Skocz do zawartości

Ustawki na rower :)

Karolson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, będę pierwszy i zaproponuje abyśmy tutaj pisali co nas interesuje, jakie trasy, gdzie, no i żeby wiedzieć ile nas jest!

Opublikowano

Cześć, mieszkam w Zamościu. Też w województwie lubelskim.

Opublikowano

Siemka, ja Biłgoraj to też niedaleko do was mam :D

Opublikowano

Właśnie też sie za takowymi rozglądam, ale cięzko z tym tutaj naprawdę... Może dlatego że teren troche kiepski. Ja w Lublinie mam jedynie troche lasu i trase która wiedzie wokół zalewu zemborzyckiego, w której zawiera sie przejazd przez las i troszke cięższy teren(ciasno, dużo korzeni, miejscami prawie w wodzie sie jedzie), tylko że to jest całe... 7 kilometrów przez las. To by było na tyle jeśli chodzi o ciekawy teren, bardziej znany w Lublinie samym. A w okolicach to też nie słyszałem o niczym ciekawym. Ostatnio było coś w Otwocku, ale to już nie Lubelskie i 130 od Lbn...

Opublikowano (edytowane)

Ja też w pobliżu nie mam za bardzo lasów ani żadnych gór.

Dopiero jakieś 12km ode mnie w Lipsko Polesie jest więcej lasów i lepszy teren.

Bliżej też są lasy ale bardzo małe i jest tam mało scieżek rowerowych.

Edytowane przez Miloszs
  • Pomógł 1
Opublikowano

Ja Gdańsk i szukam jakichś ciekawych tras na szosę :P

Opublikowano

Siema, ja Lublin :D Karolsonjakieś dwa kilometry od Zalewu mamy jeszcze Stary Gaj, gdzie jest przynajmniej kilkanaście kilometrów naprawdę spoko ścieżek ;) 

• Pomógł 1
Opublikowano

Tak, to prawda, jest tego trochę w Starym Gaju, ale bez szału. Ostatnio przez sam środek wycięli drogę pożarową, szeroką na jakieś 6 metrów. To już nie to samo. Zawsze można oczywiście zjechać i bardziej po wschodniej stronie lasu pojeździć, lecz według mnie to nadal mało. No cóz, taki teren w tym lubelskim.

Opublikowano

Cześc ja z Urzędowa co do miejscówek to wiadomo GC, kiedyś Rąblów a tak to Freeride na wąwozach. Czasami wyjazd na Kazoorke do WAWY

• Pomógł 1
Opublikowano

Lukas, z tego co mi wiadomo, to coś z tymi Górkami Czechowskimi jest nie tak, bo robią tam drogę. Mieszkańcy Czechowa burzyli się na tą decyzję, ale z tego co pamiętam to chyba górek nie ma/nie ma ich częściowo.

Opublikowano

Lublin tyle że ja szosa a tu widzę większość MTB :D

Opublikowano

Ja okolice Lublina, dokładniej Bełżyce.

W Starym Gaju jest troszkę hopek, zjazdów itp. Nad Zalewem bez szału, ale zawsze coś ;) 

Póki co MTB, pod koniec sezonu wleci szosa :D

Opublikowano (edytowane)

Nie chcę zaśmiecać tematu może założymy nowy oddzielny ? :D Ale prawda jest taka że "władze Lublina mają w ... obywateli" GC na straty tor Slopstyle 4x/BMX Racing tak samo i powiedzcie mi czy to nie jest złośliwość ? U mnie na wsi buduje się jedynie trasy/dirty na prywatnych terenach. Lecz i tam znajdą się złośliwi...

Edytowane przez Admin
Słownictwo!
Opublikowano

Witam ja z Lublina ale juz bardziej enduro niz fr :) a tras do mtb/enduro na lubelszczyżnie całe mnustwo

Opublikowano

Panowie, dziś poleciałem do Kazimierza na moim MTB i to był chyba najlepszy wybór na tą trasę, ponieważ strach tam czymkolwiek innym wjechać :D Równiej jest w starym Gaju już w Lublinie. Trasa Lublin - Bełżyce - Niezabitów - Kazimierz. No i z powrotem to samo, tylko odwrotnie :D Wyszło 100 km, dziury masakryczne, aż cięzko sie jechalo na zablokowanym amorze, bo tak trzęsło :D A dziury... Szok. Tak czy inaczej na MTB spoko.

• Pomógł 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Miloszs napisał:

Znacie jakąś trasę lekko downhillową?

Wąwozy na Ponikwodzie miejscami można uznać za trasę downhillową, ale to bardzo krótkie odcinki. No i trzeba mocno uważać bo mieszkający tam ludzie bronią się przed jeżdżącymi na crossach (takich z silnikiem :D) i rozrzucają kawałki pustaków, szkła albo gwoździe :P 

Opublikowano
Dnia 4/8/2017 o 17:11, kubelelek napisał:

Lublin tyle że ja szosa a tu widzę większość MTB :D

Śmigam na szosie - mieszkam 30 km od Lublina :P 

No i tak właściwie to Hej! Mieszkam w Borzechowie, śmigam MTB i szosa. Chętnie pokręcę :)

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.04.2017 o 10:48, Miloszs napisał:

Są tu jakieś zawody MTB w lubelskim?

Polandbike: Urszulin i Lublin w czerwcu, Piękny Wschód Parczew 29-30.04, MTB Maraton 30.04, GP Puław - MTB cyklicznie co niedziela, Kross Road Tour - Janów Lubelski i Nałęczów, Wyścig Cisowianki - szosa, około września - Nałęczów, Wyścig Służb Mundurowych Hrubieszów (szosa) - czerwiec albo sierpień (nie pamiętam dokładnie), czasówki Hrubieszów (szosa). Jest tego trochę, nawet więcej niż napisałem z głowy :)

We środy treningowe ustawki z Tomkiem Balą, trenerem personalnym z wydolność.pl. Ostatniej środy już była pierwsza, nie wiem (a głównie zależy to od pogody) czy już wejdzie na stałe. Środy, Stacja Orlen koło Olimpu, 17:00. 

Edytowane przez Wojtek_S