Skocz do zawartości

Rower szosowy dla lepszej połowy !

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema Szajbusy, nie znalazłem podobnej tematyki. Chciałbym rozejrzeć się za rowerem szosowym dla swojej żonki, obecnie ma MTB Kross Level 2 27.5 cala i łącznie przez rok przejechała nim może z 1000 km tak więc padła decyzja o sprzedaży. W to miejsce chciałbym zakupić rower szosowy damski ponieważ zaczyna przebąkiwać o udzilale w ćwiartce lub połówce TRI a poza tym znalazłbym może kompana w przypadku samotnego wyjazdu :)

Mnie zależałoby na tym, żeby rowerek był pełnej grupie najlepiej Tiagra (hamulce szczękowe), żonie zaś zależy pewnie aby miał świetne malowanie :) Jeśli uda się połączyć te dwa aspekty wyjdzie rower idealny, może być używany, wzrost żony to 170 centymetrów (póki co chce się rozejrzeć i poprosić was o jakieś propozycje a w szczególności Pani z tego forum posiadające szosy bo na pewno są bardziej w temacie :))

A tak, najważniejsze - budżet. Myślę, że okolice 3000 byłoby akceptowalne chyba, że byłby to rower zza granicy na który sprzedawca wystawiłby fv 0

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano

Focus osprzętowo spoko ale jeśli rzeczywiście waży 9,9 to troszkę słabo biorąc pod uwagę rozmiar i "średnią masę kobiety" xd

Opublikowano (edytowane)

o tym samym pomyślałem, poza tym focus nie jest w odpowiednim kolorze, a scot nir na pełnej grupie. Fuji juz jest ładny ale wiem, że kolorystycznie się nie spodoba...jest taki bez pazura no i ma tarcze a musi byc na hamulcach szczękowych

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano

Te 3k to trochę ogranicznik. Gdzieś na forum były wymieniane strony typu szybkierowery itp z używakami, zalinkowany przeze mnie Bernard. Musisz polować, najlepiej z nią, żeby od razu oceniała wizualnie.

Mogę tylko podpowiedzieć co szukać: Trek Lexa, Trek Domane/Emonda WSD, Giant Liv, Specialized Ruby/Dolce - to są rowery które są trochę bardziej robione pod kobiety, a nie po prostu mniejsza rama i inne punkty styku, jak np Merida Juliet czy Scott Contessa.

Wiem, bo przechodziłem przez to szukając szoski dla swojej. Padło na Liv Avail na Clarisie, nówka rocznik 2019 za 3290. Akurat ten się podobał, a nic lepszego jej nie trzeba, bo wiem że nie będzie jeździć ani bardzo dużo, ani w ogóle sportowo.

Opublikowano
9 minut temu, nctrns napisał:

Te 3k to trochę ogranicznik. Gdzieś na forum były wymieniane strony typu szybkierowery itp z używakami, zalinkowany przeze mnie Bernard. Musisz polować, najlepiej z nią, żeby od razu oceniała wizualnie.

Mogę tylko podpowiedzieć co szukać: Trek Lexa, Trek Domane/Emonda WSD, Giant Liv, Specialized Ruby/Dolce - to są rowery które są trochę bardziej robione pod kobiety, a nie po prostu mniejsza rama i inne punkty styku, jak np Merida Juliet czy Scott Contessa.

Wiem, bo przechodziłem przez to szukając szoski dla swojej. Padło na Liv Avail na Clarisie, nówka rocznik 2019 za 3290. Akurat ten się podobał, a nic lepszego jej nie trzeba, bo wiem że nie będzie jeździć ani bardzo dużo, ani w ogóle sportowo.

rower szosowy damski to głównie kwestia innego / bardziej damskiego malowania i o to chodzi, może rzeczywiście szukać w tym budżecie czegoś na clarisie lub sorze ...hm....

Opublikowano

A przepraszam - ten Liv co kupiłem to na Sorze. Claris to jednak trochę bieda 😜 

Opublikowano
13 minut temu, nctrns napisał:

A przepraszam - ten Liv co kupiłem to na Sorze. Claris to jednak trochę bieda 😜 

podlinkujesz ?

Opublikowano

Jeśli schodzisz do sory to będzie też nowy, damski kross, jakieś biało niebieskie malowanie chyba

Opublikowano

Majżonce zakupiłem Speca Dolce, i dorzuciłem kapcie 28c dla wygody. Zertz w widelcu, rójkącie i karbo sztycy, geometria z mocnym slopingiem i dość krótki mostek to ważne bardzo cechy. Malowanie boskie:

Grupa pełna 105 6800.

Całość wyszła 4kpln.a953e6a657de2f76db025faab9a325ac.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak już kupił, to nie denerwował bym go innymi ofertami ;-).

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Sorki pomyliłem autorów postów :-(

Opublikowano
17 minut temu, Nath_147 napisał:

Jak już kupił, to nie denerwował bym go innymi ofertami ;-).

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Nic nie kupiłem, napisałem wyżej, że póki co się rozglądam

Opublikowano
W dniu 25.11.2018 o 12:01, Antyszprycha napisał:

Nic nie kupiłem, napisałem wyżej, że póki co się rozglądam

Propozycja @nctrns wygląda BARDZO atrakcyjnie.

Opublikowano

Jeśli ktoś szuka nowego roweru. W używkach pewnie by się znalazło coś fajnego, może mniej atrakcyjnego wizualnie ;)

Opublikowano
10 minut temu, nctrns napisał:

Jeśli ktoś szuka nowego roweru. W używkach pewnie by się znalazło coś fajnego, może mniej atrakcyjnego wizualnie ;)

Mnie się podoba ta propozycja ale jak to kobiety, u nich najpierw musi wyglądać :) 

Opublikowano
20 minut temu, nctrns napisał:

A pokazywałeś jej już coś w ogóle?

Tapatalk'd

Wszystkie propozycje z tego tematu, żadna nie przypasiła..generalnie góruje połączenie koloru czarnego z różem, bielą, ciemnego granatu z pomarańczem ....

Opublikowano

To może czarne domane WSD i do tego różowa owijka, siodło, koszyki?

Ogólnie przy takich wymaganiach życzę powodzenia ;)

Tapatalk'd

• Lubię to! 1
Opublikowano

https://www.leisurelakesbikes.com/143136/products/trek-domane-al-2-womens-road-bike-2018-black.aspx 

Ja zakupilem cos takiego dal swojej zonki w tym sezonie i jest bardzo zadowolona. W wyborze roweru dla mojej wyglad decydowal tak okolo w 97% pozostale 3% to wygoda siodelka;) 

Rower sam w sobie jest calkiem calkiem...w rozmiarze small wazy 9,3kg i w sumie az sie blaga zeby zmienic kola na lzejsze, ale poza tym bez zastrzezen.

Powodzenia!