Bananek Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Siema! Słyszałem ostatnio, że jeżdżąc na rowerze wypacamy minerały. Pomyślałem nad zrobieniem izotoniku na bazie: Woda 750ml, minerały w tabletce musującej i cukier. Co myślicie o takim zestawie? Sprawdzi się na długich dystansach?
Łukasz_P Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Myślę, że lepiej sprawdzi się przeszukanie forum.
annastaw Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) W sieci jest sporo przepisów na takie domowe izotoniki, czasami jednak warto sięgnąc po gotowy już środek. Polecam izotonik do rozpuszczania Olimp izo plus. https://swiatsupli.pl/pl/izotoniki/1042-2159-olimp-iso-plus-1505g.html Ma dobry skład oraz kilka smakow ( polecam szczególnie cytrynę). Ogólnie sam izotonik nie daje mega kopa bo i nie ma tego kopa dodawać ale dobrze nawadnia oraz nadaje się do treningu, szczególnie w gorące dni kiedy sama woda niekoniecznie wystarcza. Wspiera wysiłek fizyczny i przydaje się przy wszystkich sportach wytrzymałościowych. Dodatkowe korzyści daje w połączeniu z kreatyną. Plus za to ze dobrze się rozpuszcza oraz nie pieni się. Edytowane 29 Lipca 2019 przez annastaw
Red Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 W dniu 16.06.2019 o 18:28, Bananek napisał: Pomyślałem nad zrobieniem izotoniku na bazie: Woda 750ml, minerały w tabletce musującej i cukier. Co myślicie o takim zestawie? Sprawdzi się na długich dystansach? Sprawdzi się ale cukier zastąp czymś bardziej naturalnym jak miód. Nie dawaj też go dużo bo będzie potęgował uczucie pragnienia.
panMarcin Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Robię izotoniki z solę himalajską do tego miód, woda i sok z cytryny
Rekomendowane odpowiedzi