Biker no. 004 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Miał ktoś okazję korzystać z tych hebelków? Jak wypadają w cięższym terenie (moc hamowania)? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore. To bardzo dobre i mocne heble. Fajne jednopalcowe klameczki, odpowiednia moc i modulacja. Z półmetalicznymi klockami są świetne i godne polecenia. Zresztą opinie zbierają świetne. Wiele osób z naszego forum ma 615/6000 w tym ja i od nikogo złego słowa nie słyszałem. Podsumowując: brać w ciemno! PS. Lekko dokręcaj klamki do kierownicy. Znam jeden smutny przypadek, że klamka pękła. Dodatkowo lekko przykręcone klamki w razie przyziemienia obrócą się a nie złamią. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 46 minut temu, zibi_j1 napisał: Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore. Nie do końca. Starsze klamki z szerszą obejmą, inna konstrukcja zbiorniczka wyrównawczego. Zaciski także się różnią wizualnie i konstrukcyjnie. Nie miałem M615tek, ale działają według wszelkich recenzji z sieci dobrze, a nawet bardzo dobrze. Różnice są raczej kosmetyczne. Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 23 godziny temu, zibi_j1 napisał: Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore. To bardzo dobre i mocne heble. Fajne jednopalcowe klameczki, odpowiednia moc i modulacja. Z półmetalicznymi klockami są świetne i godne polecenia. Zresztą opinie zbierają świetne. Wiele osób z naszego forum ma 615/6000 w tym ja i od nikogo złego słowa nie słyszałem. Podsumowując: brać w ciemno! PS. Lekko dokręcaj klamki do kierownicy. Znam jeden smutny przypadek, że klamka pękła. Dodatkowo lekko przykręcone klamki w razie przyziemienia obrócą się a nie złamią. A jakieś tarcze polecisz ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 na początek wymień klocki a tarcze dopiero jak zajedziesz obecne. ( to że na podstawowych shimano jest napisane że nie nadają się do klocków półmetalicznych to troszkę na wyrost bo sporo bikerów na takich jeździ) Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 13 minut temu, zibi_j1 napisał: na początek wymień klocki a tarcze dopiero jak zajedziesz obecne. ( to że na podstawowych shimano jest napisane że nie nadają się do klocków półmetalicznych to troszkę na wyrost bo sporo bikerów na takich jeździ) Jeszcze ich nie mam bo będę składał rower dopiero a w zestawie nie ma tarcz tylko klocki żywiczne Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 pytanie ile na te tarcze masz kasy... ja kupiłem Shimano RT66 180mm na przód a z tyłu mam fabryczną tarczę hayes 160mm. Chwalone są tez tarcze Avida Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 5 minut temu, zibi_j1 napisał: pytanie ile na te tarcze masz kasy... ja kupiłem Shimano RT66 180mm na przód a z tyłu mam fabryczną tarczę hayes 160mm. Chwalone są tez tarcze Avida +/- 100 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 ja bym nie kombinował i dał w takim razie te shimano SM-rt66 180 na przód i 160 na tył. do tego hebelki m615/m6000 i półmetaliczne klocki. Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 37 minut temu, zibi_j1 napisał: ja bym nie kombinował i dał w takim razie te shimano SM-rt66 180 na przód i 160 na tył. do tego hebelki m615/m6000 i półmetaliczne klocki. Ok, dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi