Krawiol Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Hej chciałbym wymienić najsłabszy, moim zdaniem, element wyposażenia roweru czyli hamulce. Mam obecnie zamontowane hamulce btwin sport dual pivot, są mocno przeciętne i chce coś lepszego do 200 zł za komplet. W tej kwocie mógłbym sobie pozwolić na Shimano Tiagra. Teraz kilka pytań związanych z wymianą. 1. Czy wydane pieniądze poprawią zauważalnie siłę hamowania?2. Czy tiagry będą pasowały do mojego roweru?3. Czy muszę wymianę hamulców połączyć z wymianą klamek (obecnie microshift)? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
remigiusz Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Myślę że problem może być raczej po stronie klocków. Choć słyszałem ogólną opinię o hamulcach w szosówkach że to tylko spowalniacze Odnośnik do komentarza
Krawiol Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Klocki hamulcowe wymieniłem i jest nieco lepiej ale nadal szału nie ma. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Wymień na SwissStopy,np takie https://www.sbike.pl/czesci-szosowe-przelajowe-hamulce-okladziny-hamulcowe-klocki-swissstop-flash-pro-original-black-shimanosram-4szt.-aluminum-o_l_101_11311.html Odnośnik do komentarza
Cookie Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Z tego co widzę są podobne do moich Promaxów z Treka, wymieniłem na Tiagre i jest o niebo lepiej. Musiałem tylko śruby zamienić z przodu żeby zamontować hamulec. Ale rozważ kupno 105, czytałem że jest jeszcze lepiej. Edytowane 2 Października 2018 przez Cookie Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 OISNM, to zasięg 51mm Tiagry będzie za mały i klocków nie da się ustawić tak, by nie darły opony. Tak przynajmniej było w T100 i T540. Proponuję wymienić klocki. Odnośnik do komentarza
Krawiol Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Na 105 już sobie pozwolić nie mogę bo są sporo ponad budżet. @tadzikpl myślisz że nie uda się do tribana wsadzić hamulców od Shimano?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Mi się nie udało do Tiagry 4700 zainstalować w obu wymienionych powyżej Tribanach.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi