PiotrekGT Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 @RedToken nie pozwala ci siąść więcej niż 130mm z powodu dużo wyzszego ciśnienia przy takim ugięciu w porównaniu do braku tokenów. Jednakże po spuszczeniu powietrza do ciśnienia atmosferycznego, najlepiej z otwartym zaworem, lagi powinny siąść 160mm. Jeśli tak nie jest to masz coś nie tak z amortyzatorem. Masz tu taki prosty wykres to zrozumiesz o co chodzi, z tym, że zamiast siła na osi y powinno być raczej napisane ciśnienie a na osi x ugięcie.
Gość Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Poniżej schemat który pokazuje budowę amortyzatora oraz tabelka ile tokenów można wsadzić do amortyzatora Czyli tak jak pisałem włożenie dodatkowego tokena uniemożliwia dobicie amortyzatora Edytowane 2 Maja 2019 przez Gość edycja posta
Gość Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 i tutaj z racji tego że jestem dociekliwy zasięgnąłem języka w Wichu (serwis który znamy) dostałem informację że wkładanie tokenów nie zmienia skoku Przypuszczalnie podałem mój przykład mam Liryka 170 mm wsadziłem mu 3 tokeny i skoku mam nadal 170 mm , kolega @Ares miał rację od samego początku,ja też pisałem o tym że budowa amortyzatora pozwala wkładać tokeny bez zmiany skoku Napisałem tak dla informacji
Rekomendowane odpowiedzi