Skocz do zawartości

Wypady MTB Rzeszów

bialy1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shimano wszystkim, czy na forum są osoby z Rzeszowa lub jego okolic. Szukam fajnego towarzystwa do jeżdżenia. :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Ja jeżdże w okolicach Głogowa Młp, jak coś zapraszam na priv :)

• 1 miesiąc temu...
michael rc viedos
Opublikowano

Hermanowa, i też mtb :) fajne u nas mamy tereny w lesie a to 20 km od rzeszowa :)

Opublikowano (edytowane)

Po Rzeszowie jeździmy ze znajomym w tygodniu 30-40km do okoła miasta + Zwięczyca/Kielanówka (2-3x w tygodniu), a jak jest pogoda to w soboty trasa jakaś szutrowo-leśna (ostatnio np góra Wilcze).

Na facebooku jest grupa rowerowa wypadyrowerowe.rzeszów ale jeszcze nie miałem przyjemności się z nimi wybrać.

Edytowane przez zellt
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, w najbliższą niedzielę ruszmy z Rzeszowa na Wilcze - trasa mtb, minimum asfaltu. Wyjazd około 9, miejsce startu do uzgodnienia.

Opublikowano
W dniu 10.05.2018 o 22:21, Baq napisał:

Witam, w najbliższą niedzielę ruszmy z Rzeszowa na Wilcze - trasa mtb, minimum asfaltu. Wyjazd około 9, miejsce startu do uzgodnienia.

Gdzie proponujesz?

Opublikowano (edytowane)

W najbliższym czasie wyjdę z inicjatywą wspólnych weekendowych treningów MTB na poziomie początkujący. Na początek łatwe trasy bez skoków i ekstremalnych zjazdów. Chodzi o to, aby ćwiczyć technikę i przełamywać bariery, ale nie rzucać się od razu na głęboką wodę. Kto jest zainteresowany takimi wypadami?

Jeżdżę też trasy interwałowe po asfalcie (Łany, Malawa, Matysówka, Niechobrz i dalsze okolice). Przygotowuję się do TDP Amatorów. Jeśli ktoś szuka towarzystwa do katowania się na podjazdach, to w miarę możliwości można coś wspólnie pokręcić w tygodniu po 17:00 lub w weekend.

Na grupie facebookowej udziela się tylko 1 osoba. Wpadnijcie w niedzielę o 10:00 na piknik z prezydentem i na miejscu coś wymyślimy. Szukajcie po rowerze Bottecchia. :D

Edytowane przez Korposzczur
Opublikowano
W dniu 17.05.2018 o 21:58, Korposzczur napisał:

W najbliższym czasie wyjdę z inicjatywą wspólnych weekendowych treningów MTB na poziomie początkujący. Na początek łatwe trasy bez skoków i ekstremalnych zjazdów. Chodzi o to, aby ćwiczyć technikę i przełamywać bariery, ale nie rzucać się od razu na głęboką wodę. Kto jest zainteresowany takimi wypadami?

Jeżdżę też trasy interwałowe po asfalcie (Łany, Malawa, Matysówka, Niechobrz i dalsze okolice). Przygotowuję się do TDP Amatorów. Jeśli ktoś szuka towarzystwa do katowania się na podjazdach, to w miarę możliwości można coś wspólnie pokręcić w tygodniu po 17:00 lub w weekend.

Na grupie facebookowej udziela się tylko 1 osoba. Wpadnijcie w niedzielę o 10:00 na piknik z prezydentem i na miejscu coś wymyślimy. Szukajcie po rowerze Bottecchia. :D

A podasz nazwę tej grupy. Ja jestem chętny więc napewno wpadnę.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kubabike napisał:

A podasz nazwę tej grupy. Ja jestem chętny więc napewno wpadnę.

https://www.facebook.com/groups/324324207634143/

Majówka z prezydentem w niedzielę o 10:00 na parkingu przy Podpromiu. Przejazd 10 km na Lisią Górę i ognisko. Padła propozycja, aby po imprezie pojechać na Magdalenkę.

Co do grupowych treningów MTB dla początkujących - czy ktoś jeszcze jest chętny? Do ustalenia forma treningów. Możemy jeździć na wycieczki łączące asfalt i teren. Mam w planach m.in. krzyż milenijny, rezerwat Wielki Las, rezerwat w Cierpiszu oraz dłuższe wypady. Ale najlepszy sposób, aby nauczyć się techniki, to udać się w konkretne miejsce i ćwiczyć trudniejsze odcinki, np. w lasku na św. Rocha. Nie chcę jednak niczego narzucać, więc zapytam was, czy wolicie turystykę, czy ćwiczenia w promieniu 5 km.

Opublikowano
10 godzin temu, Korposzczur napisał:

https://www.facebook.com/groups/324324207634143/

Majówka z prezydentem w niedzielę o 10:00 na parkingu przy Podpromiu. Przejazd 10 km na Lisią Górę i ognisko. Padła propozycja, aby po imprezie pojechać na Magdalenkę.

Co do grupowych treningów MTB dla początkujących - czy ktoś jeszcze jest chętny? Do ustalenia forma treningów. Możemy jeździć na wycieczki łączące asfalt i teren. Mam w planach m.in. krzyż milenijny, rezerwat Wielki Las, rezerwat w Cierpiszu oraz dłuższe wypady. Ale najlepszy sposób, aby nauczyć się techniki, to udać się w konkretne miejsce i ćwiczyć trudniejsze odcinki, np. w lasku na św. Rocha. Nie chcę jednak niczego narzucać, więc zapytam was, czy wolicie turystykę, czy ćwiczenia w promieniu 5 km.

Ja sam mogę zaproponować parę ciekawych tras do cwiczenia techniki mtb. Niektóre trudne inne za to bardzo łatwe

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Dotychczas odkryte miejsca:

1. Lasek przy św. Rocha - jest duży i są oznaczone szlaki, ale w wielu miejscach brakuje oznaczeń i łatwo zabłądzić w krzaki lub na prywatną posesję. Najlepiej wjechać od strony skrzyżowania św. Marcina i Jana Wąsacza. Ten odcinek jest bezpieczny dla początkujących (można ominąć hopki). Dla zaawansowanych - wschodnia część lasu.
  2. W tamtych rejonach (Łany, Matysówka, Malawa) jest dużo szlaków terenowych. Obczajcie segmenty na Stravie.
  3. Lasek między parkiem linowym na Rodzinnej a Białogórską. W pobliżu znajduje się wiele szlaków leśnych i łąki. Uwaga na kleszcze.
  4. Singletrack z ul. Nabrzeżnej do Wisłoka. Potem można skręcić w prawo i za tunelem kolejowym jest szuter koło działek. Dojazd do singletracku: z ul. Dworaka (przedłużenie Rejtana na północ) skręcić w prawo na targowisku, po prawej między słupkami jest wjazd na kostkę. Potem w prawo na Traugutta, w lewo na Nabrzeżną i w dół laskiem.
  5. Za parkiem Papieskim jest droga szutrowa, która łączy się z ul. Wieniawskiego.
  6. Słoneczny Stok
  7. Na północ od Mrowli znajdują się jeziorka i lasy. W Rudnej Wielkiej po południowej stronie autostrady też jest fragment z jeziorkami. Uwaga: łatwo wdepnąć na teren prywatny, bo nie wszędzie jest oznakowany. Do jazdy rekreacyjnej polecam rezerwat Zabłocie. Jak dobrze traficie, dojedziecie do zabytkowego ołtarza. 
  8. Lasy w okolicy Kamionki.
  9. Kto lubi kąpiel w błocie - o ile pamiętam, ze Świlczy w dół po ul. Ługowej jest odcinek terenowy przez Chałupki.
  10. Po zachodniej stronie Wisłoka jak się skończy ścieżka rowerowa i zaczyna się ul. Jarowa - można pojechać na południe - jest trochę terenu.

Jeśli znacie inne ciekawe szlaki terenowe, to dopiszcie.

Co do wspomnianych treningów MTB - jeśli znajdą się chętni, to zaczniemy jeszcze w tym roku. Oprócz tego zachęcam do turystyki. Jest projekt "niedziela na rowerze" (tempo rodzinne), są supermasy, są ustawki szosowe (zbiórki na ul. Kwiatkowskiego). Co nas interesuje najbardziej, to otwarte treningi MTB i treningi interwałowe w nieco szybszym tempie. Dlatego wyjdę z nową inicjatywą. Jeśli pogoda pozwoli, to pierwszy taki trening odbędzie się już za tydzień. Śledźcie ten temat i grupę na Facebooku.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Halo żyje tu ktoś z okolic Rzeszowa, ktoś jeździ albo chciałby ???

Edytowane przez gucci13on
Opublikowano
8 godzin temu, gucci13on napisał:

Halo żyje tu ktoś z okolic Rzeszowa, ktoś jeździ albo chciałby ???

Jak chcesz pojeździc jestem chetny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.10.2018 o 16:04, Kraken napisał:

Ponawiam, ktoś z Rzeszowa chętny pojezdzić ?? ;)

Ja mogę pośmigać na mtb po okolicy :)

• Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, ja również chętnie bym się dołączył do jakiejś ustawki MTB.

Głownie jeżdzę Słocina lasek i Przylasek (Budziwój, Hermanowa, Lubenia)

• Lubię to! 2
Opublikowano

Cześć jak będzie coś na rzeczy dajcie znać też bym pojeździł:)

Opublikowano

Kiedy wam pasuje w najbliższym tygodniu? To może sie zgadamy i gdzieś pojedzimy razem

W dniu 17.11.2018 o 13:06, Pucmen napisał:

Cześć jak będzie coś na rzeczy dajcie znać też bym pojeździł:)

W dniu 16.11.2018 o 19:21, roy_jones199 napisał:

Witam, ja również chętnie bym się dołączył do jakiejś ustawki MTB.

Głownie jeżdzę Słocina lasek i Przylasek (Budziwój, Hermanowa, Lubenia)

Opublikowano

Ja mogę w przyszłą niedziele dopiero 😉

Opublikowano

Cześć mi pasuje sobota niedziela dopasuje się bo w tygodniu to nie za bardzo pozdrawiam;)

Opublikowano

To co Panowie, może się umówimy na jutro (24.11) koło południa lub w niedzielę, np. w parku papieskim i pojedziemy do lasku w Słocinie.

Jacyś chętni? Dawać znać :)

Opublikowano (edytowane)

Ja mogę ale  w niedziele bo mi jutro praca wypadła:(  Chyba że gdzieś o 13 będziecie mogli?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja mogę całą sobotę i niedzielę, jc to pisać

Opublikowano (edytowane)

Kto chętny jutro o 10 lub później albo też wcześniej start proponuje koło zapory w Rzeszowie obok stadionu stali? Oczywiście MTB jak się tak będziemy zbierać to nic nie wyniknie więcej animuszu;) Pozdrawiam:)

Edytowane przez Gość