Skocz do zawartości

Romet Huragan 4 2019 r. - opinie.

Arnazel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Cris92 napisał:

O ile jeszcze dorwiesz 540 w swoim rozmiarze w jakimś decathlonie, bo go wycofują już. W jego miejsce będzie właśnie 520rc.

Co do żywotności 105, to znaczenie raczej ma to kto jak dba, tak ma. Jak widziałeś pokazałem Ci filmik z Tiagrą po 10 000km treningów i było ok. 105 to głównie 1 więcej przełożenie, które pozwala lepiej dobrać kadencję na odpowiednim poziomie.

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

W Bielsku są 2 szt 540

i 2 sztuki 520

w rozmiarze M :)

Opublikowano

To zostaje Ci tylko wsiadać w auto, 30km w jedną stronę i oglądać/mierzyć i brać. Ja bym tylko dobrze oglądał, bo czort wie czy to nie z wystawy, czy jakieś nie zużyte, lekko uszkodzone czy coś. Ja bym się im przyjrzał dobrze mimo, że pewnie wszystko będzie ok.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Cris92 napisał:

To zostaje Ci tylko wsiadać w auto, 30km w jedną stronę i oglądać/mierzyć i brać. Ja bym tylko dobrze oglądał, bo czort wie czy to nie z wystawy, czy jakieś nie zużyte, lekko uszkodzone czy coś. Ja bym się im przyjrzał dobrze mimo, że pewnie wszystko będzie ok.

Dzięki za pomoc ;)

Edytowane przez Arnazel
Opublikowano (edytowane)

I teraz pojawia sie kolejny dylemat. Nie wiem czy wziąć 520 za 2400 czy dopłacić do 540. W sumie rama i widelec ta sama. Obecnie jeździłem na góralu z Shimano Tourney więc sora to i tak będzie szczyt techniki :D Nie wiem czy warto dopłacić te 900zł i chyba zostane przy tańszej wersji. 

Edytowane przez Arnazel
Opublikowano

Chciałeś wydać 3300 na Huragana, więc ja bez zastanawiania brałbym 540.

• Lubię to! 1
Opublikowano
9 godzin temu, Arnazel napisał:

czy 105 wytrzymuje więcej km niż sora i tiagra, czy tylko mniej waży i lepiej działa?

Jak już wspomniano - jak kto dba, tak ma :) U mnie Tiagra po całym sezonie działa ok, nic jej nie dolega, mimo iż nie jestem wzorem dbania o rower ;)

Opublikowano

Aha, jeszcze jedno. W 520 masz 3 rzedową korbę, co dla amatora może się okazać plusem. Natomiast jeśli pytasz, czy opłaca się dopłacać 900zł do 540 to powiem tylko tyle. Zobacz ile kosztują koła Mavic Aksium i pomyśl, że oprócz tego masz jeszcze 105kę. Może też nie pełna, ale sora też nie jest kompletna od a do z.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzeszaldo napisał:

i co w koncu wybrales ??

Jeszcze nic. Czekam aż nowe tribany będą w sklepie stacjonarnym. Narazie rozważam;

- triban rc500 - 2800zl ( wyglad, tarcze )

- triban 520 - 2400zl ( cena )

- Orbea avant h50 2018 3200zl (mega wygląd)

- Triban 540 3300zl (105 i koła Magic)

Uznałem, ze huragany 3 i 4 jak dla mnie mają zbyt agresywną geometrię.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 27.01.2019 o 22:27, Arnazel napisał:

Jeszcze nic. Czekam aż nowe tribany będą w sklepie stacjonarnym. Narazie rozważam;

I na co się zdecydowałeś ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Jestem mocno zdecydowany na Huragana. Fajny test bardzo pozytywny znalazłem - https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/17832/test_szosowy_romet_huragan_4_2019

Ktoś może kupił, ma ? Albo jeździł? 

Opublikowano

Ktoś wcześniej wspominał że w sklepie włożą mu opony 28 do huragan. 25 na pewno ale czy 28 wejdzie bez problemów? Acha huragan 4 ma maszynowe piasty w kołach bo nigdzie nie mogę znaleźć?

• 3 lata później...
Opublikowano

Czy huragan 4 2019 to dobra pozycja na 1 szosę ?

Jak z opcją włożenia szerszej opony ? Jaki max ?

Kombinowal ktoś kiedyś fotelik do takiego roweru ?

Opublikowano
5 godzin temu, Baranek88 napisał:

Kombinowal ktoś kiedyś fotelik do takiego roweru ?

Do tych hamulców szczękowych nie włożysz szerszej opony niż 28 mm. Jak chcesz szosę do 5 tys to kup używaną. Sprzęt będzie o dwie klasy wyżej. 

Opublikowano
19 godzin temu, Baranek88 napisał:

Ten rowerek złapie do 2,5 :)

No i to jest dobra rozsądna cena, by sprawdzić jak zachowuje się rower szosowy. Pamiętaj jednak, że takim rowerem raczej nie zjedziesz z asfaltu. Jeżeli będziesz chciał z dzieckiem pojechać w różne ciekawe miejsca może być z tym problem. Jest też opcja gravel. O wiele bardziej uniwersalny rower.