homzal Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 (edytowane) x Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal 2 Odnośnik do komentarza
egzo23 Napisano 7 Maj 2017 Udostępnij Napisano 7 Maj 2017 Fajny! Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
psu Napisano 8 Maj 2017 Udostępnij Napisano 8 Maj 2017 To ile waży całość? Opis fajny Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 8 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Maj 2017 (edytowane) x Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
psu Napisano 8 Maj 2017 Udostępnij Napisano 8 Maj 2017 Też mam stal ale rower jest jednobiegowy. Jestem ciekaw jak wypadnie w porównaniu z Twoim Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 9 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maj 2017 (edytowane) x Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal 1 Odnośnik do komentarza
psu Napisano 9 Maj 2017 Udostępnij Napisano 9 Maj 2017 Jeżeli myślisz w ogóle o Unicie (niekoniecznie w kolorze raw steel) to moim zdaniem ostatni dzwonek. Kona zaczęła produkować Unita jako mini fat bike na 27,5 calowych kołach.... A sam SS - jeżdżę w ten sposób od 11 lat. Tereny Wielkopolski. Nie mam problemu. Jest nieco inna technika jazdy, ale często podjeżdżam szybciej niż ludzie na typowych MTB. Rower z takim napędem paradoksalnie mniej męczy, jednocześnie jest bezawaryjny i tani w eksploatacji. Na przełożeniu 2:1 łatwo się startuje i jeździ bardzo przyjemnie Na asfalcie chciałoby się pojechać szybciej, ale 22 km/h śmiało można utrzymywać nie dostając kręćka w kolanach Amortyzacja - duże koło, 2.2 opona, chwyty ESI extra grube, ugięte łokcie... jak na razie nie myślę o amortyzatorze. ps. w Konie jak wiesz są BB7, co prawda nie miałem nigdy 5, ale jestem z nich zadowolony. Czytałem porównania między Twoimi i wszyscy widzą różnicę na korzyść BB7. Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 12 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maj 2017 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal 1 Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 28 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Wrzesień 2017 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
Wojtek Napisano 28 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 28 Wrzesień 2017 Ratuj rower, jest rewelacyjny, myślę że coś dobrego wymyślisz. Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 28 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Wrzesień 2017 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 29 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 Fiolet jadowity Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 29 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 Zabezpiecz go po tym zabiegu jakimś psikaczem do profili zamkniętych przeciw korozji w środku Odnośnik do komentarza
Papynsky Napisano 29 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 Może jakiś ognisty pomarańcz? Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 29 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
Wojtek Napisano 29 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 Hmm, pomysł fajny, ale na wypolerowanej stali raczej klar się zbyt długo nie utrzyma. Pierdyknij sobie jakiegoś kameleona, albo mocno perłowy kolor. Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 29 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 29 Wrzesień 2017 stal w klarze wygląda mega ale podobno też nie jest wtedy różowo jeżeli chodzi o korozję. Ja bym szedł w farby "frozen" jak na samochodach (np BMW, na żywo mega wygląda taki lakier) Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 27 Listopad 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopad 2017 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal 1 Odnośnik do komentarza
