Skocz do zawartości

Spodenki +/- 300 zł

Edwin91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Przewertowałem forum, ale i tak mam mętlik w głowie.
zbliżają się święta i myślę o prezencie dla siebie ;)
Poszukuje spodenek, które zapewnią mi komfort w trasach 8h+, czyli docelowo jakieś maratony i inne. Oczywiście z marszu tego nie zrobię, nie jestem szaleńcem. Na tą chwilę przy 5-6 godzinnych lajtowych wycieczkach - dystans 120km wystarczały mi spodenki z pianką z decathlona (seria 500). Wiem, że wiele zależy od mojej dupy i jej wytrzymałości (jest w trakcie utwardzania),  no ale dobre spodnie też się przydadzą. 
Gdyby to było istotne to jestem z tych mocno chudych. 

Opublikowano

Szukaj ciuchów szytych przez RASO. Marka warta każdej złotówki

Opublikowano
16 minut temu, craroce napisał:

Szukaj ciuchów szytych przez RASO. Marka warta każdej złotówki

Nie w temacie spodenek ale w temacie RASO - pozwolę sobie wtrącić. Dotarł do mnie właśnie komplet (bluza i kamizelka) 

https://rasowear.com/men-s-lines-long-sleeve-jersey,77,547.html

Jednym słowem P-E-T-A-R-D-A...

Z niecierpliwością czekam na kolekcje wiosna / lato 2019

Opublikowano

RASO, no dobra. 
Widzę, że ekipa z grupy ZWIFT.PL będzie tam sklejać zamówienie na spodenki i koszulki. 
W takim razie pewnie się podłączę. 

Opublikowano
Teraz, Antyszprycha napisał:

Koszulki to już 3 edycja a spodenki będą pierwsze.

Rzuć sobie okiem jeszcze na najlepsze bibsy świata

http://eroe.cc/kategoria/mezczyzni/najlepsze-meskie-spodenki-swiata

Te bibsy to pierwsze co przykuło moją uwagę. Ale opinii jakoś nie znalazłem, dlatego boję się, że ich opis jest "lekko" podkoloryzowany. Na tą chwilę są w cenie takiej jak ogólnodostępne RASO. Wyżej Panowie polecali ciuchy w fajnej cenie "made by RASO" ale rozmiarów brak. Gdybym brał teraz bibsy x2 (bo żona też złapała bakcyla), to para wyszłaby 320 zł. Jeśli one są tego warte, to czemu nie. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Edwin91 napisał:

Te bibsy to pierwsze co przykuło moją uwagę. Ale opinii jakoś nie znalazłem, dlatego boję się, że ich opis jest "lekko" podkoloryzowany. Na tą chwilę są w cenie takiej jak ogólnodostępne RASO. Wyżej Panowie polecali ciuchy w fajnej cenie "made by RASO" ale rozmiarów brak. Gdybym brał teraz bibsy x2 (bo żona też złapała bakcyla), to para wyszłaby 320 zł. Jeśli one są tego warte, to czemu nie. 

Znajdz opini na FB bo kiedyś widziałem, wykonanie podobno jest bardzo porządne ale sąto bibsy dla określonej grupy użytkowników. Nie każdy chce mieś szelki i tył czarny bo często przebija prze ciuchy, do tego mają dłuższą nogawkę.. Zresztą opis jest, mnie osobiście się strasznie podobają. 

Spodenki Raso również użytkowałem ale niestety z nich wyrosłem ;/ i mimo przeróbki skrócenia nogawki w szerokości są za dużo. Nie mogę jednak złego słowa o nich powiedzieć (no może przyczepiłbym się do szelek bo bardzo się zwijały  ale nie wiem jak jest teraz - ja użytkowałem je jakiś dobry rok temu) za to sama pielucha bardzo dobra

Generalnia tak czy się szkoda, że się spóźniłeś z decyzją. Takie zakupy drogich ciuchów dokonuje się w czasie m in czarnego piątku gdzie RASO na cały sortyment miał 30% zniżki co dawałoby za spodenki 280 zł z darmową wysyłką !

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano
2 minuty temu, Edwin91 napisał:

Ja używam tych spodenek jakoś od wakacji. Mam dwie pary spodenek Castelli , brat ma wysoki model spodenek Castelli i Cannondale (obie pary w okolicach 400zł za sztukę) i te spodenki biją je na głowę. Dla mnie to zdecydowanie najlepsze bibsy w jakich jeździłem, ale też nie mam porównania do Raso czy innych znanych producentów.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, LuQ napisał:

Ja używam tych spodenek jakoś od wakacji. Mam dwie pary spodenek Castelli , brat ma wysoki model spodenek Castelli i Cannondale (obie pary w okolicach 400zł za sztukę) i te spodenki biją je na głowę. Dla mnie to zdecydowanie najlepsze bibsy w jakich jeździłem, ale też nie mam porównania do Raso czy innych znanych producentów.

Też posiadam spodenki Castelli, dwa modele. Velocissimo IV Black i drugiego modelu nie pamiętam (nie mniej jednak obie pary w okolicach 400 zł) i również uważam, że lepszych spodenek nie miałem choć przy drugim modelu bardzo szybko starł się napis, za to Velocissimo cenie za to, że mają wyższy stan niż wszystkie inne spodenki. 

Nie ujmuję w ogóle RASO bo myślę, że dorównują bibsom Castelli natomiast mając wybór - zdecydowałbym się na te drugie.. A najlepiej byłoby mieć spodenki obu marek w swojej szafie :) 

Generalnie opinie o spodenkach często zależą od pampersa bo to właśnie od niego zależy wygoda, reszta to kwestia estetyki, utrzymania i wytrzymałości. 

Aaaa.... orzypomniała mi się najważniejsza rzecz którą od razu zauwazyłem po założeniu bibsów od Castelli - wszyscie pieluchy jest dla mnie perfekcyjne ! Jest dokładnie tam gdzie ma być i nie przesuwa się pod 4 literami !

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano
6 minut temu, Antyszprycha napisał:

Generalnia tak czy się szkoda, że się spóźniłeś z decyzją. Takie zakupy drogich ciuchów dokonuje się w czasie m in czarnego piątku gdzie RASO na cały sortyment miał 30% zniżki co dawałoby za spodenki 280 zł z darmową wysyłką !

Generalnie to wiem, że się spóźniłem. No ale, pierwszy to był mój pierwszy sezon, dopiero się wprawiam ;) 
I tak, już wiem, że na przyszłoroczne wyprzedaże rowerów oraz czarny piątek przygotuję się odpowiednio. (to znaczy znajdę kupca na nerkę xDxDxD

Opublikowano
Teraz, Edwin91 napisał:

Generalnie to wiem, że się spóźniłem. No ale, pierwszy to był mój pierwszy sezon, dopiero się wprawiam ;) 
I tak, już wiem, że na przyszłoroczne wyprzedaże rowerów oraz czarny piątek przygotuję się odpowiednio. (to znaczy znajdę kupca na nerkę xDxDxD

haha...nie grozi Ci to, jak się wciągniesz to wpadniesz w cykloze znacznie prędzej i na czarny piątek nie będziesz już nerki do sprzedania a raczej do szukania na allegro :D 

Opublikowano
31 minut temu, Antyszprycha napisał:

Koszulki to już 3 edycja a spodenki będą pierwsze.

Rzuć sobie okiem jeszcze na najlepsze bibsy świata

http://eroe.cc/kategoria/mezczyzni/najlepsze-meskie-spodenki-swiata

He,he a ludzie na świecie kłócą się czy najlepsze bibsy robią Rapha czy Assos...

Jak dla mnie podawanie  marki spodenek bez podawania konkretnego modelu lub zastosowanej wkładki nie ma sensu. Po prostu producenci w różnych modelach stosują różne wkładki.

Ja tam akurat lubię Castelli  z Progetto X2. Mam tez model z Kiss 3 i te są sporo gorsze. Na drugim miejscu u mnie są Sugoi z FX Formula. Z kolei miałem tez sugoi z jakąś inną wkładką i te były naprawdę słabe.

