sapero Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Czy ktoś wie jaki rozmiar tej ramy wziąć dla wzrostu 186, noga 87 ? pozdrawiam
jaro0011 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Wydaje mi się że M-ka była by ok. Ale najlepiej by było się przymierzyć i sprawdzić... Edytowane 16 Stycznia 2018 przez jaro0011
homzal Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 No no.... Zacna maszynka! A co do mostka to ja akurat się nie zgodzę że taki wygląda gorzej. Lekko dodatni kąt praktycznie bez podkładek przyjemnie kojarzy się z czasami retro MTB i 26. Do tego dość mocno wysunięta sztyca i mamy spójną całość bez tego ujemnego garba I ta moda którą zauważyłem - mostek na minusie i kiera riser.... No to przecież się kupy nie trzyma obniżyć pozycję mostkiem żeby ją potem tak unieść. Ps. ??? Taka furmanka i 26 odpowiedzi, a obok temat jakiegoś Decathlona i poerdyliard wpisów ocb?
Waldorf Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dnia 10.01.2018 o 22:32, sapero napisał: Czy ktoś wie jaki rozmiar tej ramy wziąć dla wzrostu 186, noga 87 ? pozdrawiam Ja mam 178 i jeżdżę na M więc może być trochę za mała. Musisz się przymierzyć.
GieniomaN Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Piękny rower, właśnie się na niego czaje BarBardzo mi odpowiada jego podstawowe wyposażenie SRAM. Mam do ciebie pytań kilka Czy rower wyposażony jest w obie osie boost? Jeśli tak to jaki rozmiar jest z tyłu? Jak Ci się na nim jeździ dziś po prawie roku użytkowania? Jakieś minusy widzisz dziś tego bolidu? Pozdro
Waldorf Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2018 Hej. Obie sztywne osie o średnicy 12mm. Ja zbudowałem go na Shimanno XT. Nie mam SRAM-a. Nie zamienił bym go na żaden inny. To mój czwarty MTB i uwielbiam go pod każdym kątem. Sztywny co czuć jak wciśniesz w pedały. Nic się nie ugina. Dobrze tłumi mikro drgania. Trudno wskazać jakiś minus wynikający z roweru. Wszystko co mi się stało jak np pęknięta rama to moja wina (duża kraksa (rower koziołkował)). Rama wymieniona na nową bez problemu (na gwarancji). Zwróć uwagę na rozmiary. To raczej osobiste preferencje ale ja przy wzroście 178 jeżdżę na rozmiarze M. Próbowałem na L ale jest zdecydowanie za duża dla mnie. Pochwal się fotkami jak już go posiądziesz. 1
GieniomaN Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Na mój wzrost 185cm L to jak znalazł. Cały czas zastanawiam się nad nim i trek procaliber.
GieniomaN Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 No i jednak wybór padł na trek procaliber 9.6 z 2017 zdecydowałem się ze względu na serwis który jest blisko i dodatkowo jest to najlepszy serwis w okolicy.
Mwawe Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) A czy seryjną oś można wymienić na inną? Czy tylko fabryczna pasuje? Doprecyzuje. Chcialbym wymienic na taka oś, zeby dzialala jak w przypadku amortyzatora, tj. wkrecasz os w dniazdo z gwintem, bez koniecznosci trzymania nakretki z drugiej strony. Tak, zeby cala operacje wykrecenia/wkrecania osi i zdjecia kola mozna bylo wykonac jedna reka. Edytowane 21 Lipca 2018 przez Mwawe
mnowaczy Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Waldorf, mógłbyś napisać jakie wymiary ma twoja rama ( ST(ct) i TT )? Na początku piszesz o 17 calach co bardziej wskazywało by na S, a potem o M czyli 19 cali. Wrzucam aktualną rozmiarówkę (coś się zmieniało w międzyczasie w tym względzie?) Mam 179cm wzrostu i moja obecna rama mieści się dokładnie pośrodku aktualnej S i M, więc mam dylemat.
Kawasaki Opublikowano 13 Czerwca 2019 Opublikowano 13 Czerwca 2019 W dniu 17.06.2018 o 14:18, Waldorf napisał: Hej. Obie sztywne osie o średnicy 12mm. Ja zbudowałem go na Shimanno XT. Nie mam SRAM-a. Nie zamienił bym go na żaden inny. To mój czwarty MTB i uwielbiam go pod każdym kątem. Sztywny co czuć jak wciśniesz w pedały. Nic się nie ugina. Dobrze tłumi mikro drgania. Trudno wskazać jakiś minus wynikający z roweru. Wszystko co mi się stało jak np pęknięta rama to moja wina (duża kraksa (rower koziołkował)). Rama wymieniona na nową bez problemu (na gwarancji). Zwróć uwagę na rozmiary. To raczej osobiste preferencje ale ja przy wzroście 178 jeżdżę na rozmiarze M. Próbowałem na L ale jest zdecydowanie za duża dla mnie. Pochwal się fotkami jak już go posiądziesz. Przednia oś raczej nie będzie miała 12 mm...
Rekomendowane odpowiedzi