Aniaxxp Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Orientujecie się może czy bagażnik crosso będzie pasował na koła 27,5 z hamulcami tarczowymi ? Na stronie producenta nie do końca jest to jasno opisane (albo przynajmniej niezbyt jasno dla mnie ) "montaż na rowerach z kołami 26 oraz 28″. Pasuje również do rowerów z kołami 29″.
Dawidos Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Dnia 10.06.2017 o 22:18, Aniaxxp napisał: Orientujecie się może czy bagażnik crosso będzie pasował na koła 27,5 z hamulcami tarczowymi ? Na stronie producenta nie do końca jest to jasno opisane (albo przynajmniej niezbyt jasno dla mnie ) "montaż na rowerach z kołami 26 oraz 28″. Pasuje również do rowerów z kołami 29″. Hej Aniaxxp do rowera z hamulcami tarczowymi są adaptery do mocowania bagażnika kosztują ze 30 zł 1
Milena Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Sama ostatnio szukałam bagażnika, znam ten ból! Interesowało mnie przede wszystkim inwestowanie w porządne obciążenie, bo zdarza mi się przewozić damskie torebki, a to naprawdę ciężki kaliber I udało mi sie go kupić w naprawdę przystępnej cenie! I to dzięki poradom https://www.trenujesz.pl/wiadomosc/jak-wybrac-bagaznik-rowerowy-ktory-bedzie-najlepszy/5537/ Udało się faktycznie poniżej 150 zł, więc serdecznie polecam sklep do dalszego ewentualnego kombinowania i zmian.
GrochowaMTB Opublikowano 30 Października 2017 Opublikowano 30 Października 2017 Mam crosso i bagażnik sporo przeżył. Polecam. A co do tego czy pasuje... cóż, każdy rower ma trochę inną konstrukcję, inne hamulce, inaczej zamontowane. Największa przeszkoda to jak hamulec jest nad tylnym trójkątem a nie wewnątrz trójkąta. Można wtedy zastosować tuleje dystansujące. Bagażnik jest standardowo na koło 28. Na 29 wchodzi. ale w moim przypadku niewiele luzu już zostało na oponę. Na 27,5 tym bardziej wejdzie. Zanim kupimy bagażnik to obejrzyjcie go i obejrzyjcie swoją ramę. I zastanówcie się czy nie będzie gdzieś kolizji z hamulcami. I wtedy albo domówicie tuleję albo inaczej kombinujcie. Według mnie crosso mogło by lepiej rozwiązać dolne mocowanie o zastosować wymienne adaptery przewidujące przesunięcie bagażnika nieco w tył właśnie aby odsunąć go od hamulca. Trochę nie przewidzieli problemów z montażem na niektórych rowerach.
tommek82 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam Jestem na zakupie bagażnika Crosso. Czy ktoś z Was mocował na nim fotelik dziecięcy przystosowany do montażu na bagażniku rowerowym? (np taki LINK) Udźwig Crosso to 35 kg, więc powinno być ok.
Rekomendowane odpowiedzi