Wertur Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 1 godzinę temu, Antyszprycha napisał: o motyla noga ! No co jak co ale tu ewidentnie milion razy bardziej kalkulują się buty zimowe Może tak :) Znajdziesz dobre buty zimowe z gore-texem za 200 pln? O drugiej parze bloków i ustawianiu tego dziadostwa już nie wspominając, mordęga dla moich kolan. :)
Andrzej Sawicki Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 21 minut temu, Wertur napisał: Znajdziesz dobre buty zimowe z gore-texem za 200 pln? Buty kupujesz na wiele lat. Skarpety masz może na rok. Bardzo optymistycznie licząc. 1
Antyszprycha Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 8 godzin temu, Wertur napisał: Może tak Znajdziesz dobre buty zimowe z gore-texem za 200 pln? O drugiej parze bloków i ustawianiu tego dziadostwa już nie wspominając, mordęga dla moich kolan. Może nie za 200 ale za 300 już tak i tak jak pisze @Andrzej Sawicki buty masz na lata a skarpety nie sądzę, z każdym praniem wyglądają coraz gorzej No chyba, że zimą jezdzisz bardzo mało 1
Wertur Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Jeżdże w nich trzeci sezon. Fakt, że tylko zimą i max 2 razy w tygodniu. I przede wszystkim nie mam zamiaru Was przekonywać, że to lepsze rozwiązanie. U mnie się sprawdza, zrobicie z tym co chcecie. P.S. Poproszę te buty z gore za 300 zł, może Mikołaja namówię. Edytowane 24 Listopada 2018 przez Wertur
Antyszprycha Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 1 godzinę temu, Wertur napisał: Jeżdże w nich trzeci sezon. Fakt, że tylko zimą i max 2 razy w tygodniu. I przede wszystkim nie mam zamiaru Was przekonywać, że to lepsze rozwiązanie. U mnie się sprawdza, zrobicie z tym co chcecie. P.S. Poproszę te buty z gore za 300 zł, może Mikołaja namówię. z czym ? co to gore ?
Teknoloji Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 ja zakupiłem https://bike.shimano.com/pl-PL/product/apparel-accessories/shimano/SH-MW701.html za 699zł
Rosebikes Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 https://www.rosebikes.pl/odzież/buty-rowerowe mam nadzieję że link zadziała tym razem. Buty zimowe pod odpowiednią zakładką. Na dłuższe jazdy (powyżej 2 g, duża intensywność) polecam takie z membraną (goretex itd). Na buty letnie pomaga także odpowiedni "futerał" czyli ochraniacz, ale nie z neoprenu, ale np z goretexu, windstopperu (softshell). Dla wielbicieli śniegowych wypraw konieczne są buty z wysokim kołnierzem, warto poszukać też modeli z izolacją bloków MTB - to przez nie zimno "przechodzi" do wnętrza buta.
testudo Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 2 godziny temu, Rosebikes napisał: warto poszukać też modeli z izolacją bloków MTB - to przez nie zimno "przechodzi" do wnętrza buta. mógłbyś polecić jakiś model z taką izolacją? w opisach butów nigdzie oprócz chyba Northwave'ów (sealed cleat area) nie ma wzmianki o tym zdaje się jednym z ważniejszych aspekcie zimowych butów spd. Z góry dzięki!
Rosebikes Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Taką izolację miały poprzednie modele marki VAUDE i sądzę, że MINAKI też jest tak skonstruowany, bo jest rozwinięciem poprzedniego modelu Thermatic.
mariuszm Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Ja do swoich butów M089 dołożyłem cienkie wkładki termo z obuwniczego. Mają 4 warstwy w tym jedna z foli aluminiowej. Włożyłem je na oryginalne wkładki. Owszem jest trochę ciaśniej w bucie, ale nie ciągnie tak zimno od bloku. Razem ze skarpetkami Brubecka z merynosa i ochraniaczami na buty Rogelii Fiandrex dają mi komfort przy -4 stopniach( + wiatr) tak do 1.5h. Dłużej nie testowałem, bo to wystarczająco dla mnie na obecne wycieczki. Na pewno nie jest to tak jak w dedykowanym zimowym bucie, ale taniej jak ktoś nie planuje jeździć w duże mrozy.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 A co myślicie o wycięciu wkładek pod te zwykłe z kilku warstw koca ratunkowego?
