Kruk Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 Splanowanie stosowano kieeedyś, czasami się dalej planuje choć już nie każdy serwis to ma w ofercie, jak chcesz taki zabieg zrobić to poszukaj dobrego serwisu. Fakt o tym nie pomyślałem. Nie wiem jak były składane stery w sensie miski w ramę wbijane ale warto zawsze powierzchnie lekko nasmarować. Jak nie stery i mostek to wtedy trzeba myśleć dalej.
imperMHM Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 W tym kierunku pójdę. Jak coś uda mi się zdziałać, to się tu podzielę. Dzięki za pomoc
elmapeto Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 W dniu 12.03.2019 o 13:29, imperMHM napisał: W tym kierunku pójdę. Jak coś uda mi się zdziałać, to się tu podzielę. Dzięki za pomoc Czy udało sie Tobie coś zrobić z tym dźwiękiem?
imperMHM Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Jeszcze nie, nie miałem czasu się tym zająć niestety. Póki co jeżdżę i się przyzwyczaiłem ale planuje wymienić stery.
elmapeto Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Mam podobny problem z tym, że mam sztywny widelec. Dźwięk ten sam. Stery dziś ogarnialem i nic się nie zmieniło. Stąd moje pytanie.
imperMHM Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 W dniu 2.05.2019 o 19:15, elmapeto napisał: Mam podobny problem z tym, że mam sztywny widelec. Dźwięk ten sam. Stery dziś ogarnialem i nic się nie zmieniło. Stąd moje pytanie. Wymieniałeś, czy tylko przesmarowałeś? Przesmarowanie moich sterów nie dało żadnej poprawy. Jedynie wymiana na lepszej jakości wchodzi w grę.
elmapeto Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 6 godzin temu, imperMHM napisał: Wymieniałeś, czy tylko przesmarowałeś? Przesmarowanie moich sterów nie dało żadnej poprawy. Jedynie wymiana na lepszej jakości wchodzi w grę. Ja czyściłem całość ,wyjmowałem wianki i bieżnie i wszystko składałem od nowa. W moim przypadku kłopotliwy dźwięk wydaje widelec.
Kruk Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 ImperMHM grunt że wiesz że to z przodu, jak wymiana sterów ( polecam Accenta, cena nie zabije a są na serio okey) to możliwe że wideł.
ahaja Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 Taka sprawa: niby ma pasować sztyca 31.6, ale po wsunieciu jest luz taki, że się lekko buja. Czy recepta to szukanie takiej o większej średnicy czy owiniecie jej czymś?
Kruk Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 Hmmmy pewnie masz 31,8 albo 32mm, możesz szukać ale może być to dość trudne. Lepiej i taniej z puszki po coli czy piwie wytnij pas na 12 cm i owiń go sztycę mocno, bo jak dasz tylko wąski pasu u góry przy zacisku to luz w dolnej części rury podsiodłowej może wywołać pęknięcie ramy, dlatego ramy karbonowe przeważnie mają bardzo ciasne wejścia na sztycę. 1
Kruk Opublikowano 11 Maja 2019 Opublikowano 11 Maja 2019 Spoko, tylko uważaj aby się nie przeciąć puszką bo nie raz się tak uciąłem Powodzenia.
erbanceks1 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Oryginalna sztyca Accenta chyba jest najlepszym wyborem prawda? Wtedy chyba musi to pasować.
w0jta5 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 U mnie Execute pasuje bardzo dobrze, bez luzów.
ahaja Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Pewnie tak. Ja jednak lubię amortyzację, oszczędza mi to nieco kręgosłup. Nie mam już 'parcia' na niską masę komponentów.
w0jta5 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Peak to rama z dość niska i długa geo, wiec raczej nie sprzyja dbaniu o kręgosłup.
ahaja Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Przesiadłem się z Nordkappa 18'' na Peka TA 17'' - praktycznie wszystko mam tak samo ustawione. Ale na razie jakieś 50-60km zrobione więc nic. Jedyna 'wada' to ... nie wchodzą duże bidony 1L ... 😞 1
szary_wolf Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 W dniu 11.05.2019 o 13:33, Kruk napisał: Hmmmy pewnie masz 31,8 albo 32mm, możesz szukać ale może być to dość trudne. Lepiej i taniej z puszki po coli czy piwie wytnij pas na 12 cm i owiń go sztycę mocno, bo jak dasz tylko wąski pasu u góry przy zacisku to luz w dolnej części rury podsiodłowej może wywołać pęknięcie ramy, dlatego ramy karbonowe przeważnie mają bardzo ciasne wejścia na sztycę. Ja zrobiłem dokładnie to samo, bo rama naprawdę ma luz w rurze podsiodłowej.
Rekomendowane odpowiedzi