Skocz do zawartości

Kolarze na diecie roślinnej


Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...

Jestem ciekaw ile jest tutaj osób obchodzących się bez mięsa. Ja do niedawna nie wyobrażałem sobie jedzenia bez mięsa a od jakiegoś czasu nie jadam mięsa i tą zmianę uważam za najlepszą z moich dotychczasowych zmian.

Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki

Ja kilkanaście lat nie jadłem mięsa - i UWAGA !!! - trzeba to robić z głową, ja tej głowy nie miałem ...
myślałem, że po prostu odstawiam mięso i tyle ... przez te kilkanaście lat zepsułem sobie zdrowie, miałem hemoglobinę w wieku lat 35 na poziomie 6,7 - przy normie od 12...
mało nie umarłem... skończyło się szpitalem, transfuzją krwi i przyjmowaniem przez 2 lata mocnych/dużych dawek żelaza. 
Teraz mam 43 lata - żyję :) ale nie wiele brakło 

Nie /substytowałem/ braku dostarczania odpowiednich elementów w diecie - to trzeba poznać zanim się za coś takiego człowiek weźmie


p.s.
od tego czasu jem już wszystko ( tylko mleka nikt we mnie nie wleje rzecz jasna :P )

Pozdr !

Odnośnik do komentarza

Niski poziom hemoglobiny to nie tylko powód nie jedzenia mięsa. Tego stanu rzeczy może być wiele powodów. Ja staram się dostarczać organizmowi wszystkich niezbędnych mikroskładników.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...