K7i7 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Dzień dobry Chciałbym się spytać ile ok ml płynu hydraulicznego zmieści hamulec. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Zależy czy przedni czy tylny czy ma dwa tłoczki czy czteryPowiedz po co tobie taka wiedza? Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Kilkadziesiąt ml max. Edytowane 12 Września 2018 przez Fenthin Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Generalnie gdy potrzeba ci do odpowietrzenie lub zalania, jest sprzedawany w małych buteleczkach i starczy na kilka razy Odnośnik do komentarza
leejoonidas Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Ostatnio kupowałem płyn hamulcowy i okazało się że gość w sklepie stacjonarnym sprzedał mi go luzem, przyszedłem z własną strzykawką o pojemności 100ml. dzięki temu kupiłem płyn za 8 złotych, 100ml. płynu w zupełności wystarczy na zalanie, odpowietrzenie a jeżeli będzie to wymagało to przelanie hamulca płynem gdy będzie problem z odpowietrzeniem tylnego hamulca który ma największą pojemność. Edytowane 13 Września 2018 przez leejoonidas Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Godzinę temu, leejoonidas napisał: Ostatnio kupowałem płyn hamulcowy i okazało się że gość w sklepie stacjonarnym sprzedał mi go luzem, przyszedłem z własną strzykawką o pojemności 100ml. dzięki temu kupiłem płyn za 8 złotych, 100ml. płynu w zupełności wystarczy na zalanie, odpowietrzenie a jeżeli będzie to wymagało to przelanie hamulca płynem gdy będzie problem z odpowietrzeniem tylnego hamulca który ma największą pojemność. Ja kupiłam na stacji Shella płyn hamulcowy DOT 5.1 o pojemności 500ml, a płaciłam coś około 20 złotych. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 14 minut temu, Sziva napisał: Ja kupiłam na stacji Shella płyn hamulcowy DOT 5.1 o pojemności 500ml, a płaciłam coś około 20 złotych. To zależy czy heble chodzią na płynie DOT, czy na oleju mineralnym (shimano) Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 2 minuty temu, zibi_j1 napisał: To zależy czy heble chodzią na płynie DOT, czy na oleju mineralnym (shimano) Oczywiście Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 37 minut temu, zibi_j1 napisał: To zależy czy heble chodzią na płynie DOT, czy na oleju mineralnym (shimano) To jest bardzo ważne, a wręcz kluczowe! Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 100 ml oleju mineralnego Shimaniaka jeśli nie zalewam hebla na nowo tylko odpowietrzam to wiele lat, jeśli chcesz zalać to przepompowanie w shimaniaku tak dobrze to z półtora strzykawki 25ml czyli koło 40 ml czyli 100ml powinno Ci wystarczyć na 2 pełne zalania plus odpowietrzanie czyli gdzieś z 2/3 sezony przy założeniu zalewania hebla co sezon/półtora. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi