isek Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) W dniu 2.05.2019 o 13:17, Bujak napisał: I jezeli przeguby powyżej koła się nie liczą (nie rozumiem dlaczego) to pozostałe układy to układy dwu-zawiasowe, a nie czero. Oś tylnego koła jest na sztywno połączona z dolną częścią tylnego trójkąta, która to łączy się z przednim trójkątem tylko jednym zawiasem. Choćby było i 10 zawiasów powyżej osi koła to i tak ten ruch zawsze będzie wykonywał się wokół tego jednego głównego zawiasu. Poniżej na filmie widać ruch zawieszenia od Gianta z dwoma zawiasami obok suportu. Ruch tych dwóch zawiasów uzależniony jest od karbonowego łącznika "Maestro". I rysunek: Edytowane 12 Maja 2019 przez isek
MariuszKrk Opublikowano 11 Października 2019 Opublikowano 11 Października 2019 Polecam jeśli ktoś jest zainteresowany am100s https://www.vojomag.com/roc-dazur-2019-rockrider-des-series-limitees-et-de-nouveaux-equipements/
Bujak Opublikowano 12 Października 2019 Opublikowano 12 Października 2019 Twój wpis przypomniał mi o dyskusji o wyższości virtual pivot nad nad single pivot, więc odgrzebując ten temat zalączę film, który to fajnie porównuje:
leebailong Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Znalazłem trochę więcej informacji na temat nowych rowerów all mountain od decahlona. Co myślicie? A tutaj jeszcze link do przedsprzedaży modelu AM500S: https://www.alltricks.com/F-11947-velos-complets-vtt/P-1186459-rockrider_am_500s_ltd_full_suspension_mtb_sram_x01_eagle_12s_29___green_2020___limited_edition Edytowane 13 Stycznia 2020 przez leebailong Uzupełnienie informacji
Grzegorz_Macko Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Rowery z serii AM100 beda zapewne hitem. Ockneli sie z letargu i zmienili geometrie wkońcu na zjazdowca. Ten HT to już chyba jest w ofercie od jakiegos czasu z nowa ramą. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-am-100-ht-id_8543080.html 1
leebailong Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Widzę, że AM 100 S przytył o 0,5 kg od zeszłego roku, trochę szkoda. Ciekawe jak będą wyglądały polskie ceny.
KrzysiekMTB Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 No ta geo to w sumie jeszcze cały czas trochę prehistoryczna - Reach 447 w L i 74 kąt podsiodłowy. I wyposażenie, też trochę takie pod nieświadomego klienta - przerzutka X01 a hamulce Guide T... Cenowo na pewno atrakcyjne, ten hardtail jak dla mnie najciekawsza propozycja. Pozdrawiam Krzysiek
cepelia Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Możecie zaraz na mnie nakrzyczeć i powiedzieć że jestem jakiś "snobowy" czy coś... ale więcej niż 2k za rockridera to bym nie zapłacił... nie wiem, może marketing, może market... ale nie dla mnie. Tak wiem "marka mi nie pasuje choć jest super", mam swoje zdanie na ten temat i tyle...
Ares Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Co by pisać to ogromny skok do przodu w ofercie francuskiej marki. Trzeba poczekać ile sobie zakrzyczą za te wynalazki ale i tak będzie petarda.
enduro świr Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 w tej cenie też jest spoko marin howk chill 1
Michał Opole Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Mam. Oblatuję i nie żałuję. Za te pieniądze konkurencji praktycznie brak (z podobnym wyposażeniem). Z nazewnictwem trafili, bo to raczej rower z pogranicza trail/all mountain a nie enduro do których czasem jest porównywany. Jest przeznaczony dla rozpoczynających przygodę z jazdą szlakową i takim osobom oferuje wygodną pozycję i spore rezerwy bezpieczeństwa.
Rekomendowane odpowiedzi