Ares Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Nie wiem czy to ruszy przed śniegiem bo praktycznie wszystko gotowe ale na pewno na przyszły sezon można będzie się wybrać https://www.facebook.com/media/set/?set=a.611665855895613&type=3&__tn__=-UC-R Wyszło bardzo fajnie i biorąc pod uwagę potencjał okolicy z Policą na czele zrobiła się miejscówka nr.2 po Bielsku. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Widziałem zdjęcia i jestem pod wrażeniem, nie mogę się doczekać, rejony Diablaka uwielbiam! Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Prawdopodobnie ruszy to w połowie przyszłego miesiąca wiec jak ktoś ma blisko to można będzie pojechać i wyrobić sobie zdanie. Odnośnik do komentarza
Vasya Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Hej, trochę z opóźnieniem, ale Babia Góra Trails po polskiej stronie już ruszyła. Wszystkie 20,5km singli jest oddane do użytku. Poniżej link do interaktywnej mapki: Mapa tras Babia Góra Trails oraz paczka traków GPS do pobrania: Tracki GPS Babia Góra Trails Edytowane 5 Listopada 2018 przez Vasya Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Było by fajnie gdyby ktoś w gminie Zawoja wpadł na genialny autorski pomysł dooznaczenia tras rowerowych po istniejących szlakach. Jest naprawdę sporo ludzi co nie mają bladego pojęcia co zrobić dalej gdy znajdą się w rejonie Mędralowej czy na Mosornym, ... Na minus i to spory co idzie już wywnioskować z opinii to brak podjazdówki od "Diablaka" na "Sokolicę". Rozumiem parcie na wyciąg by był rentowny poza zimą ale czy nie da się tam na tej drodze wysypać drobnego tłucznia i ubić to by ci słabsi kondycyjnie podołali? To nie jest długi odcinek. Odnośnik do komentarza
Vasya Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Pomysł to jedno, istnieje od kilku lat i był forsowany. Niestety, aby to oznaczyć, czy wykonać ten krótki podjazd potrzeba zgody właściciela tych terenów i szlaków. Właściciel niestety nie wyraził na to zgody. Kto nim jest, nie trudno się domyślić. Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Rozumiem, że LP. A co ze szlakami pieszymi? Na to też trzeba zgody tych jełopów? Jeszcze nie dawano było widać namalowany rower na szlaku z Mędralowej na Jałowiecką. Aż się prosi o taki szlak na zielonym do Klekocin. Rejon Śmietanowej z trawersem by nie robić wypychu rynną. To tylko drobne przykłady. Ja nie wiem kurna u Słowaków od cholery cyklotras ze znaczkiem "c" a u nas lipa. Odnośnik do komentarza
Vasya Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Niestety, LP są zarządcą terenu i oni wydają zgodę dla PTTK na oznakowania. Ale zostawmy to. Znakowanie szlaków pieszych w górach ma też drugą stronę medalu. Większość szlaków pieszych nie nadaje się na masową turystykę rowerową. Piesi by nas zjedli, jakby na zielonym szlaku na Klekociny co 1min śmigał rowerzysta, czy na Policy. Dlatego wysiłki trzeba skierować na tego typu inicjatywy jak BGT: szlaki rowerowe dedykowane tylko pod rowery. A piesze są wciąż bez zakazów dla rowerów, kto kumaty to sobie tripa zrobi z mapą. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi