Gość Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 28 minut temu, Krzaq napisał: Pedały już zamówione czerwone platformy... troszkę trzeba poczekać na przesyłkę z Azji. Nie wróżę im za długiego życia, niestety Chińskie pedały mają to do siebie, że się szybko rozpadają...
w0jta5 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 No i spoko rowerek. Amor zostaje, czy planujesz zmianę? Błotnik na golenie amora by się przydał. Np. coś w stylu Mucky Nutz Face Fender.
szary_wolf Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Wygląda nietuzinkowo, podobają mi się te czerwono-białe akcenty 😉 daj znać jak już go przetestujesz jak się sprawuje tylna przerzutka SGS z kasetą 11-42 😉
elmapeto Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 6 godzin temu, SpiderMAN napisał: Zgadzam się... Nóżka w mtb... nie pasuje także... Do wywalenia moim zdaniem. Pedały, szrot... także out... A dla mnie nóżka to podstawa,bo rower jest też używany na co dzień i nie ma kłopotu z postawieniem w różnych sytuacjach. Kwestia indywidualnego podejścia kolego. 1
slavoog Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 A dla mnie nóżka to podstawa,bo rower jest też używany na co dzień i nie ma kłopotu z postawieniem w różnych sytuacjach. Kwestia indywidualnego podejścia kolego.Zobaczysz za jakiś czas jak nóżka zacznie pracować i ocierać ramę, do tego podskakiwać na wybojach. Mialem ale zaczęła mnie denerwować i odkręciłem. Zostaly tylko nie ładne ślady na ramie mimo gumowych uszczelek. Lepiej za wczasu zdemontuj... Szkoda roweru... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
elmapeto Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 To,że kwiczy i trzeszczy to fakt niezaprzeczalny,ale i tak korzystam. A jak rower się przewraca oparty o mur pedałem czy o kierownicę to go nie szkoda?? Gdybym miał rower tylko na zawody czy dalsze wyprawy to faktycznie jest zbędna,ale jeżdżąc codziennie i po lasach i po mieście,do pracy i dla przyjemności jednak mi się przydaje. Nie będę demontować! Co mi tam:-D
Kszycholas Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 5 godzin temu, SpiderMAN napisał: Nie wróżę im za długiego życia, niestety Chińskie pedały mają to do siebie, że się szybko rozpadają... Jak kupiłem pedały z nylonu właśnie z chin. Testowali ten model na jakimś portalu i się skusiłem. Jeżdżę w błotach, lasach i nic. Trzy łożyska maszynowe, piny ze zwykłych śrub z nakrętkami. Żadnych luzów, nie słychać łożysk. Ale kosztowały prawie 70 pln. Odnośnie błotników to robią problemy. W lasach blokują się gałęzie, w błotach to przednie koło przestało się kręcić bo glina zawaliła błotnik (mam czasem z synem głupie pomysły - tor crossowy niedaleko). Nóżka lata i mam wrażenie jakby zawieszenie luzy łapało. Tylko porządna latarka bo w nocy też lubię śmignąć.
Gość Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 16 godzin temu, szary_wolf napisał: Wygląda nietuzinkowo, podobają mi się te czerwono-białe akcenty 😉 daj znać jak już go przetestujesz jak się sprawuje tylna przerzutka SGS z kasetą 11-42 😉 Znam z autopsji, działa to bardzo dobrze u mnie w konfiguracji 1x10.
TOMALA72 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 17 godzin temu, elmapeto napisał: To,że kwiczy i trzeszczy to fakt niezaprzeczalny,ale i tak korzystam. A jak rower się przewraca oparty o mur pedałem czy o kierownicę to go nie szkoda?? Gdybym miał rower tylko na zawody czy dalsze wyprawy to faktycznie jest zbędna,ale jeżdżąc codziennie i po lasach i po mieście,do pracy i dla przyjemności jednak mi się przydaje. Nie będę demontować! Co mi tam:-D Nie opiera się kierownicą ani pedałem tylko tylną oponą:))) jest pewniej. Faktycznie jednak jak ktoś potrzebuje pojeździć po mieście by coś tam pozałatwiać to może się przydać:)
Krzaq Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 Przyszły graty z Ali Tylny błotnik na specjalne okazje Co do Chińskich pedałów to jestem bardzo zadowolony zaraz po zakupie musiałem jedynie lekko poluzować kontrę od wewnętrznych łożysk bo nie chciały się swobodnie kręcić. Pedały SA w pełni rozbieralne i można zrobić ich konserwacje. Bolce które z nich wystają bardzo dobrze trzymaka buty żeby zmienić położenie buta często muszę podnieść lekko nogę nie ma możliwości ślizgania się buta po pedale. Ktoś pytał o konfiguracje 2x10. Dla przypomnienia przód (28, 38) tył 10cio rzędowa kaseta (11-42) działa to bardzo płynnie, biegi wchodzą mięciutko i bardzo szybko może to zasługa sprzęgła? Nie wiem. Hamulce na początku dramat aż wziąłem rower sąsiada i sprawdziłem jak u niego hamuje na Altusie ale po przejechaniu kilku km zaczęło to już porządnie hamować. Sasiad mówi ze aż za mocno hamują nie mógł wyczuć tylnego bo ciągle mu kolo blokowało. Mi takie ostre heble pasują a tylnego już nie blokuje nawet jazda z młodym na tylnym kole (17 kg) nie sprawia problemów z hamowaniem. Niebawem będę testował klocki ceramiczne. Z roweru jestem mega zadowolony pozycja mi bardzo pasuje ale mysle na obniżeniu mostka albo na ustawieniu negatywnym ale to już po konkretnych testach terenowych
Kruk Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Czemu od razu choinka, dobrze dobrane kolory nie jest jakoś tandetnie zrobiony o_O Fajny ma wygląd ten kapselek, takie zakupy z Alli popieram, prostych rzeczy a jak już to jakiś lampek ale hebli bym nie kupił nigdy z Alli Fajnie Ci wyszedł ten rower, daj z góry trochę więcej smaru do łożysk kółeczek bo pewnie tam susza jest. Nóżka fakt nie pasuje, ale jak widać nie tylko do tego będzie ten rower, a wygodniej dać rower na nóżkę jak się Malucha do siodełka wkłada co nie
elmapeto Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Wygląda fajnie ,ale czysty jakby jeszcze z garażu nie wyjechał:-P
Krzaq Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Opublikowano 22 Marca 2019 7 godzin temu, Kruk napisał: ...hebli bym nie kupił nigdy z Alli Fajnie Ci wyszedł ten rower, daj z góry trochę więcej smaru do łożysk kółeczek bo pewnie tam susza jest. Nóżka fakt nie pasuje, ale jak widać nie tylko do tego będzie ten rower, a wygodniej dać rower na nóżkę jak się Malucha do siodełka wkłada co nie Co do hebli to kupiłem tylko klocki znajomi maja i sobie chwalą poza tym ta cena... sami sprawdźcie 4 komplety kloców za 40 zł klocki z ali Dzięki za podpowiedz z łożyskami sprawdzę Co do nóżki to już wiecie po co jest Zamówiłem jeszcze lampkę na przód coby wieczorem być widocznym i samemu widzieć 4 godziny temu, elmapeto napisał: Wygląda fajnie ,ale czysty jakby jeszcze z garażu nie wyjechał:-P Wyjechał wyjechał zdjęcie robione przed wyjazdem 1
Kruk Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Pewnie, takie lampki, koszyki na bidon, owijki itp to można śmiało z alli brać moim zdaniem
Rekomendowane odpowiedzi