Skocz do zawartości

Rower spinningowy do 2000 zł.

Filippo

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

czołem Szajki

Przed świętami, w związku z reklamacją zakupionego trenażera, zmieniła mi się koncepcja treningu i obecnie rozglądam sie za porządnym rowerkiem spinningowym lub stacjonarnym. Mam małe mieszkanie więc koniecznośc trzymania roweru w salonie jest niezbyt dogodna. 

Tak patrzę po różnych ofertach i zastanawiam się co wybrać, a zwłaszcza na jakie rzeczy zwracać uwagę aby być zadowolonym z zakupu.

1. koło zamachowe - jaka jest minimalna sensowna waga, aby rowerek w miarę oddawał wrażenia z jazdy na zewnątrz? 10 kg wystarczy czy za mało?

2. czy są rowery stacjonarne z pomiarem mocy? Bo z tego co widzę to jeszcze takiego nie znalazłem....

3. ew. protokoły transmisji - na kompie mam dongle Ant+ wiec chyba tego sie bede trzymał. Czy taki rower da sie podłączyc pod zwifta?

Pozdrawiam

Edytowane przez tygrysek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

zamierzam kupić rower spinningowy do treningu, na ten zakup chciałbym przeznaczyć około 1000zł. Mój wybór to narazie Hertz-XR330 Pro.

-czy na rowerze spinningowym dam radę robić długie treningi tlenowe ? (Najczęściej treningi na tym rowerze są interwałowe, stąd moje pytanie)

-czy rower ten rower to dobry model ? Nie jest to znana marka, ale nie jestem kolarzem, więc nie wymagam najlepszej jakości. Na co dzień trenuję inny sport, a taki trening był by dodatkowym.

- jaka jest najlepsza waga koła zamachowego ? im cięższe tym lepiej ?

- na co najbardziej zwracać uwagę przy zakupie roweru ?

- zależy mi na jak najmniejszym wydawanym dźwięku przy jeździe, dlatego wybór rowerka magnetycznego. Czy to dobry pomysł ?

P.S.- Nie chcę kupować trenażera.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

szukam rowerka (najlepiej spinningowego) magnetycznego, którego można podłączyć pod aplikację i trenować na symulowanych realnych trasach.

Chodzi mi o to, by rower sam dostosowywał opór stosownie do zadanej trasy i do tego była możliwość wizualizacji na ekranie (np. kinomap).

Zależy mi na tym, by rower po prostu łączył się z aplikacją bez żadnych dodatkowych czujników czy konieczności współpracy z kamerą.

Da się coś takiego kupić i najlepiej, żeby nie kosztowało milionów? :)

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. I od razu dziękuję za rady odnośnie zakupu trenażera - już to analizowałem i chcę rower stacjonarny :)