Skocz do zawartości

Trek Remedy 8 2017

kapa39911

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
On powinien mieć po 380 za szt plus wysyłka gratis
Odezwę się, jak juz uzbieram całą kwotę.
Mam nadzieję, ze kolega uczciwy

Dostałem dzisiaj prezent od siostry opone Maxxis DHR 2 2.4, zastanawiam się nad czymś na przód. Myślę nad DHF 2.5 albo Shorty też 2.5. Jakieś inne propozycje?
Ps.
Spotkał się ktoś z Was w Polsce z oponami z białym napisem "Maxxis"?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 16.10.2018 o 08:30, kapa39911 napisał:

taj powiem, że niestety rower na problemy z podjazdami, brakuje mu tego jednego biegu więcej,

Uwielbiam takie stwierdzenia xD Zamiast wydawać pieniądze na nowy napęd to może lepiej przez zime popracuj nad "kopytem"? Taniej i przyjemniej ;) 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Owszem, można popracować nad kopytem, tylko według mnie, to jedno wiecej przełożenie trochę da, bo zrobi się miękko, jadąc na najlzejszym przełożeniu trzeba jechać silowo, i stawy to odczuwaja, jeden więcej bieg pozwala trochę odciążyć nogi, przynajmniej ja tak to odczuwalem jeżdżąc ostatnio na endurowce z Eaglem.

Ja bym reklamował rower

Wiedziałem, co biorę, od początku byłem świadomy, co może mi przeszkadzać, ale cena była spoko, więc kupiłem.

Opublikowano (edytowane)

Osobiście nie mam doświadczenia z napędami 1x, ale kumpel złożył ostatnio 29-era na 1x11 i bardzo sobie chwali. Kwestia tego gdzie się jeździ i tego kopyta o którym wcześniej. Pewnie 1x12 będzie nieco bardziej uniwersalny.

Edytowane przez cieq
Opublikowano
Osobiście nie mam doświadczenia z napędami 1x, ale kumpel złożył ostatnio 29-era na 1x11 i bardzo sobie chwali. Kwestia tego gdzie się jeździ i tego kopyta o którym wcześniej. Pewnie 1x12 będzie nieco bardziej uniwersalny.
Ten 29er to pewnie HT. Sam mam Cuba z napedem 2x11 z przełożeniem jak w Sramie i rzadko co używam mniejszego blatu z przodu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1x11 czy 1x12 może być równie uniwersalny co 2x11 czy 3x10, to jest tylko i wyłącznie kwestia zakresu kasety i blatu. Zamiast wydawać fortunę na przerzucenie się na 1x12, dużo lepiej zainwestować w kasetę 11-50. Sprawa podjazdów rozwiąże się sama.  

Opublikowano

ja mam 2x11, korba - 26/36 i kaseta 11-42. Podaj kombinację napędu 1x11 który obsłuży taki sam zakres ;)

• Lubię to! 2
Opublikowano

Sunraace mx80 11-50 11s jest spoko.

Ale pytanie czy będzie ona pasowala na bębenek "xd"

No i ta waga.

Edit: widze, że trzeba wymienić bębenek, żeby użyć tej kasety.

Opublikowano

Drogo te MT5 Ci krzyknęli.

Na Bike discount kpl jest za 154€

Sam u nich kupowałem rok temu. Wysyłka szybciej jak z pl

W tej samej cenie jest 1-finger set z 4 tloczkami na przód i 2 na tył.

Opublikowano

Dzieki za info.
To te hamulce są również w wersji 2 tloczkowej?

