Gość Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Zapytam na wstępie jak zamierzasz eksploatować ten rower?
Rowerowy rider Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 14 minut temu, PrzeLuka napisał: Zapytam na wstępie jak zamierzasz eksploatować ten rower? Zamierzam nim jeździć downhill oraz cięższa jazdę po ulicy i tym podobne. Wydaje mi się że potrzebował bym więcej skoku.
dredi91 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Przy cięższej jeździe większość elementów tego roweru się rozsypie. W tej cenie lepiej kupić jakiegoś sztywniaka albo używanego fulla.
Rowerowy rider Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 11 minut temu, dredi91 napisał: Przy cięższej jeździe większość elementów tego roweru się rozsypie. W tej cenie lepiej kupić jakiegoś sztywniaka albo używanego fulla. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Właśnie bardzo zależy mi na fullu lecz nie mam dużej ilości pieniędzy do wydania. Myslalem nad hornetem z 2016 lecz niestety są tylko używane, a ja bym wolał nowy
dredi91 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Cóż pozostaje dozbierać , bo to co podlinkowałeś w pierwszym poście przy agresywnej jeździe sprawi dużo problemów. Tandetna korba, słabe piasty, lipna amortyzacja przednia
CoolBreeze Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 W dniu 7.03.2019 o 15:54, Rowerowy rider napisał: Zamierzam nim jeździć downhill oraz cięższa jazdę po ulicy i tym podobne. Wydaje mi się że potrzebował bym więcej skoku. DH? Na pewno? No ja bym się bał na tym rowerze. No, ale kiedyś też byłem młody i różne szalone pomysły rowerowe miałem Salvo, to według producenta rower do trail'u. Do DH od Mongoose masz Boot'r, a nie Salvo.
Rowerowy rider Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 2 minuty temu, CoolBreeze napisał: DH? Na pewno? No ja bym się bał na tym rowerze. No, ale kiedyś też byłem młody i różne szalone pomysły rowerowe miałem Salvo, to według producenta rower do trail'u. Do daj od mongoose masz Boot'r, a nie Salvo. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka OK rozumiem. Ja właśnie chyba jestem w podobnym wieku co ty kiedyś 😉 9 minut temu, dredi91 napisał: Cóż pozostaje dozbierać , bo to co podlinkowałeś w pierwszym poście przy agresywnej jeździe sprawi dużo problemów. Tandetna korba, słabe piasty, lipna amortyzacja przednia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dobrze, dziękuję za radę 🙂
Gość Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Jak wyżej piszą koledzy... Możesz powymieniać to i tamto ale sama rama tego nie wytrzyma. Full (używka) do zastosowań o jakich piszesz to minimum 5k a ceny nowych przyprawiają o zawrót głowy. Lepiej zbierać dalej niż wyrzucić pieniądze w błoto i nie daj Bóg zbić sobie krzywdę.
Kruk Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Niestety chcieć to nie znaczy móc. Wieeeele młodzików napala się na DH bo to modne, nic z tym się nie zrobi, aaale dobrze że zanim kupiłeś dałeś ten wpis, bo tak jak Koledzy wyżej pisze, rama się złoży jak scyzoryk, DH to nie Enduro czy trail a ten rower to taki Trail-lekki enduro jak już. Serio, albo odłóż sobie kasy albo kup dobrą używkę albo zmień plany bo ten rower na hopach to się rozsypie.
trollu Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Kruk sorry ale czasami piszesz chyba żeby klepać posty. Co to jest lekkie enduro? A ten rower z kątem główki 69st i 120 mm skoku wpisuje się w klasyczne xc a nie enduro...
Kruk Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) A co mają posty do tego? lepiej zdawkowo odpisywać tak lub nie? albo wcale nie odpisywać bo temat już był? Dla mnie jak Cię to tak razie to Admin może skasować wszystkie + i odpowiedzi, nie interesuje mnie to za bardzo, ważniejsze to to aby porozmawiać i dojść do jakiś wniosków, pomóc jak się potrafi, fakt człowiek nie zna się na wszystkim to też uczy się i myli. Jak komuś nie chce się odpisywać to przecież nikt nie zmusza tak sądzę Lekkie enduro może to nie fachowe pojęcie ale były/ są w historii rowery co ciężko było zakwalifikować czy to do enduro czy trailu. Kilka lat temu to jeszcze byłby spokojnie trail W XC mamy raczej 100 skoku. Edytowane 7 Marca 2019 przez Kruk
Fenthin Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Nie, to nie jest rower trailowy. Trochę mu do tego miana brakuje, szczególnie osprzętowo. To jest tani rekreacyjny rower z pełnym zawieszeniem i trochę archaiczną geometrią.
Kruk Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Bardzo możliwe, nie znam się aż tak na trailu - enduro dla mnie wyglądał na trialowca jak chodzi o wygląd ale fakt po bliższym spojrzeniu to jest tak jak piszesz. Także do DH nie ma szans najmniejszych
dredi91 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 W dniu 7.03.2019 o 20:37, Kruk napisał: Bardzo możliwe, nie znam się aż tak na trailu - enduro dla mnie wyglądał na trialowca jak chodzi o wygląd ale fakt po bliższym spojrzeniu to jest tak jak piszesz. Także do DH nie ma szans najmniejszych Obecne trendy enduro to 64-65 główka, stroma podsiodłowa 160 skoku ewentualnie 150 Trail to 66-68 główka 130-140 skoku duże koło
CoolBreeze Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 50 minut temu, Fenthin napisał: Nie, to nie jest rower trailowy. Trochę mu do tego miana brakuje, szczególnie osprzętowo. To jest tani rekreacyjny rower z pełnym zawieszeniem i trochę archaiczną geometrią. No, ale tak go widzi sam producent http://www.mongoose.com/usa/bikes/mtb/trail
Fenthin Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 12 minut temu, CoolBreeze napisał: No, ale tak go widzi sam producent http://www.mongoose.com/usa/bikes/mtb/trail Mhm. A jako XC widzi m.in. rower za ~1200zł: http://www.mongoose.com/usa/montana-sport-20471 Bądźmy poważni.
CoolBreeze Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Teraz, Fenthin napisał: Mhm. A jako XC widzi m.in. rower za ~1200zł: http://www.mongoose.com/usa/montana-sport-20471 Bądźmy poważni. Napisałem jak go sklasyfikował producent. To idzie w świat. A jak jest naprawdę, ... no wiesz, rozumiesz - ty wiesz, ja wiem, ale...
Gość Opublikowano 8 Marca 2019 Opublikowano 8 Marca 2019 Do tego co chcesz jeździćMusisz kupić coś takiegohttps://www.olx.pl/oferta/giant-glory-m-2012-sprzedaz-downhill-freeride-enduro-dirt-CID767-IDxOEib.html
jonnymax Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Witam, W związku z tym że nadal doktoryzuję się jakiego skoku i jakich parametrów wsadzić do siebie amortyzator poniżej zostawiam link do ciekawego kalkulatora, który ułatwi Wam życie. PS. Przynajmniej już wiem jakie modele mnie interesują. (RockShox Pike, Yari lub Fox 34) Kalkulator geometrii roweru Jeśli pomogłem zostaw +rep 👍
Szymon wiatr Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Jaki maksymalny skok amortyzatora do trek roscoe 6
Kruk Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 To taki trail to do 140 - 150 mm powinien bez oporu łyknąć ta rama.
Kruk Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Ale jak już to jest maks jaki może mieć , 160 już na pewni nie.
Rekomendowane odpowiedzi