Eddek Napisano 5 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 Powitać lokalsów Żeby nie zaśmiecać wątku o MTB postanowiłem przenieść rozważania o bardziej rekreacyjnym kręceniu po terenach mniej wymagających dla ludzi, którzy nie walczą o KOM-y na Stravie Ja na ogół kręcę w weekendy z rana (startuję koło 9-11) ze swoją żoną, ja na gravelu, ona na crossie. Oboje preferujemy raczej ubite tereny, chociaż do lasu też wbijamy na ubite trakty. Razem robimy wypady po 30-50km umiarkowanym tempem na poziomie 18-20km/h z przystankami. Zdarza mi się też latać solo, wtedy staram się pokręcić bliżej 50-60km, jak się uda to więcej, a tempo wychodzi mi różne, ale na ogół w rejonie średniej 23-24km/h. Osobiście preferuje godziny ranne niż popołudniowe/wieczorne. Zdarza mi się zrobić na tygodniu 20-30km po mieście przed pracą (7-8 rano). Wrzucam też kilka linków do tras, którymi mi się fajnie śmiga (mieszkam w centrum, więc moje trasy się typowo zaczynają w rejonie Palmiarni 😞 Strzałka na Dziką Ochlę. Pętelka ZG. Słone, Drzonów, Lesniów Wielki, Nietków, Czerwieńsk, powrót ściekiem, CRS. Słone, Drzonów, Buchałów, Świdnica, Ochla, Kiełpin, Jędrzychów, Strzała. Kisielin, Droszków, Czarna, Zabór, Łaz, Jany, Zawada, Krempa, wał Odry do Promu, Wysokie, Łężyca, Trasa Pn., CRS UZ, CRS, Chynów, Krempa, wał Odry do promu, Las Odrzański do Krempy, Chynów, Trasa Pn., Leśne, Centrum. Jak ktoś byłby chętny na pokręcenie razem to zapraszam 1 Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 5 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 Jak nadążę to się piszę. Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 5 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 (edytowane) 2 godziny temu, TwardyBlaszak napisał: Jak nadążę to się piszę. Ty za nami? Raczej my za tobą My z małżonką się zbieramy jutro ~9:00 z parkingu przy Palmiarni, jak ktoś chętny do pokręcenia wspólnie to zapraszam Planu nie mamy, pojedziemy, gdzie nas koła poniosą Edytowane 5 Kwiecień 2019 przez Eddek Odnośnik do komentarza
djfender Napisano 5 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 Fajne te trasy - część znam. Jutro na 9 się nie wyrobię (najwcześniej na 12, ale też bez gwarancji) - miłej jazdy! 1 Odnośnik do komentarza
Whitey Napisano 5 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 Ja też jutro na 9 się nie wyrobię ale przy najbliższej okazji chętnie pokręcę w grupie. Mieszkam w ZG od kilku miesięcy - wcześniej mieszkałem przy granicy z Czechami i trenowałem głównie w czeskich górach. Jeżdżę na MTB, bez problemy zrobię trasę powyżej 100km jeśli będzie trzeba. Na razie najczęściej kręcę w lesie w okolicy Parku Piastowskiego. Odnośnik do komentarza
Petey Napisano 5 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień 2019 dobry wieczor, wieczorowa pora ale jak cos tak jak pisalem, mi 9 tez nie lezy ale tak od 12-13 bardzo chetnie. widze jest kilka osob ktore tez w tych godzinach by chcialy takze tego mozemy sie zgrac, jak nie zdazymy jutro to moze niedziela? w niedziele moge o kazdej porze. Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 6 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 Jak mówiłem, mi najbardziej pasuje rano, bo wole poranne rześkie powietrze, poza tym później jeszcze coś z dnia zostaje Jutro rano też planuje się poszlajać, jeszcze nie wiem czy bardziej 9 czy 10, ale na pewno się będę ruszać. Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 6 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 Trochę asfaltu, ścieżek rowerowych, szutru, leśnego gruntu, masę tlenu i widoków. Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 6 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 Jo, wesoło było Ja jutro rano też planuję się ruszyć, pewnie podobnie jak dziś, w rejonie 9-10, jakby ktoś był chętny, to zapraszam na parking przy Palmiarni Odnośnik do komentarza
Petey Napisano 6 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 jakis znak rozpoznawalny? jak Cie poznac z odleglosci? Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 6 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 Mniej więcej tak Podobno jestem charakterystyczny, bo zielony na czerwonym Zawsze mam fona ze sobą, więc można mnie ścigać przez PW na forum. Odnośnik do komentarza
Petey Napisano 6 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwiecień 2019 wstepnie o 9.00 widzimy sie na parkingu, jeszcze napisze rano dla potwierdzenia. jesli nie napisze to nie czekajcie bo dzis byłem na %% i nie wiem jaki bedzie poranek 1 Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 7 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 7 Kwiecień 2019 (edytowane) Dziś odrobinę inna trasa "W prawo czy lewo?" ..."To gdzie my jesteśmy? Aaaa... Tu." Edytowane 7 Kwiecień 2019 przez TwardyBlaszak 2 Odnośnik do komentarza
Petey Napisano 7 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 7 Kwiecień 2019 dalismy rade :D 1 Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 7 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwiecień 2019 4 godziny temu, TwardyBlaszak napisał: "W prawo czy lewo?" ..."To gdzie my jesteśmy? Aaaa... Tu." Oj tam, oj tam Odnośnik do komentarza
Whitey Napisano 8 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2019 Ja wczoraj niestety pracowałem ale mam od dzisiaj kilka wolnych dni dlatego jeśli ktoś ma czas i ochotę pokręcić to zapraszam. Czekam teraz na kuriera z żarłem dla psów a po 11 planuję wyskoczyć na rower. Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 17 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwiecień 2019 Czołem załoga Czy ktoś planuje zerwać się z przygotowań do świąt pod pretekstem "treningu"? Ja z żoną planujemy się ruszyć w sobotę, godzina do dogrania, jajka święcą od 10, więc może być wylot około 11 Wstępnie planuję coś koło 50km, ale kto wie, może się rozwinie. Trasy nie mam zaplanowanej, ale pewnie jakiś mix tych z pierwszego postu, zawsze możemy wymyślać na bieżąco Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Mi się trochę plan przesunął bliżej 9:30-10:00 w razie coś. Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 na 10 powinienem dać radę, najwyżej krótsza trasa będzie Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Wstępnie myślę, żeby skoczyć na wał i wrócić lasem, będzie ~42km. Moja dziś też ma oczko napięty plan, więc nie chcę jej długo trzymać poza domem, co nie znaczy, że ja będe musiał się kisić w domu w taką ładną pogodę Czyli ~10:00 na Palmiarni? Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 Tak 🕙 Odnośnik do komentarza
TwardyBlaszak Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 (edytowane) Pięknie było w nadodrzańskim lesie Tam w oddali ten biały stwór to śpiący łabędź (nie mylić z @Łabędź-iem 😜 ) Edytowane 20 Kwiecień 2019 przez TwardyBlaszak Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 A już myślałem, że znowu się gdzieś kimnąłem na sekundę. Odnośnik do komentarza
Eddek Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwiecień 2019 A ja bezczelnie wszystkich zostawiłem ze świątecznymi rzeczami i poleciałem dalej. I to wyszło: Odnośnik do komentarza
daniel33mc@wp.pl Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Jutro ktoś jeździ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi