Gość Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 4 godziny temu, Fritzowski napisał: To była moja pierwsza jazda na odcniku 16km. Zaczęło boleć po 3-4km. Boli podczas jazdy oraz po jeździe więc mnie to bardzo zniechęca. Ja bym podeszła z tym problemem na Wałbrzyską. Zanotuj sobie na świeżo z której strony Cię to kolano boli. Wcześniej też bolało czy teraz zaczęło?
Fritzowski Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Pobolewały te kolana już wcześniej... Lecze się na nie ale jeszcze nic takiego nie wiadomo. Liczyłem że bikefiting rozwiąza troszkę sprawę i będę mógł spokojnie jeździć. W lewym kolanie podczas jazdy nic nie czuje ładnie śmiga. A lewe boli praktycznie po 3-4 km i teraz zacząłem się zastanawiać czy źle ustawione czy całkiem kolano wykończyłem.
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Ja bym z tym problemem od razu uderzyła na Wałbrzyską. Może wystarczy minimalnie inaczej blok ustawić.
Fritzowski Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 W dniu 12.06.2018 o 22:38, Fritzowski napisał: Pobolewały te kolana już wcześniej... Lecze się na nie ale jeszcze nic takiego nie wiadomo. Liczyłem że bikefiting rozwiąza troszkę sprawę i będę mógł spokojnie jeździć. W lewym kolanie podczas jazdy nic nie czuje ładnie śmiga. A lewe boli praktycznie po 3-4 km i teraz zacząłem się zastanawiać czy źle ustawione czy całkiem kolano wykończyłem. Na własną rękę przestawiłem bloki w prawym bucie. i o dziwo pomogło. Bólu nie odczuwam. I jestem zadowolony. Dziękuje za pomoc mi udzieloną ;)
Łukasz_P Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Hej hej, Sziva, Fritzowski, jakie wrażenia po bikefittingu po tych kilku miesiącach? Zaczynam nad tym się mocno zastanawiać.
_mATT Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć, jeśli chodzi o Bike Fitting, z całego serca polecam profesjonalny Specialized BG Fitting u pana Tomka Niedźwieckiego z ImMotion na Pilczyckiej. Skusiłem się na BF, gdy zacząłem trenować stacjonarnie w domu. Czemu? Bóle śródstopia (oczywiście źle ustawione bloki), bóle nadgarstków... Na fittingu okazało się też, że miałem za wysoko siodełko, za nisko kierownicę. Pan Tomek pomierzył mnie, rower, skorygował kąty... Niebo a ziemia. Dzisiaj kręcę po 2:45 stacjonarnie i mój jedyny problem to otarcia (wymieniłem spodenki na model z lepszą "pieluchą + balsam przeciw otarciom), ale dyskomfort pozostaje... Taki urok trenażera. Bottom line: jeszcze raz serdecznie polecam p. Tomka! Edytowane 2 Stycznia 2019 przez _mATT
Łukasz_P Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Też polecam pana Tomka. Jestem po fittingu już 2,5 miesiąca i wszystkie problemy zniknęły.
TzB1993 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Też polecam pana Tomka. Jestem po fittingu już 2,5 miesiąca i wszystkie problemy zniknęły. A ów Pan Tomek jak się ceni? Też niby wszystko ustawiałem ale... Niby jest dobrze ale... No ale pozostaje ale. Drobne pierdoły niby ale upierdliwe. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Łukasz_P Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 400 zł za pełny fitting. Dodatkowo możesz liczyć na porady z zakresu fizjoterapii, bo jest właśnie z zawodu fizjoterapeutą. Wszystko ustawia za podstawie pomiaru kątów i sprawdzeniu pozycji, bez programu komputerowego jak zazwyczaj to widać. Pierwsze wrażenie było negatywne, w sensie żadnego sprzętu, tylko diwajz do pomiaru kątów, ale tak wygląda metoda BG FIT opracowana przez Specialized. Oczywiście w cenie jest kolejna wizyta na korekty. Z ciekawostek kiedyś współpracował z Kwiatkowskim i Majką w zakresie fizjoterapii.
