Skocz do zawartości

Cannondale supersix evo '16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich 

Chcialbym przedstawic mojego Cannondala, ktorego mam juz poltora roku. Rower zakupiony zostal w najtanszej wersji (Tiagra 4700), jednak jak widac ponizej przeszedl juz troche modyfikacj;)

Ogolenie z roweru jestem bardzo zadowolony. Jesli chodzi o sama rame to mimo sportowego zaciecia jest bardzo wygodna, tlumienie nierownosci naprawde znakomite. Nie zrobilem nim co prawda jakiegos super dlugiego dystansu (ok 100km max) ale jest super wygodny. 

Rower lekki wiec idealnie nadaje sie do podjazdow, niedawno tez zainwestowalem w nowe kola co rowniez powinno troszke polepszyc osiagi na plaskim terenie;)

Specyfikacja na chwile obecna: 
Rama - Karbon, rozmiar 56
Widelec - Caly Karbon
Klamki - shimano ultegra 6800

Przerzutka przednia- shimano ultegra R8000

Przerzutka tylna - Ultegra R8000 

Hamulce - TRP R960 (klocki Reynolds Cryo Blue Power)
Korba - FSA SLK Light 52/36

Support - BB Infinite

Lancuch - Shimano dura ace HG901 

Kaseta shimano ultegra 6800 12-25
Sztyca - Neil Pryde carbon
Koła - EDCO AeroSport Umbrial Light 
Opony - Continental competition 25mm / szytka
Owijka - Fizik Superlight Tacky
Mostek - 3T team stealth 100mm 

Kierownica - 3T Ergonova Pro Karbon 42cm 
Siodełko - Fizik Antares R1 Versus evo carbon
Pedały - Look Keo Blade

Koszyki na bidon - Tacx deva 

Computer - Garmin 530

Waga 6.85kg

IMG_20181204_141427.jpg

Edytowane przez kielbtomcl7
upgrades
  • Lubię to! 7
Opublikowano

Bardzo ale to bardzo fajna maszyna. Daj znać jak sprawuje się łańcuch duracze, jestem ciekaw czy idzie odczuć różnicę od Ultegry

Opublikowano
Godzinę temu, Antyszprycha napisał:

Bardzo ale to bardzo fajna maszyna. Daj znać jak sprawuje się łańcuch duracze, jestem ciekaw czy idzie odczuć różnicę od Ultegry

dzieki, niestety nie bede w stanie porownac bo nie jezdzilem na ultegrze....na poczatku byl na tym rowerze lancuch tiagra 10speed, potem zalozylem jakis KMC, ale nie pamietam modelu, ale strasznie glosny i widac ze jakos nie do konca pasuje z tylna kaseta, dlatego zdecydowalem sie wrocic do shimano. dam znac jak dura ace sie sprawuje

Opublikowano
18 godzin temu, Antyszprycha napisał:

Nie idzie;) w zeszłym roku miałem ultegrę, teraz mam duracze nie czuję różnicy, no może poza trwałością. Ultegra 10s wytrzymała u mnie cały sezon czyli z 8000km, dura ace ma już więcej, i 0.7 na przymiarze nie wpada. U was pewnie będzie gorzej bo macie 11s ;) 

Opublikowano

Piękna bestia, podoba mi się kontrast hamulców z ramą, ciekawe zestawienie 👍

Opublikowano
4 minuty temu, -ERNI- napisał:

Piękna bestia, podoba mi się kontrast hamulców z ramą, ciekawe zestawienie 👍

dzieki, myslalem jeszcze zarzucic czerwone pancerze do linek hamulcowych ale 1) ciezko znalesc taki sam odcien czerwieni 2) mogloby juz byc za duzo tego czerwonego;)

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kielbtomcl7 napisał:

dzieki, myslalem jeszcze zarzucic czerwone pancerze do linek hamulcowych ale 1) ciezko znalesc taki sam odcien czerwieni 2) mogloby juz byc za duzo tego czerwonego;)

