Skocz do zawartości

Kolarze na diecie roślinnej

Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Jestem ciekaw ile jest tutaj osób obchodzących się bez mięsa. Ja do niedawna nie wyobrażałem sobie jedzenia bez mięsa a od jakiegoś czasu nie jadam mięsa i tą zmianę uważam za najlepszą z moich dotychczasowych zmian.

Marek Karnecki

Ja kilkanaście lat nie jadłem mięsa - i UWAGA !!! - trzeba to robić z głową, ja tej głowy nie miałem ...
myślałem, że po prostu odstawiam mięso i tyle ... przez te kilkanaście lat zepsułem sobie zdrowie, miałem hemoglobinę w wieku lat 35 na poziomie 6,7 - przy normie od 12...
mało nie umarłem... skończyło się szpitalem, transfuzją krwi i przyjmowaniem przez 2 lata mocnych/dużych dawek żelaza. 
Teraz mam 43 lata - żyję :) ale nie wiele brakło 

Nie /substytowałem/ braku dostarczania odpowiednich elementów w diecie - to trzeba poznać zanim się za coś takiego człowiek weźmie

p.s.
od tego czasu jem już wszystko ( tylko mleka nikt we mnie nie wleje rzecz jasna :P )

Pozdr !

Niski poziom hemoglobiny to nie tylko powód nie jedzenia mięsa. Tego stanu rzeczy może być wiele powodów. Ja staram się dostarczać organizmowi wszystkich niezbędnych mikroskładników.