Pjotyek Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Witam. Jaka jest zależność obliczonego zapotrzebowania na kalorie z kalkulatora BMR a wskazaniem z pulsometru? Czy jeśli założę pulsometr na całą dobę to wyniki kcal powinny się pokrywać? Zrobiłem test i z wyliczeń wychodzi mi zapotrzebowanie 2380 a pulsometr przez dobę pokazał, że spaliłem 7000kcal. Tryb aktywności uznałem za mało aktywny. ( bez ćwiczeń i siedzący tryb pracy)
Zigfir Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 W dniu 9.05.2019 o 17:25, Pjotyek napisał: Witam. Jaka jest zależność obliczonego zapotrzebowania na kalorie z kalkulatora BMR a wskazaniem z pulsometru? Czy jeśli założę pulsometr na całą dobę to wyniki kcal powinny się pokrywać? Zrobiłem test i z wyliczeń wychodzi mi zapotrzebowanie 2380 a pulsometr przez dobę pokazał, że spaliłem 7000kcal. Tryb aktywności uznałem za mało aktywny. ( bez ćwiczeń i siedzący tryb pracy) Nie wiem, jaki masz pulsometr i ile ważysz, ale bardzo mało prawdopodobne, abyś bez większego wielogodzinnego wysiłku spalił przez dobę 7000 kcal.
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 4 godziny temu, Zigfir napisał: pulsometr przez dobę pokazał, że spaliłem 7000kcal Górnik na szychcie tle nie zużyje.
Rekomendowane odpowiedzi