Skocz do zawartości

Ile warte są hamulce Shimano BR-M615?

Biker no. 004

Rekomendowane odpowiedzi

Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore. To bardzo dobre i mocne heble. Fajne jednopalcowe klameczki, odpowiednia moc i modulacja. Z półmetalicznymi klockami są świetne i godne polecenia. Zresztą opinie zbierają świetne. Wiele osób z naszego forum ma 615/6000 w tym ja i od nikogo złego słowa nie słyszałem.

Podsumowując: brać w ciemno!

PS. Lekko dokręcaj klamki do kierownicy. Znam jeden smutny przypadek, że klamka pękła. Dodatkowo lekko przykręcone klamki w razie przyziemienia obrócą się a nie złamią.

46 minut temu, zibi_j1 napisał:

Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore.

Nie do końca.

Starsze klamki z szerszą obejmą, inna konstrukcja zbiorniczka wyrównawczego.

Zaciski także się różnią wizualnie i konstrukcyjnie.

post-30363-0-77807600-1376327266.jpg

221609_00_d.jpg

Nie miałem M615tek, ale działają według wszelkich recenzji z sieci dobrze, a nawet bardzo dobrze.

Różnice są raczej kosmetyczne.

23 godziny temu, zibi_j1 napisał:

Te hebelki to poprzednik (różniący się tylko malowaniem) m6000 Deore. To bardzo dobre i mocne heble. Fajne jednopalcowe klameczki, odpowiednia moc i modulacja. Z półmetalicznymi klockami są świetne i godne polecenia. Zresztą opinie zbierają świetne. Wiele osób z naszego forum ma 615/6000 w tym ja i od nikogo złego słowa nie słyszałem.

Podsumowując: brać w ciemno!

PS. Lekko dokręcaj klamki do kierownicy. Znam jeden smutny przypadek, że klamka pękła. Dodatkowo lekko przykręcone klamki w razie przyziemienia obrócą się a nie złamią.

A jakieś tarcze polecisz ?

13 minut temu, zibi_j1 napisał:

na początek wymień klocki a tarcze dopiero jak zajedziesz obecne. ( to że na podstawowych shimano jest napisane że nie nadają się do klocków półmetalicznych to troszkę na wyrost bo sporo bikerów na takich jeździ)

Jeszcze ich nie mam bo będę składał rower dopiero a w zestawie nie ma tarcz tylko klocki żywiczne