Skocz do zawartości

Giant Contend SL1 - jaki rozmiar ramy ?

ksawery1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić Gianta Contend SL 1 2018, ale mam wątpliwości co do ramy. Mam 185 cm i w przekroku 86-87cm. Jeździłem w salonie na rozmiarze L, ML tylko do ściągnięcia z magazynu wiec nie mogłem porównać. To moja pierwsza szosa i sprzedawca doradził L, ale Contendy to popularne rowery, więc proszę Was o poradę:) Contend-SL-1-Color-B-White.jpg jak byście wybrali?

5 minut temu, nctrns napisał:

A co to jest wielkość "C" w tabelce geometrią? 

Długością rury podsiodłowej a nie efektywną długość rury podsiodłowej, rura jest prowadzona pod kątem więc jej "rzeczywista długość" jest mniejsza niż ta z tabelki.

Wymiar z tabelki byłby w 100% wiarygodny jeśli rura byłaby równoległa względem podłoża (czyli np jak w moim cube - przy rurze poziomej 560 podsiodłowa ma 580 - w contend sl podsiodłowa 515 więc jest te 6,5cm "spadku")

Edytowane przez SzpiceR

Zakładam że dalej mówimy o rurze górnej - zgodnie z rysunkiem, C jest mierzone poziomo. Jeśli podają rzeczywistą długość rury górnej to nie dość że sami są idiotami, to jeszcze robią z klientów idiotów. No ale nie mierzyłem sam żadnego Gianta więc nie wiem.