daniel_s4 Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Czołem, chciałem dopytać o poradę, przymierzam się do kupna fulla, co myślicie o takim rowerze: https://www.olx.pl/oferta/specialized-epic-m-er-29-2016-ztr-crest-x0-formula-r1-super-waga-CID767-IDuh3KN.html#53d2d300ef Normalnie pojechałbym zobaczyć, przymierzyć się itd. a nie pytał o to co ktoś inny sądzi, problem w tym że mam 250 km drogi żeby go obejrzeć. I byłoby miło usłyszeć opinie użytkowników. Myślałem sobie że jak będę kupował rower, to obowiązkowo oba amortyzatory musza mieć blokadę w manetce, tutaj nie ma, ale osprzęt wydaje się być bardzo dobry...... Kolejna kwestia, nigdy nie miałem fulla, jak się zdecyduję na wyjazd po niego, na co zwrócić uwagę, jak sprawdzić czy wszystko jest ok z tylnym zawieszeniem....? A może wpadło wam coś ostatnio w oko z okolic Śląska, full, koła 29 cali, rozmiar ramy M..
marcin.jka Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Z tyłu masz braina czyli coś lepszego niż blokada, szkoda, że przedni amortyzator blokowany pokrętłem z golenia. Niestety brain będzie drogi w serwisie. Rower wygląda dobrze, zanim pojedziesz dopytaj o papiery a jak ich właściciel nie posiada to niech Ci wyślę zdjęcie z numerem ramy. Posprawdzaj na polskich ale i zagranicznych stronach czy nie kradziony. Jak wszystko ok to pewnie warto pojechać i oglądać.
Andrzej Sawicki Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Musisz go sprawdzić przed zakupem, włącznie z dokumentem zakupu. To nie jest sklep, który daje nówkę z fabryki i w razie czego naprawi na gwarancji. Na zdjęciach nigdy nie będzie widać wszystkiego. Nie usłyszysz też skrzypienia czy trzeszczenia zużytych części. Manetkę blokady można dokupić i założyć do praktycznie każdego roweru. Brain w teorii blokuje/otwiera damper automatycznie, więc potrzebowałbyś tylko do widelca.
Yacko Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Dziwna ta polityka Speca z brakiem manetek blokady przedniego amora. Edytowane 14 Października 2018 przez Yacko
Rekomendowane odpowiedzi