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś miał może takie spodenki Ekoi:

https://www.ekoi.com/pl/spodenki-rowerowe/8169-zielone-spodenki-z-szelkami-ekoi-gel-lombardie.html#thumbnail_29400

Ciekawie brzmi opis wkładki, która jest stosowana w kilku modelach spodenek Ekoi:

EKOI GEL INJECTION: 
- Nowy koncept żelu medycznego INJECTION GEL (wyłączność EKOI) zlokalizowany zwłaszcza na wysokości kości kulszowej:
- Medyczny żel zapamiętujący kształt.
- Wkładka ze zintegrowanym włóknem węglowym pozwala na odprowadzanie wilgoci i potu na całej powierzchni skóry sprawiając, że pozostaje ona sucha podczas jazdy.
- Poliuretan o 2 gęstościach: 90 i 110 mm, zapewnia nieporównywalny komfort na wysokości kości kulszowej.

Cena zachęcająca, spora obniżka, może warto kupić na lato? Jak myślicie? 

A, w sumie czemu nie - kupiłem, zobaczę, potestuję w zimowych jazdach pod dlugie spodnie i na dłuższe dystanse. 

Edytowane przez JaW
Opublikowano
W dniu 7.12.2018 o 10:20, JaW napisał:

Czy ktoś miał może takie spodenki Ekoi:

https://www.ekoi.com/pl/spodenki-rowerowe/8169-zielone-spodenki-z-szelkami-ekoi-gel-lombardie.html#thumbnail_29400

Ciekawie brzmi opis wkładki, która jest stosowana w kilku modelach spodenek Ekoi:

EKOI GEL INJECTION: 
- Nowy koncept żelu medycznego INJECTION GEL (wyłączność EKOI) zlokalizowany zwłaszcza na wysokości kości kulszowej:
- Medyczny żel zapamiętujący kształt.
- Wkładka ze zintegrowanym włóknem węglowym pozwala na odprowadzanie wilgoci i potu na całej powierzchni skóry sprawiając, że pozostaje ona sucha podczas jazdy.
- Poliuretan o 2 gęstościach: 90 i 110 mm, zapewnia nieporównywalny komfort na wysokości kości kulszowej.

Cena zachęcająca, spora obniżka, może warto kupić na lato? Jak myślicie? 

A, w sumie czemu nie - kupiłem, zobaczę, potestuję w zimowych jazdach pod dlugie spodnie i na dłuższe dystanse. 

Właśnie wczoraj zamówiłem, dla siebie i wersje damską dla żony. Zobaczymy co z tego będzie. Martwi mnie trochę mało informacji w internecie na temat tych ciuchów. 

Opublikowano

Do mnie już dotarły, przymierzyłem i jest dobrze :) Spodenki pasują idealnie, to najważniejsze. Są opinające, materiał miły w dotyku, wykonanie najwyższej jakości. Wkładka wszyta tam, gdzie być powinna i w ogóle nie przemieszcza się podczas skłonów czy pochylania się, jest też gruba i sprężysta w newralgicznych punktach.

Na razie wszystko gra, towar zgodny z opisem :) Już się nie mogę doczekać jazdy - może jutro się uda, jeśli pogoda dopisze. 

Opublikowano

Przymierzyłem, powyginałem się. Było ok. No to oderwałem metkę, założyłem gacie i wsiadłem na trenażer. I cholerka, czuję jakieś tarcie w pachwinach. Jeszcze nie dotarłem co to, czy za szeroka wkładka, czy może szwy, ale one są przyzwoicie zrobione i wątpię. Potrzebuję więcej testów. Mam nadzieję, że się dogadamy, bo już ich raczej nie zwrócę :D
2. Gdyby jakaś Pani to czytała: Damskie Spodenki EKOI : https://www.ekoi.dk/pl/damskie-spodenki-rowerowe/7484-spodenki-ekoi-lady-pro-gel-memory.html
Po pierwsze primo: Jeśli ktoś patrzy na wygląd na rowerze (kto nie patrzy? 😂) to Panie z masywniejszymi udami mogą nie być zadowolone: Opaska zapobiegająca podwijaniu się spodenek ściska mocno, także powyżej opaski powstaje "baleronik" (nie wiem jak to opisać :D) 
Po drugie primo: wkładka jest dość długa i gdy gacie miała na sobie moja żona, to wkładka dziwnie odstawała. A wymiary ma raczej standardowe.
Po trzecie primo: Odpinane szelki. Istniej duże prawdopodobieństwo, że paseczki wszyte w spodenki, za które mają być przeczepione metalowe zaczepy szelek, szybko się odprują.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.12.2018 o 13:03, Edwin91 napisał:

Po pierwsze primo: Jeśli ktoś patrzy na wygląd na rowerze (kto nie patrzy? 😂) to Panie z masywniejszymi udami mogą nie być zadowolone: Opaska zapobiegająca podwijaniu się spodenek ściska mocno, także powyżej opaski powstaje "baleronik" (nie wiem jak to opisać :D)

Podobno w Eroe nie ma opaski, jest tylko "naklejona?" taka jakby siateczka silikonowa.

Siedzę też nad tematem spodenek i mam dwa modele upatrzone:

Spodenki z Questa:

https://questsport.cc/product/anatomic-bib-shorts-♀-limited/

Albo właśnie z Eroe:

http://eroe.cc/kolekcja/najlepsze-spodenki-swiata/najlepsze-meskie-spodenki-swiata

Tutaj podobno jest wersja krótszych nogawek ale na stronie sklepu póki co ich nie ma.

Różnica? 100zł... warto dołożyć? Zastanawiam się nad tym już 3 miesiąc i dalej nie wiem :P

Opublikowano
8 minut temu, KingaM napisał:

Podobno w Eroe nie ma opaski, jest tylko "naklejona?" taka jakby siateczka silikonowa.

Siedzę też nad tematem spodenek i mam dwa modele upatrzone:

Spodenki z Questa:

https://questsport.cc/product/anatomic-bib-shorts-♀-limited/

Albo właśnie z Eroe:

http://eroe.cc/kolekcja/najlepsze-spodenki-swiata/najlepsze-meskie-spodenki-swiata

Tutaj podobno jest wersja krótszych nogawek ale na stronie sklepu póki co ich nie ma.

Różnica? 100zł... warto dołożyć? Zastanawiam się nad tym już 3 miesiąc i dalej nie wiem :P

Sam mam w ulubionych EROE. Osobiście skusiłbym się właśnie na nie jeśli chodzi o Twój wybór natomiast z tego co wiem, to właśnie spodenki Eroe mają dluższą nogawkę !

Opublikowano
7 minut temu, Antyszprycha napisał:

Sam mam w ulubionych EROE. Osobiście skusiłbym się właśnie na nie jeśli chodzi o Twój wybór natomiast z tego co wiem, to właśnie spodenki Eroe mają dluższą nogawkę !

W damskiej wersji są dwa modele: z krótsza i dłuższa nogawką.

Tez mnie kusza te Eroe ale jak się mężowi wytłumaczę, że kupiłam za tyle kasy spodenki :P

Opublikowano
5 minut temu, KingaM napisał:

Tez mnie kusza te Eroe ale jak się mężowi wytłumaczę, że kupiłam za tyle kasy spodenki :P

Hmmm....ja swojej żonie mówię zawsze, że była mega okazja :) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.01.2019 o 08:32, Antyszprycha napisał:

Pytałem o Eroe na forum szosa i dostałem odpowiedź że lepiej poszukać w promocji castelli free areo race, tak też zrobiłem. Czekam na dostawę. 

Edytowane przez Stryjek
Opublikowano

A może ktoś użytkował spodenki MORE?

https://www.morecycling.co/

Niestety od Zawady dostałam odpowiedź:

"odeszliśmy od krótkiej wersji - niestety za bardzo różnicie się Panie obwodem ud."

Więc poszukiwania trwają dalej...

Opublikowano
W dniu 8.01.2019 o 08:42, KingaM napisał:

Powiesz że widziałaś super spodenki, wspaniałe, kosztowały 1600... stary wtedy blednie, hiperwentyluje, po czym mówisz mu, że jednak nie kupiłaś ich, a znalazłaś podobne, ale dużo tańsze i dałaś TYLKO 750... Powinno przejść.... ;) 

Opublikowano
21 minut temu, pizzaq napisał:

Powiesz że widziałaś super spodenki, wspaniałe, kosztowały 1600... stary wtedy blednie, hiperwentyluje, po czym mówisz mu, że jednak nie kupiłaś ich, a znalazłaś podobne, ale dużo tańsze i dałaś TYLKO 750... Powinno przejść.... ;) 

hahaha :) dooobre, wykorzystam przy najbliższej okazji u siebie :D