Skocz do zawartości

Rama full (XC) - dobór dampera i mocowań

ahaja

Rekomendowane odpowiedzi

Krzycholas

Dziękuję za propozycję, ale musi być ze skrzynią z przodu. 🙂

Ano tak, mam zamiar zrobić przekładkę napędu niezależnie od tego czy stanie na FS czy HT łącznie z Raidonem, któremu może zwiększę skok.

Apropos damperów: skoro mam Raidona z manetką to czy istnieją 'manetkowe' dampery? Pytam bo w sumie fajnie by było zblokować tył dojeżdżając asfaltem do terenów docelowych.

Firma Nakita: to firma, która działa cały czas czy upadła? Jakoś nie może mi się otworzyć ich strona ... ( Nakita ).

W przypadku "martwej " firmy jak coś poważnego się przydarzy ramie ciężko będzie zdobyć zamiennik. Jak stwierdzisz że jednak to nie to, kłopot z sprzedażą. Poruszając się w mocnych rynkowo markach nie miałem problemów. Mając ramkę Krossa po wymianie mailowej gratis dostałem pewne części. To się nazywa obsługa. Polecam nie pchać się w egzotykę mimo że polecana jak ma to być temat na lata. Szukać dalej. W razie czego dam znać jak coś przypadkiem znajdę. 

Ja żałuję wszystkich złożonych i sprzedanych rowerów. Mimo że coś wiedzy nabyłem nie wiem czy było warto.

Zrób sobie listę modeli które pasują do oczekiwań, zapisz na olx parametry i może coś się pojawi. 

Na olx ciężko sprecyzować zapytanie. Czy rama damper czy rama full itp. Sprzedający niekiedy daje taki opis że nie można go znaleźć.

Edytowane przez Kszycholas