staszek.s Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Witajcie, Pozwolę sobie do tematu wrócić... Zastanawiam się pomiędzy Inmotion (pan Tomek) na Pilczyckiej, a Wałbrzyską (Pro-Bike). Cena, taka sama - 400PLN aktualnie. Niby na Pilczyckiej, stosują metodę Speca a ja właśnie Speca mam rower... ale przecież to chyba nic nie znaczy - rower jak rower...ustawia się tak samo. Z kolei na Wałbrzyskiej stosowana jest metoda z komputerem/laserem, co sugeruje większą dokładność pomiarów, ale z drugiej strony bardziej chyba przekonuje mnie doświadczenie człowieka z linijką, niż ewentualny brak doświadczenia u osoby polegającej wyłącznie na klikaniu w program... No i mam dylemat... Bo o ile siodełko potrafię w miarę dobrze ustawić, to nie mogę dobrać tego właściwego... Jazda na zewnątrz jeszcze w miarę ok, ale 40-50 minut na trenażerze to maks - nie ze względu na zmęczenie, tylko właśnie na ból tyłka i drętwienie w pachwinach... Do tego dochodzą drętwienia w stopie, co dziwne - tylko lewej - przy dłuższej jeździe...Kłopotu dodaje fakt że ta drętwiejąca stopa, jest o dobre 12-15 milimetrów dłuższa od drugiej...:) Prośba do tych którzy korzystali... napiszcie coś więcej...przebieg, odczucia poczasie, zakres pomiarów / usługi... Jest jeszcze Olimp, no ale tam 600 taka przyjemno ść jest wyceniona...
Łukasz_P Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Chyba Olimpius? 600 jest z lemodką, zwykła szosa 500. Robiłem u Tomka w Immotion i jego gorąco polecam. Ale teraz bym zrobił chyba w Olimpiusie, ale to bardziej z ciekawości i żeby mieć porównanie. Robili też fitting Karasiowi, więc poniekąd o czymś to musi świadczyć. Nie mniej ustawień nie robi fizjoterapeuta, nie zada Ci odpowiednich ćwiczeń, co robi właśnie Tomek Niedźwiedzki. Poza tym nie warto robić fittingu, dopóki nie jesteś pewny, że będziesz mógł jeździć przez ok. 2 tygodnie w plenerze. Edytowane 25 Lutego 2020 przez Łukasz_P
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Byłam i w Immotion i na Wałbrzyskiej. Z jednego i drugiego fittingu jestem bardzo zadowolona. Gdybym miała wybrać tylko jeden z tych punktów, to szczerze mówiąc nie potrafiłabym bez wahania wskazać tego jednego. W Immotion chyba jednak większy nacisk położony jest na badanie ruchomości pacjenta, ćwiczenia na rozciąganie itp., a na Wałbrzyskiej na dokładne laserowe pomiary człowieka i sprzętu. Na Wałbrzyskiej można też sobie zrobić rewelacyjne wkładki do butów. Łażę w tych wkładkach już drugi rok i zakładam je i do butów cywilnych i na rower i na narty i na łyżwy i na rolki.
ikjsgdf8 Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 W dniu 1.03.2020 o 19:58, Sziva napisał: Byłam i w Immotion i na Wałbrzyskiej. Z jednego i drugiego fittingu jestem bardzo zadowolona. Gdybym miała wybrać tylko jeden z tych punktów, to szczerze mówiąc nie potrafiłabym bez wahania wskazać tego jednego. W Immotion chyba jednak większy nacisk położony jest na badanie ruchomości pacjenta, ćwiczenia na rozciąganie itp., a na Wałbrzyskiej na dokładne laserowe pomiary człowieka i sprzętu. Na Wałbrzyskiej można też sobie zrobić rewelacyjne wkładki do butów. Łażę w tych wkładkach już drugi rok i zakładam je i do butów cywilnych i na rower i na narty i na łyżwy i na rolki. Hej, mam problemy z plecami, konkretnie z odcinkiem lędźwiowym i zastanawiam się nad jakimś fittingiem. Nie jeżdżę profesjonalnie, ale każda trasa powyżej 30 km kończy się u mnie koszmarnym bólem tego odcinka. Kombinowałem już z ustawieniami siodełka i kierownicy, ale prawdę mówiąc nie widzę super poprawy. Mam dylemat jednak co do wyboru usługi, bo z jednej strony w ImMotion przemawia na plus to, że fitter jest także fizjoterapeutą, a z drugiej cena jest podobna do Pro Bike, gdzie mają komputer. I teraz nie wiem, komu zaufać bardziej. Tak z perspektywy czasu, coś się zmieniło w Twoim postrzeganiu konkretnej usługi i skłaniasz się bardziej ku jednej z nich?
BobOfOz Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 @ikjsgdf8 Poszedłbym w drugą stronę. Zgłoś się do DEJA-MED na Jaracza. Dr Piotrek to zapalony rowerzysta.
PoloSkate Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Witam Przyszedł czas na zmiany i wyeliminowanie dyskomfortu podczas jazdy . Na ta chwile proszę polecić , gdzie we Wrocławiu zrobić bike fitting ? Dzięki z góry , pozdrawiam
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Tak, jak pisałam powyżej. Innych punktów nie przetestowałam.
pkg7 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Cześć Czy mógłby ktoś poradzić czy bike fitting zrobić po kupnie roweru na własną rękę czy lepiej najpierw pójść do sklepu żeby dobrali rower + bike fitting? Z góry dziękuję za porady 🙂
Frost Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 1.03.2020 o 19:58, Sziva napisał: Byłam i w Immotion i na Wałbrzyskiej. Z jednego i drugiego fittingu jestem bardzo zadowolona. Gdybym miała wybrać tylko jeden z tych punktów, to szczerze mówiąc nie potrafiłabym bez wahania wskazać tego jednego. W Immotion chyba jednak większy nacisk położony jest na badanie ruchomości pacjenta, ćwiczenia na rozciąganie itp., a na Wałbrzyskiej na dokładne laserowe pomiary człowieka i sprzętu. Na Wałbrzyskiej można też sobie zrobić rewelacyjne wkładki do butów. Łażę w tych wkładkach już drugi rok i zakładam je i do butów cywilnych i na rower i na narty i na łyżwy i na rolki. Hej, Czy na Wałbrzyskiej badają dokładnie pozycję na rowerze i ewentualnie doradzają poprawne dopasowanie posiadanego roweru do człowieka? Ustawienie sio.dełka, kierownicy, ewentualne zmiany mostka, długość korby etc.? Jaki zakres był u Ciebie i jaki był orientacyjny koszt fittingu + koszt wykonania dopasowanej wkładki? Wczoraj i dzisiaj stopa mi umiera od nowego buta, nie jestem w stanie dogadać się z jego sznurowaniem i rozglądam się za nowymi ale również dobrze byłoby też pasować całością do roweru, którym się jeździ. A może sama wkładka rozwiąże problem ze stopą. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Frost
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Tak, na Wałbrzyskiej dokładnie zmierzono mnie i rower. Efektem tego była sugestia zmiany siodełka i kierownicy, a także ustawienie wszystkich elementów. W sumie byłam dwa razy - za pierwszym razem powiedziano co i jak wymienić oraz ustawiono mi rower na obecnych elementach, a za drugim razem ustawiono mi rower raz jeszcze z nowymi elementami. Co do kosztu, to robiłam to jakieś 3 lata temu i trzeba zadzwonić do nich po aktualną cenę. Wkładki za to kosztują u nich około 300.
staszek.s Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Bol stopy, zwłaszcza podbicia lub podeszwy, to tez w wielu przypadkach kwestia ustawienia bloków... czasem wystarczy 1-2 mm przesunąć lub obrócić i jest ok
Frost Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) @Sziva Dzięki @staszek.s Nie używam bloków. Mam platformy XLC M12. Wina leży po stronie stopy i buta, który ma tragiczną dla mnie regulację sznurowania i nie jestem w stanie powtarzalnie wyregulować sciśnięcia przodostopia. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłyby jakieś buty xc/trail od Shimano/NW na 3 rzepy ewentualnie kółko+2 rzepy. Kolejna sprawa to pewnie za bardzo naciskam prawą stopą niż lewą. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Frost
agieron Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) hej sorrry ze odgrzewam tego kotleta ale mam pytanie, chce wybrac sie na fitting, prorblem jest jednak taki ze mam 2 rowery gorski i szose, i teraz pytanie, czy jak pojde na fitting, z gorrskim to za szose place dodatkowo czy jak to wyglada? edit - znalazlem odpowiedz ;D sorry za spam Edytowane 1 Marca 2021 przez agieron
wgi Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zastanawiam się nad fittingiem i zastanawiam się czy nadal polecacie Immotion lub Wałbrzyską czy może pojawiły się jakieś nowe polecane miejsca?
Rekomendowane odpowiedzi