Krótko tak jak pisałem, to tak, kupisz blat narrow i możesz robić 1x9 Długo, to tak jak pisałem, sprawdź BCD aby nie było że kupisz ze standardowym rozstawem śrub a korba będzie miała inne rozstawy śrub.
Eninz Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Opublikowano 7 Lipca 2019 Co mi da że zrobie 1x9 skoro i tak będzie łańcuch skakał wymienie cały napęd
Kruk Opublikowano 8 Lipca 2019 Opublikowano 8 Lipca 2019 Okey, zgubiłem wątek, mówimy o 1x11 Tak czy inaczej jak kupisz blat narrow pod 11 to będzie okey. To jest BCD:
Eninz Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Opublikowano 8 Lipca 2019 Już rozumiem dzięki wszystkim za pomoc no to co zbieram na napęd
Rekomendowane odpowiedzi