Skocz do zawartości

ROCKRIDER AM 100 S 29''

Mogles

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.05.2019 o 13:17, Bujak napisał:

I jezeli przeguby powyżej koła się nie liczą (nie rozumiem dlaczego) to pozostałe układy to układy dwu-zawiasowe, a nie czero.

Oś tylnego koła jest na sztywno połączona z dolną częścią tylnego trójkąta, która to łączy się z przednim trójkątem tylko jednym zawiasem. Choćby było i 10 zawiasów powyżej osi koła to i tak ten ruch zawsze będzie wykonywał się wokół tego jednego głównego zawiasu.

Poniżej na filmie widać ruch zawieszenia od Gianta z dwoma zawiasami obok suportu. Ruch tych dwóch zawiasów uzależniony jest od karbonowego łącznika "Maestro".

I rysunek:

maestro_tech1.jpg?width=1000&quality=80&

Edytowane przez isek
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Twój wpis przypomniał mi o dyskusji o wyższości virtual pivot nad nad single pivot, więc odgrzebując ten temat zalączę film, który to fajnie porównuje:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę, że AM 100 S przytył o 0,5 kg od zeszłego roku, trochę szkoda. Ciekawe jak będą wyglądały polskie ceny.

Opublikowano

No ta geo to w sumie jeszcze cały czas trochę prehistoryczna - Reach 447 w L i 74 kąt podsiodłowy. I wyposażenie, też trochę takie pod nieświadomego klienta - przerzutka X01 a hamulce Guide T... Cenowo na pewno atrakcyjne, ten hardtail jak dla mnie najciekawsza propozycja.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

Możecie zaraz na mnie nakrzyczeć i powiedzieć że jestem jakiś "snobowy" czy coś... ale więcej niż 2k za rockridera to bym nie zapłacił... nie wiem, może marketing, może market... ale nie dla mnie. 

Tak wiem "marka mi nie pasuje choć jest super", mam swoje zdanie na ten temat i tyle... 

Opublikowano

Co by pisać to ogromny skok do przodu w ofercie francuskiej marki. Trzeba poczekać ile sobie zakrzyczą za te wynalazki ale i tak będzie petarda. 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

w tej cenie też jest spoko marin howk chill 1

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam. Oblatuję i nie żałuję. Za te pieniądze konkurencji praktycznie brak (z podobnym wyposażeniem). Z nazewnictwem trafili, bo to  raczej rower z pogranicza trail/all mountain a nie enduro do których czasem jest porównywany. Jest przeznaczony dla rozpoczynających przygodę z jazdą szlakową i takim osobom oferuje wygodną pozycję i spore rezerwy bezpieczeństwa.