kielbtomcl7 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich Chcialbym przedstawic mojego Cannondala, ktorego mam juz poltora roku. Rower zakupiony zostal w najtanszej wersji (Tiagra 4700), jednak jak widac ponizej przeszedl juz troche modyfikacj;) Ogolenie z roweru jestem bardzo zadowolony. Jesli chodzi o sama rame to mimo sportowego zaciecia jest bardzo wygodna, tlumienie nierownosci naprawde znakomite. Nie zrobilem nim co prawda jakiegos super dlugiego dystansu (ok 100km max) ale jest super wygodny. Rower lekki wiec idealnie nadaje sie do podjazdow, niedawno tez zainwestowalem w nowe kola co rowniez powinno troszke polepszyc osiagi na plaskim terenie;) Specyfikacja na chwile obecna: Rama - Karbon, rozmiar 56 Widelec - Caly Karbon Klamki - shimano ultegra 6800 Przerzutka przednia- shimano ultegra R8000 Przerzutka tylna - Ultegra R8000 Hamulce - TRP R960 (klocki Reynolds Cryo Blue Power) Korba - FSA SLK Light 52/36 Support - BB Infinite Lancuch - Shimano dura ace HG901 Kaseta shimano ultegra 6800 12-25 Sztyca - Neil Pryde carbon Koła - EDCO AeroSport Umbrial Light Opony - Continental competition 25mm / szytka Owijka - Fizik Superlight Tacky Mostek - 3T team stealth 100mm Kierownica - 3T Ergonova Pro Karbon 42cm Siodełko - Fizik Antares R1 Versus evo carbon Pedały - Look Keo Blade Koszyki na bidon - Tacx deva Computer - Garmin 530 Waga 6.85kg Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez kielbtomcl7 upgrades 7
Antyszprycha Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Bardzo ale to bardzo fajna maszyna. Daj znać jak sprawuje się łańcuch duracze, jestem ciekaw czy idzie odczuć różnicę od Ultegry
kielbtomcl7 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Godzinę temu, Antyszprycha napisał: Bardzo ale to bardzo fajna maszyna. Daj znać jak sprawuje się łańcuch duracze, jestem ciekaw czy idzie odczuć różnicę od Ultegry dzieki, niestety nie bede w stanie porownac bo nie jezdzilem na ultegrze....na poczatku byl na tym rowerze lancuch tiagra 10speed, potem zalozylem jakis KMC, ale nie pamietam modelu, ale strasznie glosny i widac ze jakos nie do konca pasuje z tylna kaseta, dlatego zdecydowalem sie wrocic do shimano. dam znac jak dura ace sie sprawuje
Stryjek Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 18 godzin temu, Antyszprycha napisał: Bardzo ale to bardzo fajna maszyna. Daj znać jak sprawuje się łańcuch duracze, jestem ciekaw czy idzie odczuć różnicę od Ultegry Nie idzie;) w zeszłym roku miałem ultegrę, teraz mam duracze nie czuję różnicy, no może poza trwałością. Ultegra 10s wytrzymała u mnie cały sezon czyli z 8000km, dura ace ma już więcej, i 0.7 na przymiarze nie wpada. U was pewnie będzie gorzej bo macie 11s
-ERNI- Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Piękna bestia, podoba mi się kontrast hamulców z ramą, ciekawe zestawienie 👍
kielbtomcl7 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 4 minuty temu, -ERNI- napisał: Piękna bestia, podoba mi się kontrast hamulców z ramą, ciekawe zestawienie 👍 dzieki, myslalem jeszcze zarzucic czerwone pancerze do linek hamulcowych ale 1) ciezko znalesc taki sam odcien czerwieni 2) mogloby juz byc za duzo tego czerwonego;) 1
-ERNI- Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) 6 minut temu, kielbtomcl7 napisał: dzieki, myslalem jeszcze zarzucic czerwone pancerze do linek hamulcowych ale 1) ciezko znalesc taki sam odcien czerwieni 2) mogloby juz byc za duzo tego czerwonego;) Fakt, na zdjęciu wyglądają na takiej bardziej malinowe, a pancerze są przeważnie krwisto-czerwone. Ja ostatnio wrzuciłem na czarne pancerze czerwone osłonki ramy. Mały detal, a też fajnie kontrastuje, może w tą stronę spróbuj ? I zazdroszczę kół, też choruje na stożki... Edytowane 7 Grudnia 2018 przez -ERNI-
