Skocz do zawartości

Ocena i 6 pytań dot. części nowego roweru przed ostatecznym kupnem

avertos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki, 100g lżejsze od tych za 100zł ale coś się dopłaca :D

Zapraszam do kolejnego tematu = zapięcie takiego roweru by mi go nie zwineli z pracy :D

Opublikowano

Co do blokad, w widelcu masz zapewne regulacje kompresji a pokretlo przekrecone na max to blokada ale nie działa ona w 100%. Tylko bardxo utwardza amortyzator, to samo dotyczy tyłu.

Hamulce Guide to spoko hamulce, wyrwałem taki okazyjnie i założyłem na przód, po dotarciu jest mega mocny a jednocześnie łatwo modulowalny (czyli latwo się steruje siłą hamowania).

Pedały koniecznie platformowe, to co pokazałeś na zdjęciu to stary przeżytek obecnie chyba montowany tylko w rowerach z marketu.

Głośne piasty są fajne, ja lubie jak mi bzyczy z tyłu, im głośniejsza tym dla mnie lepsza.

Sztyca regulowana faktycznie pozwala na płynna regulacje wysokości lecz wydaje mi się ze nie po to została wynaleziona :D. Pozycja max wysunięta sztycy powinna być twoją pozycją do jazdy, pozycja obniżona jest do zjazdów.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Dzięki, 100g lżejsze od tych za 100zł ale coś się dopłaca

Zapraszam do kolejnego tematu = zapięcie takiego roweru by mi go nie zwineli z pracy

Cóż, co do zapięć to jakiś w miarę drogi u-lock albo porządny łańcuch (z tym że solidne zapięcia są ciężkie) ale jak ktoś będzie chciał ukraść to sobie poradzi ze wszystkim. Ja tam roweru nigdzie nie zostawiam, jak wchodzę do sklepu to raczej z nim, a w pracy mam ochronę i monitoring.

Do pracy zawsze możesz jeździć poprzednim rowerem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dredi91 napisał:

co do zapięć to jakiś w miarę drogi u-lock albo porządny łańcuch

stary rower sprzedaje, w pracy mam monitoring ale to roznie bywa

a zapiecia składane? ten jest tani i dobry
https://www.centrumrowerowe.pl/zapiecie-kellys-tough-pd9093/?v_Id=77910&gclid=Cj0KCQjwrdjnBRDXARIsAEcE5Ympa8XVox9yfZx2_Q0spD_njAO2lE4w55yRLZmzrRA2LmHeDt7Ic90aAjzTEALw_wcB

16 minut temu, PiotrekGT napisał:

to co pokazałeś na zdjęciu to stary przeżytek obecnie chyba montowany tylko w rowerach z marketu.

a jest sens dopłacać do wagi 350g? czy te 100g różnicy mało robi?
te warte 220zl
https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/pedały-rowerowe/bontrager-line-elite-mtb-pedal-set/p/23423/?colorCode=black

Edytowane przez avertos
Opublikowano

Tu nie chodzi o wagę tylko o to że te bontragery mają normalne piny wkręcane które wgryzają się w buta, a tamte za 100 to zwykle pedały które nadają się ewentualnie do roweru miejskiego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to! 1