KonradTrek800 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Mam Conti RaceKing 50-622, na obręczy 25mm mają 52mm i to jest idealna opona do Gravela. W lesie piach mi już nie straszny. Komfort jazdy kolosalny w porównaniu do tych niby gravelowych opon 35-40mm.
m-peter Opublikowano 3 Października 2021 Autor Opublikowano 3 Października 2021 W dniu 23.08.2021 o 22:59, lukszyk napisał: Czy zastanawiał się ktoś nad kołami 650b do tego marina? albo ktoś już tak zrobił i pochwali się wrażeniami? Znalazłem w sieci trochę informacji o tym jak niektórzy wstawiają takie koła z oponami nawet 47mm lub nawet 52mm i jakoś to działa Od tego sezonu mam dwa komplety kół: 700 x 35mm z Panaracer Gravelking (wersja Slick) 650b x 47mm z WTB Byway Pierwszy zestaw miał być na asfalty, drugi na całą resztę. Powiem szczerze, że jazda na Byway'ach jest tak fajna, niezależnie od nawierzchni, że 80% sezonu przejeździłem właśnie na nich. Mieszczą się bez problemu w ramie, zostaje nawet trochę miejsca na błoto, nie to co przy 700x40
lukszyk Opublikowano 25 Października 2021 Opublikowano 25 Października 2021 Witam, dasz jakieś foty? Jak wygląda sytuacja z obijaniem pedałami o ziemię? Ja dalej się zastanawiam czy zaryzykować w 650b czy kupić inny rower
m-peter Opublikowano 25 Października 2021 Autor Opublikowano 25 Października 2021 Nie zaobserwowałem żebym obijał pedałami o ziemię. Pamiętaj, że z fabryki Gestalty wychodziły na gumach 30mm więc nie ma aż tak dużej różnicy na oponach 47x650b. Z resztą Marin podawał, że rower jest do takich opon/kół przygotowany.
Rekomendowane odpowiedzi