JaW Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 47 minut temu, zibi_j1 napisał: A co myślicie o wycięciu wkładek pod te zwykłe z kilku warstw koca ratunkowego? Może lepiej kup coś takiego: https://allegro.pl/wkladki-termiczne-z-folia-aluminiowa-kaps-42-46-i7596664326.html
Łukasz_P Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Takie wkładki są w Deichmann po 11,99 zł. Jest lepiej, ale cudów nie ma. No i but się kurczy mocno przy dwóch wkładkach.
Marek Karnecki Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Qrcze to macie pod górkę z tymi marznącymi stopami - ja mam zestaw taki:https://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-m065-id_8324903.html + https://endurastore.pl/ochraniacze_na_buty_mt500_ii_2019,36,498.html i jest mi w tym zestawie ciepło ( testowałem w temp: od -10stopni do -3stopni ) - niższej temp. nie miałem okazji, a w ponad -3stopnie muszę już bez ochraniaczy do jest w nich za ciepło Może za wolno jeździcie ? pozdr
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 31 minut temu, Marek Karnecki napisał: Może za wolno jeździcie ? Mi też marzną stopy tai jakiś urok a jak przychodzi wieczór mam stopy gorące,przy szybszej jeździe będzie zimniej 😁
Marek Karnecki Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 33 minuty temu, piter614 napisał: przy szybszej jeździe będzie zimniej 😁 wg mnie cieplej bo się człowiek coraz bardziej męczy
Andrzej Sawicki Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Więcej wiatru to zło. Najcieplej jest w ciężkim terenie w lesie.
Łukasz_P Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Od zmęczenia stopy się nie grzeją specjalnie. Za to wiatr/pęd mocniej schładza buty.
Marcin_b91 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 W dniu 24.11.2018 o 15:40, Teknoloji napisał: ja zakupiłem https://bike.shimano.com/pl-PL/product/apparel-accessories/shimano/SH-MW701.html za 699zł O, powiesz coś więcej o tych butach. Sam się zastanawiam między tymi Shimanuchami a Northwave Celsius 2 GTX. Gdzie je dostales w tej cenie? Pozdrawian
Łukasz_P Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Celiusy są aktualnie chyba tylko w jednym sklepie w Łodzi po 649zł i tylko rozmiar 42. I jest jeszcze 1 para Fahrenheit Arctic GTX po 369zł też 42 rozmiar. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Łukasz_P
Marcin_b91 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Widziałem na allegro ale nie szukałem dokładnie po internecie. Celsiusy wzbudziły we mnie zaufanie, wyglądają na ciepłe. Shimano z kolei wyglądają "lepiej" wizualnie ale sprawiają wrażenie mniej ocieplonych. Do jakich temperatur są one przeznaczone? Ewentualnie jakaś alternatywa do +/- 800 zl? Goretex jest tu chyba niezbędny.
Łukasz_P Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 W tej kwocie interesowałem się tymi. https://www.bike-discount.de/en/buy/northwave-raptor-arctic-gtx-r-mtb-winter-shoes-644392?lang=en
Łukasz_P Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Od razu pytanie o te Fahrenheit’y. W opisie jest jak niżej, ale na zdjęcie patrząc tam chyba nie da się zamontować bloków pod SPD? Compatible with MTB pedal systems, which use cleats with SPD standard (2-hole standard), for example: Shimano SPD
Andrzej Sawicki Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Wyraźnie piszą, że można zamontować SPD...
Rekomendowane odpowiedzi