WitoGda Napisano 30 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudzień 2017 (edytowane) Witam, dawno nie widziałem takiego "chucherka" (w sensie fi rurek) a wygląda zacnie Przy zabezpieczaniu antykorozyjnym wewnątrz użyj środków na bazie wosku np Cavity WAX z Troton'a lub Novol'a - są w spraju i na pistolet Do podkładu i lakierowania rama powinna być zmatowiona - szkiełkowanie lub śrutowanie da odpowiednie przygotowanie aby trzymał się lakier Przed malowaniem - dobry podkład epoksydowy (z racji grubości warstwy będzie dobra ochrona antykorozyjna), potem lakier jaki wybierzesz - możesz jedno warstwowo akrylami (w połysku, półmacie, macie) ale wybieraj akryle takie dla ciężarówek, albo dwu lub trzy warstwowo z finiszem lakierem bezbarwnym (też wybierzesz sobie czy będzie to połysk czy mat) Nie wiem czy znajdziesz zakład od malowania proszkowego - takie wykończenia są bardzo trwałe. PS nie maluj sprajami - takie lakiery nie mają utwardzaczy i nie są chemicznie związane - są niestety dość miękkie i łatwo poddają się zmyciu przez nitro Pzdr Witek Edytowane 30 Grudzień 2017 przez WitoGda literówka ;-) 1 Odnośnik do komentarza
Marwerick Napisano 30 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudzień 2017 jak lakier to już lepiej dać do malowania proszkowego jak bawienie się w lakiery akrylowe nakładane pistoletem, ja mam cały motorower polakierowany lakierem proszkowym i nie zamieniłbym się na zwykły lakier akrylowy z pistoletu. Odnośnik do komentarza
WitoGda Napisano 30 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudzień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Marwerick napisał: jak lakier to już lepiej dać do malowania proszkowego jak bawienie się w lakiery akrylowe nakładane pistoletem, ja mam cały motorower polakierowany lakierem proszkowym i nie zamieniłbym się na zwykły lakier akrylowy z pistoletu. Oczywiście że lepiej ;-) Dlatego pisałem aby nie lakierować sprajami - te lakiery są tylko na rozpuszczalnikach, który są nośnikiem i musi odparować Lakierowanie proszkowe daje twardą zeszkloną powierzchnię, dzięki temu że w piecu proszek się rozpuści i rozpłynie a potem zestali Problemy to gama kolorów - jest ograniczona i to mocno bo lakiernie proszkowe głownie robią kolory solidowe (czyt. jednobarwne), nie zrobią lakieru perłowego, wybiórcze kolory metaliczne, i technologia czyli potrzebne urządzenia do położenia proszku a potem jego wypalenia Obecne lakiery (za farby ;-) to lakiernik pogoni do malarza pokojowego) są dwu komponentowe - dodaje się utwardzacza do chemicznego związania i utwardzenia. Kolor kryje się bezbarwnym lakierem (z dodanym utwardzaczem) aby zabezpieczyć warstwę pod spodem. Sztuką są lakiery 3 warstwowe - spód to wybrany podstawowy kolor, 2-ga warstwa to podbarwiony lakier bezbarwny i na wierzchu lakier bezbarwny (klarem zwany ;-) ) A czysta wypolerowana stal słabo przyjmie lakierowanie bo ma słabą przyczepność - świetnie wygląda tylko jest to bardzo delikatne i podatne na uszkodzenia, można to poprawić poprzez dodatki podnoszące adhezję lub stosowanie bezbarwnych podkładów, jednak są to produkty mocno specjalistyczne Pzdr Witek. PS W kwestii typów chemii lakierów jest duuuży wybór" czy będzie to akrylowy, poliuretanowy, epoksydowy - należy tylko unikać lakierów syntetycznych, alkidowych których się nie utwardza a wysychają samoistnie do końca swojego żywota ;-) Edytowane 30 Grudzień 2017 przez WitoGda O chemii ;-) 1 Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 14 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Styczeń 2018 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
WitoGda Napisano 18 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 18 Styczeń 2018 No i PKP - oby lakier przez duże L trzymał się i świecił - po uzbrojeniu będzie modelką na wybiegu ;-) PS Kolor chyba im się zmienił bo aluminium (czyli metaliczne ziarna) rozjaśniły podstawowy pigment - tak czy owak wygląda bardzo OK PS PS Zapytaj się czy spisali recepturę na wszelki wypadek uzupełniających lakierowań np innych elementów PS PS PS Czekam na finałowy pokaz ;-) 1 Odnośnik do komentarza
Sedit Napisano 29 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 29 Styczeń 2018 Napaliłem się na tą ramkę jak szczerbaty na suchary. Dodatkowo trwa promocja na kolor pomarańczowy. Za 150 funtów + 20 wysyłka można ją wyrwać. Jestem bardzo wdzięczny za informację o rdzy. Jest to dla mnie skuteczny hamulec przed kliknięciem "do koszyka". Zakładam używanie roweru w deszcze i śniegi - rdza to ostatnia rzecz jaką bym sobie życzył na ramie. Ile kosztowało pomalowanie ramy w profesjonalnym zakładzie? . Odnośnik do komentarza
homzal Napisano 30 Styczeń 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Styczeń 2018 (edytowane) . Edytowane 13 Grudzień 2019 przez homzal Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi