Skocz do zawartości

Skok przedniego amortyzatora a rama (główka ramy).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Max 130 a najlepiej tyle ile tam jest czyli 120. 

Opublikowano

Ja bym osobiście chciał w takim rowerku mieć 130 na goleniach 35mm, o ile to cokolwiek Ci pomoże w wyborze :P

Ogólem Roscoe to rower mający potencjał ale mający też jedno bezsensowne ograniczenie w postaci tylnej piasty i mocowania koła.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie czy jeśli wymienie amortyzator 150mm na 160/170mm w rowerze kellys swag 10 2020 to czy może sie cos stać z rama?

Edytowane przez Szymon132
Opublikowano

Wystarczy poczytać co w opisie roweru (ramy) nt. pisze producent. To raz a dwa po co Ci aż 170 mm skoku? 150 to Świat i ludzie. Roweru do DH z Swaga nie zrobisz.

Opublikowano

Raczej nie bo 10/30/50 maja ta sama ramę różni się tylko osprzętem
Mam u siebie 170 skoku w 50 z 2018
PrzeLuka może DH nie zrobi ale rasowe Enduro

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Czy wymiana amora ze 100mm do 120mm w tej oto ramię byłaby w ogóle możliwa? Koła 27.5 Mój Obecny amortyzator jest już na skraju wytrzymałości,a rorwer chciałbym  nieco doinwestować i rozmyślam nad zwiększeniem skoku. Rower - Scott Scale 700 RC

u3yrj4_scale_700.jpg

Opublikowano

na upartego będzie ok, różnica 20mm jest w granicach rozsądku 

Opublikowano

Tak, 120 do XC jest możliwe, sam tak miałem przez rok w ramie XC i nic się nie działo.

Baa nawet lepiej było bo kąt główki troszkę ostrzejszy był.

Nie mniej więcej niż 110-120 do XC ramy bym nie pchał.

Opublikowano

Witam serdecznie . Z jakim i czy w ogóle mogę wsadzić to tej ramy amor o większym skoku ?  Czy jest taka możliwość i czy jest sens ? Ogólnie jeżdżę po cięższym terenie leśnym .  Teraźniejszy Amor to ROXSHOX JUDY SILVER BOOST  . Pytanie z czystej ciekawości . Nie mówię o skoku 200mm bo wiem ze ramą nie puści . Ale 140-160 max .  

Opublikowano

Rower stanie się nerwowy i niestabilny a w najgorszym przypadku amor odpadnie wraz z główką ramy. 20 mm skoku więcej to maks o ile producent nie zastrzegł maksymalnego skoku dla ramy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej

posiadam rower CUBE Reaction Hybrid z 2019 roku z amorem RockShox Judy 29 100 mm, boost opona 2,6 cala  i chcę zmieniać na Yari 120 mm  Mam pytanie czy  rama wytrzyma i czy znacząco zmieni się geometria , a może pozostać przy skoku 100 mm tylko zmienić na większy amor.

Pzdr Darek