Opublikowano

Tak.
Masz wersje std czyli taka jak ja mam.
https://www.bike-discount.de/de/kaufen/magura-mt5-scheibenbremsen-set-528592
I nawet nie przeszkadza mi szersza 2 palcowa klamka bo mam duże łapy i ciut odsunięte klamki od gripu a dzięki temu używając jednego palca mam jeszcze większa modulacje.
Występuje tez wersja trail sport
https://www.bike-discount.de/de/kaufen/magura-mt-trail-sport-hc-1-finger-scheibenbremsen-set-641450
I w sumie pewnie by wystarczyła. Na tył 2 tłoczki to śmiało styka. A jak ktoś lubi to ma klamki na 1 palec.
Niby nie pisze ze jest to mt5 ale jak kto woli. Ciekawy model jest.
Ja się nie zdecydowałem i wziąłem ten z pierwszego linku. Warto wsiąść sobie od razu olej niebieski. I poszukać dobrej końcówki do odpowietrzania bo zestawem shimano nie ogarniesz. Końcówki do strzykawki są na Allegro za ok 10-15pln.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dzieki wielkie za odpowiedź.
Kurla, ten moj rower, to juz mnie tyle kosztował, ale w sumie hamulce muszę wymienić, nie ma innej opcji, dlatego premia świąteczna zapewnie pójdzie na nowe hamulce. Wybiorę raczej te trail sporty, bo wlasnie lubię klamki na jeden palec.

Opublikowano
Rower to studnia bez dna
Wolę to wydac na rower niż na kolejną toksyczna dziewczynę.

Ps. Będę mial na sprzedaż dwie opony xr4 Bontrager 27.5x2.4 przejechane 390km. Jak nowe.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Albo zacznij ćwiczyć nogi tak to nie będziesz musiał inwestować 🤪😉

Na hamulce popatrz slx lub xt są mniej awaryjne niż sram 

Pozdrawiam 

Edytowane przez Marcel4822
Opublikowano
Albo zacznij ćwiczyć nogi tak to nie będziesz musiał inwestować
Na hamulce popatrz slx lub xt są mniej awaryjne niż sram 
Pozdrawiam 
Kolego, nikt tu nigdy nie pisał o hamulcach sram
Dwa, to może mi rozpiszesz rozpiske treningu nog, bo Twoich nogach z profilowki widzę, że mocno ćwiczysz xD

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich ponownie!
Remek wraz z nadchodzącą wiosną otrzyma nowe hamulce Magura MT Trail Sport plus tarcze 203 i 180mm.
Zmuszony byłem również do wymiany obręczy, które oberwaly po wypadzie na Skrzyczne. Te kamienie są w stanie zniszczyć wszytsko, dobrze, że w Żywieckim nie ma ich aż tak dużo. Kupiłem dwie obręcze DT Swiss ex511. Jest tu ktoś z okolic Żywca albo Bielska i jest w stanie polecić mi jakiś sprawdzony serwis, który godnie przeplecie mi obręcze?
Stwierdziłem, że napęd zostaje taki jaki był, nie mam już aktualnie pieniędzy na jego wymianę. Pokatuje lyde przez kolejny rok na GX 1x11 :)

Opublikowano

Ilu calowe masz kola w swojej bestii?

Napalilem sie tez na remedy ale na ten ro wypust jest tylko na 27'5 kolach a chcialem 29

Opublikowano

Remedy jest dostępny tylko i wyłącznie na kołach 27,5.
Ale w tym roku Trek wprowadzil do sprzedaży Slasha w tej samej cenie, co Remedy 8 z tym, że jest na kołach 29.
A, no i jest Fuel EX również na kołach 29, z tym, że jest odrobinę mniej agresywny niż Slash i Remedy :)

Opublikowano

Kolega ma jakis starsy rocznik remedyiego na kole 29 ale nie wiem czy zmienial sam kola czy poprostu inna rama byla. Nad slashem sie zastanawialem ale za agresywna geometria. Fuel mam ale troche za czesto go dobijam jak jestem na srebrnej

Opublikowano

Pewien rocznik, nie pamiętam dokładnie który, ale chyba 2013-2012? był na dużym kole.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rower przeszedł planowane "apgrejdy" poza montażem Gx Eagla - ta zmiana poczeka do następnego sezonu.
Rower otrzymał nowe obręcze 30mm Ex511 DT Swiss, opony Minion DHF 2.5 oraz Minion DHR 2.4 plus komplet hamulcowy Magura MT Trail Sport wraz z wymianą tarcz, w miejsce tarcz Shimano wjechaly tarcze Magura HC 203mm i 180mm.
Nie wazylem rowera, ale mam odczucia, że rower jest zdecydowanie lżejszy. Pewnie to zasługa lżejszych obręczy i w miarę lekkich hamulców. b7d82645fa427dce84d062c495908e98.jpg