Fakt, na zdjęciu wyglądają na takiej bardziej malinowe, a pancerze są przeważnie krwisto-czerwone. Ja ostatnio wrzuciłem na czarne pancerze czerwone osłonki ramy. Mały detal, a też fajnie kontrastuje, może w tą stronę spróbuj ? I zazdroszczę kół, też choruje na stożki... ;)

Edytowane przez -ERNI-
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, -ERNI- napisał:

Fakt, na zdjęciu wyglądają na takiej bardziej malinowe, a pancerze są przeważnie krwisto-czerwone. Ja ostatnio wrzuciłem na czarne pancerze czerwone osłonki ramy. Mały detal, a też fajnie kontrastuje, może w tą stronę spróbuj ? I zazdroszczę kół, też choruje na stożki... ;)

dzieki, ja czekalem dlugo ze stozkami bo nie bylem przekonany jak stozki beda sie sprawowac u mnie jesli chodzi o wietrzna pogode, ale w sumie teraz jestem zadowolony z tej zmiany, kola sa super lekkie. bo niecale 1200g i maja ceikawy profil (patern reynoldsa) ktory naprawde swietnie sie spisuje podczas jazdy w wietrzna pogode, tak mi sie spodobaly ze zakupilem drugi komplet, nowsza edycje tego samego modelu (testowe kolka) ze stronki pedal heaven (znalazlem super promocji z £2100 na £399 z oponkami continental sprinter), jako ze mieszkam poza UE po doliczeniu VAT wychodzlo jakies £330 za kola z oponkami....az grzechem bylo nie kupic;)

Edytowane przez kielbtomcl7
  • Lubię to! 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pięknie się prezentuje ten cannondale z tymi kołami chociaż, że na kołach się nie znam to oceniam tylko wygląd całości, a ten jest na duży plus.

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ależ piękna maszyna! Wygląda super, tak drapieżnie i zadziornie, coś pięknego! 

Ile całość waży? 

Opublikowano
W dniu 20.01.2019 o 22:35, Łabędź napisał:

Ależ piękna maszyna! Wygląda super, tak drapieżnie i zadziornie, coś pięknego! 

Ile całość waży? 

Dzięki...waga roweru to jakieś 6,9 kg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z nowa sztyca ....neil pryde carbon

IMG_20190222_130945.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Łoo Panie, ten rower naprawdę szybciej stoi niż mój jeździ. Świetny jest.

Opublikowano
1 minutę temu, lukaszwasil napisał:

Łoo Panie, ten rower naprawdę szybciej stoi niż mój jeździ. Świetny jest.

..hehehe dzieki, narazie to on szybko stoi...bo formy w nogach nie ma...ani za bardzo czasu zeby trenowac...ale postaram sie nad tym popracowac od marca

• Lubię to! 1
Opublikowano

po wymianie klockow (Reynolds Cryo Blue Power)...;)

IMG_20190223_064651.jpg IMG_20190223_063559_1.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Licznik strasznie dziwnie ustawiony, pasuje Tobie tak bardziej z boku niż na środku?

Opublikowano
5 godzin temu, M.C napisał:

Licznik strasznie dziwnie ustawiony, pasuje Tobie tak bardziej z boku niż na środku?

mialem go jakis czas ustawiony na srodku, ale jakos wole go miec blizej dloni / ulatwia mi to zmiane ustawien i przelaczanie screenow podczas jazdy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Wpadla nowa korba fsa slk light + nowy wkladem supportu bb infinite;)

IMG_20190828_220257.jpg IMG_20190828_220514.jpg Edytowane przez kielbtomcl7
Opublikowano
W dniu 30.08.2019 o 15:29, Papynsky napisał:

Ile korba waży? :)

moja chinska waga pokazala jakies 618g, BB30, 52/36 bez zadnych spacerow