kielbtomcl7 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) 27 minut temu, -ERNI- napisał: Fakt, na zdjęciu wyglądają na takiej bardziej malinowe, a pancerze są przeważnie krwisto-czerwone. Ja ostatnio wrzuciłem na czarne pancerze czerwone osłonki ramy. Mały detal, a też fajnie kontrastuje, może w tą stronę spróbuj ? I zazdroszczę kół, też choruje na stożki... dzieki, ja czekalem dlugo ze stozkami bo nie bylem przekonany jak stozki beda sie sprawowac u mnie jesli chodzi o wietrzna pogode, ale w sumie teraz jestem zadowolony z tej zmiany, kola sa super lekkie. bo niecale 1200g i maja ceikawy profil (patern reynoldsa) ktory naprawde swietnie sie spisuje podczas jazdy w wietrzna pogode, tak mi sie spodobaly ze zakupilem drugi komplet, nowsza edycje tego samego modelu (testowe kolka) ze stronki pedal heaven (znalazlem super promocji z £2100 na £399 z oponkami continental sprinter), jako ze mieszkam poza UE po doliczeniu VAT wychodzlo jakies £330 za kola z oponkami....az grzechem bylo nie kupic;) Edytowane 7 Grudnia 2018 przez kielbtomcl7 2
kielbtomcl7 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 taki tam zolty blotniczek...
Cris92 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Pięknie się prezentuje ten cannondale z tymi kołami chociaż, że na kołach się nie znam to oceniam tylko wygląd całości, a ten jest na duży plus. Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Ależ piękna maszyna! Wygląda super, tak drapieżnie i zadziornie, coś pięknego! Ile całość waży?
kielbtomcl7 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2019 W dniu 20.01.2019 o 22:35, Łabędź napisał: Ależ piękna maszyna! Wygląda super, tak drapieżnie i zadziornie, coś pięknego! Ile całość waży? Dzięki...waga roweru to jakieś 6,9 kg
kielbtomcl7 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Opublikowano 22 Lutego 2019 z nowa sztyca ....neil pryde carbon 1
lukaszwasil Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 Łoo Panie, ten rower naprawdę szybciej stoi niż mój jeździ. Świetny jest.
kielbtomcl7 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Opublikowano 22 Lutego 2019 1 minutę temu, lukaszwasil napisał: Łoo Panie, ten rower naprawdę szybciej stoi niż mój jeździ. Świetny jest. ..hehehe dzieki, narazie to on szybko stoi...bo formy w nogach nie ma...ani za bardzo czasu zeby trenowac...ale postaram sie nad tym popracowac od marca 1
kielbtomcl7 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Opublikowano 23 Lutego 2019 po wymianie klockow (Reynolds Cryo Blue Power)...;)
M.C Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Licznik strasznie dziwnie ustawiony, pasuje Tobie tak bardziej z boku niż na środku?
kielbtomcl7 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 5 godzin temu, M.C napisał: Licznik strasznie dziwnie ustawiony, pasuje Tobie tak bardziej z boku niż na środku? mialem go jakis czas ustawiony na srodku, ale jakos wole go miec blizej dloni / ulatwia mi to zmiane ustawien i przelaczanie screenow podczas jazdy
kielbtomcl7 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Wpadla nowa korba fsa slk light + nowy wkladem supportu bb infinite;) Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez kielbtomcl7
kielbtomcl7 Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 W dniu 30.08.2019 o 15:29, Papynsky napisał: Ile korba waży? moja chinska waga pokazala jakies 618g, BB30, 52/36 bez zadnych spacerow
Rekomendowane odpowiedzi