leszcz Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 33 minuty temu, Dariala napisał: Najlepsze miasta według mnie to: Wrocław - dopóki tam nie pojechałam myślałam, że nie ma nic ciekawego, ale po dwu dniowym (niestety) pobycie doszłam do wniosku, że jest to najpiękniejsze miasto i od pierwszego wejrzenia się w nim zakochałam mmm.... . Druga Wenecja - miasto mostów Poznań - mim, że bywam tam co drugi weekend w miesiącu ale ma w sobie jakąś aure, która sprawia, że jak tylko się go odwiedzam, to wraca mi humor i jestem pełna wigoru Zagórze Śląskie - mam tam dalszą rodzine i byłam jeden jedyny raz, ale zauroczyło mnie czymś to miejsce, szczególnie zamek Grodno. Chciało by się tam kiedyś wrócić i zwiedzić ponownie Kraków- piękne miasto, świetna starówka oraz klimat. Jeśli natomiast szukalibyście miejsca, w którym mozna wypocząć polecam Bory Tucholskie. Znajduje się tam swietny pensjonat Przystanek Tleń, do którego postaramy się w tym roku na kilka dni wybrac. Czytam, myślę - kobieta. Patrzę na nick - bingo
Nomada7 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Polecam Półwysep Helski - to fajna opcja na wakacje z dzieckiem nad morzem. Bardzo lubię Władysławowo. Scieżek rowerowych tu nie brakuje wzdłuż plaży. Moje ulubione miejsce na nocleg https://pensjonat-wojciech.pl/wladyslawowo-wczasy-z-dzieckiem-nad-morzem/. jest naprawdę fajnie, kameralnie.
leszcz Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Nomada7 napisał: Polecam Półwysep Helski - to fajna opcja na wakacje z dzieckiem nad morzem. Bardzo lubię Władysławowo. Scieżek rowerowych tu nie brakuje wzdłuż plaży. Moje ulubione miejsce na nocleg https://pensjonat-wojciech.pl/wladyslawowo-wczasy-z-dzieckiem-nad-morzem/. jest naprawdę fajnie, kameralnie. Świetna reklama pensjonatu! Z dzieckiem "wzdłuż plaży" SZCZERZE odradzam. Dziecko umrze z nudy i się wykończy monotonią. W tych rejonach prędzej: - w stronę Rozewia - latarnia morska - ścieżka w stronę Pucka (ładny mikroryneczek) i dalej -> osada łowców fok i zamek w Rzucewie Dla starszych: - ścieżka starym wiaduktem kolejki wąskotorowej Swarzewo - Krokowa - powrót Karwia - Jastrzębia Góra Edytowane 30 Czerwca 2020 przez leszcz
stefan Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 W dniu 30.06.2020 o 11:26, Nomada7 napisał: Polecam Półwysep Helski - to fajna opcja na wakacje z dzieckiem nad morzem. Bardzo lubię Władysławowo. Scieżek rowerowych tu nie brakuje wzdłuż plaży. Moje ulubione miejsce na nocleg https://pensjonat-wojciech.pl/wladyslawowo-wczasy-z-dzieckiem-nad-morzem/. jest naprawdę fajnie, kameralnie. Ja niestety nie polecam i to niezależnie od pensjonatu który wybierzecie. Wspomniana trasa jest bardzo zatłoczona. Co gorsza jest bardzo często uczęszczana przez ludzi, którzy rower widują okazjonalnie. Sam widziałem kilka wypadków z udziałem dzieci, które nie mają takich nawyków aby poradzić sobie na zatłoczonej trasie. Jeśli chcecie koniecznie zacząć jeździć z dziećmi na rowerach na wakacjach to takie tereny nie są do tego najlepszym miejscem. Pamiętajmy, że w ostatnich latach poza rowerami na drogach rowerowych zaczęły pojawiać się również różne pojazdy elektryczne. Stanowią one dodatkowe zagrożenie z którym dzieci mogą sobie nie poradzić.
Chrismel Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 14 minut temu, stefan napisał: Pamiętajmy, że w ostatnich latach poza rowerami na drogach rowerowych zaczęły pojawiać się również różne pojazdy elektryczne. Stanowią one dodatkowe zagrożenie z którym dzieci mogą sobie nie poradzić. Nie tylko dzieci. W ostatnim czasie na ścieżce rowerowej prawie w centrum Warszawy mijały mnie dwukrotnie "rowery" napędzane silnikami spalinowymi. Do tego 1 "rower" elektryczny który jechał z taką prędkością że przy moich ponad 42 km/h na liczniku odjeżdżał mi bardzo szybko. Musiał jechać grubo ponad 50 km/h. Do tego rozlana krew na ścieżce rowerowej, interwencja policji oraz karetka pogotowia bo jakiś rowerzysta leżał koło ścieżki. Także na dzieciaczki trzeba teraz szczególnie uważać.
youmound Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 W dniu 3.07.2020 o 01:26, Chrismel napisał: Nie tylko dzieci. W ostatnim czasie na ścieżce rowerowej prawie w centrum Warszawy mijały mnie dwukrotnie "rowery" napędzane silnikami spalinowymi. Do tego 1 "rower" elektryczny który jechał z taką prędkością że przy moich ponad 42 km/h na liczniku odjeżdżał mi bardzo szybko. Musiał jechać grubo ponad 50 km/h. Do tego rozlana krew na ścieżce rowerowej, interwencja policji oraz karetka pogotowia bo jakiś rowerzysta leżał koło ścieżki. Także na dzieciaczki trzeba teraz szczególnie uważać. elektryki to zło i powinny być zakazane!
Chrismel Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Z zakazywaniem to przesada ale straż miejska lub policja powinny zacząć to ogarniać.
Rekomendowane odpowiedzi