Skocz do zawartości

Cannondale F-SI Carbon

Wax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Pierwsze" jazdy w SPD za mną. Garbaruk zrobił super robotę. Nie ma mowy o spadaniu łańcucha, nawet przy maksymalnym przekosie. Zobaczymy jak to bedzie przy 1x11 czy 1x12.

9c40ae40ff511747653193fed9ba7b53.jpg&key=2ffb88dc29962cabb5b909c8def09e63662e98e3c6cbc6a04156705b9fe16110

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Garbaruk ma bardzo długie zęby nie ma szans żeby zgubić łańcuch, na SRAMie X1 a1x11 przez 4000km łańcuch spadł mi raz i to akurat na AbsoluteBlack, wcześniej też jeździłem na Garbaruku.

Opublikowano

15 sierpnia po założeniu opon "szosowych" w postaci Schwalbe Kojak lub Durano jadę 280km do Województwa łódzkiego. Plan opiewał na przyszły rok (maj) ale nie ma co czekać

Rower do tego czasu nie schudnie. Jest okazja i długi weekend, wsiadam i jadę :)

Kokpit i sztyca wybrane - przyjdą z przerwami. Koła złożone w głowie, napęd za rogiem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

"Łódź" objechana. Bez defektów, jedynie problemy mięśniowe. Pospinało mnie po 160km do i z powrotem. Przejechałem to na obecnych oponach. Rower waży w tym momencie 10.25kg. Rozpiskę zmienię jak będzie poniżej 10kg.

2019-08-14 17.59.54.jpg 2019-08-14 18.06.02.jpg 2019-08-14 18.06.10.jpg 2019-08-15 14.24.09.jpg

Edytowane przez Wax
  • Lubię to! 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Gówno warte gripy Extralite zmieniłem na ESI Racer's Edge Black. Przyszedł nowy kask od Giro + mleko od Stans'a. Obecnie jestem na etapie wybierania kół  - co nie jest do końca łatwe. Docelowe koła mają ważyć poniżej 1150gr. Rozmawiam z ludźmi z DE jak i z IT. Rama też przejdzie proces odchudzania. Możliwe, że zdecyduję się na adapter i montaż Lefty Ocho. 

Edytowane przez Wax
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lefty umarł, ale żyje. Po uszkodzeniu sprężyny SoloAir przyszła konwersja na 2spring. Całość zrobił serwis Cannondale z Wrocławia - ThirtyThree - szczerze polecam chłopaków.

Doszły opony, tarcze, śruby tytanowe do tarcz i zacisków. Jest już po niżej 10kg, ale póki oponki Vittorii jeszcze żyją to nie robię aktualizacji.

Opublikowano

Na czym jeszcze będziesz szukał 250 gram do zbicia?

Fantastyczna maszyna, super projekt.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem? Rower waży już poniżej 10kg ale części są jeszcze w pudełkach. Wrzucę większość części na raz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@Wax Cannondale F-Si super maszyna, jeden z fajniejszych HT moim zdaniem, sam się do niego przymierzałem ale w końcu wygrał full :) No i szacun za zaangażowanie w projekt! Też wróciłem do jeżdżenia po wieloletniej przerwie i nadrabiam zaległości. Btw. zainspirowałeś mnie to popracowania nad wagą mojego sprzęta :P

• Lubię to! 1
Opublikowano

Też myślałem o fullu ale "hardcore" wygrał :). W wielu przypadkach bez pompowania "milionów" można poprawić swoje odczucia z jazdy i satysfakcję z włożonej pracy i pomysłów w projekt. To motywujące. 

Dzięki za miłe słowa :) Wiadomo, waga to nie wszystko, jak noga nie daje, to i koła <1000g nie pomogą, ale zawsze można coś podziałać :) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Rower schudł troszkę, kilka gratów nadal w opakowaniach. Tylny hamulec czeka na docięcie. Ciągle rozmyślam o kołach na nowy sezon. 

Rozpiska jest rozbudowana i zawiera więcej szczegółów jak poprzednia

Bar Ends: (Rogi) -                                     0
Bar Plugs: (Korki do kierownicy) – ESI, cut                                    4
Brake (Front): (Hamulec przedni) -Formula R1 + brake pads + steel bolts                                    185
Brake (Rear): (Hamulec tylny) – Formula R1 + brake pads + steel bolts                                    214
Cables: (Pancerze i linki) – Nokon Konkavex Black + Teflon Tubing Cables + stainless cable                                    39
Cassette: (Kaseta) - Shimano HG-50, 11-36, 10-speed                                    379
Chain: (Łańcuch) - Shimano HG-50, 10-speed                                    251
Crankset: (Korby + wkład BB30 + podkładki) - Cannondale Si BB30                                     536
Derlr (Front): (Przerzutka przednia) -                                     0
Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XT, Shadow Plus, 10-speed                                    258
Fork: (Widelec) -     Lefty 2.0, 100mm, PBR, 2 Ti bolts, rubber bumper, 160mm SMAX adapter, converted to 2spring + guard                                    1661
Frame: (Rama) – F-Si Asymmetric, BallisTec Carbon, 27.5, small size, 2016 + BB30 cups + headset cups + 8 alu bolts                                    1146
Grips: (Gripy) – ESI Racers Edge Black Grips, cut                                    33
Handlebar: (Kierownica) –  Cannondale C3 flat, 6061 double-butted alloy, 680mm, cut                                    302
Headset: (Stery) - Cannondale HeadShok Si                                    0
Pedals: (Pedały) – CrankBrothers Eggbeater 3                                    283
Rotors: (Tarcze hamulcowe) – Ashima Ai2 black 160mm + 160mm + steel bolts                                    170
Seat: (Siodło) – Tune Speedneedle Alcantara custom                                    85
Seatpost: (Sztyca) – Cannondale C3, 6061 alloy, 27.2x400mm                                     324
Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) – Cannondale + stainless bolt                                    16
Shifter: (Manetka) - Shimano SLX w/ I-Spec 1x10 + cable housing + stainless cable + aluminum bolt                                    156
Skewer: (Zacisk koła tylnego) – Dartmoor QR                                    35
Spacers: (Podkładki pod mostek) – Cannondale 1x5mm                                    5
Stem: (Mostek) – Cannondale C3, 6061 Alloy, 31.8, -5 deg.                                    166
Tire (Front): (Opona przednia) – Schwalbe Rocket Ron 2.1, EVO, SnakeSkin, TLE, Addix Speed                                    528
Tire (Rear): (Opona tylna) –  Schwalbe Rocket Ron 2.1, EVO, SnakeSkin, TLE, Addix Speed                                    535
Top Cap: (Top cap) – Cannondale Si plastic                                    2
Tubes: (Dętki) – Stan's No Tubes 2x70ml                                    140
Wheel Front: (Koło przednie) – ZTR Rapid 25 + tape Efetto Marisposa + DT Swiss presta valve                                    827
Wheel Rear: (Koło tylne) – ZTR Rapid 25 + tape DT Swiss + DT Swiss presta valve + freehub                                    1178
Misc : (Inne)                                    
koszyk na bidon                                    0
HDM holes covered by black foil                                    0
Garbaruk Cannondale Hollowgram Oval chainring (Ai-compatible) DM, 34T, Black                                    67
cable guides                                    8
Hook + 2 bolts                                    6
2x Lefty band clamps cable guide + aluminum bolts                                    12
steerer tube (1cm cut) + QSI stem seal                                    109
Cannondale neoprene                                    11
PF30 bearings NTN LLU/2AS                                    48
Headset bearings HD169                                    60

9779g

Edytowane przez Wax
Opublikowano

Przepiękna maszyna!!!Mi też bardziej podobają się HT. 

Strasznie leciutki :D ,prawie jak szosówka i to przy 29",Szacun 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tylny hamulec docięty o całe 6cm i waga stoi tak jak była :). Ostatnie w tym roku jazdy odbyte. Martwi mnie tylna piasta, którą rozbierałem, ale chyba powoli kończy żywot -_-. Czym prędzej trzeba organizować nowe koła. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Aktualne zdjęcie sprzęta. Na razie specyfikacja stoi, bo zająłem się szukaniem szosy :P.

Waga - 9726

IMG_2152.JPG

Edytowane przez Wax